Big day

Idag Àr en stor dag! Idag hÀmtade vi nÀmligen ut vÄra aspirantuniformer med allt vad det innebÀr och allvaret börjar faktiskt pÄ allvar att nÀrma sig. Helt orimligt spÀnnande att fÄ ut vÄra riktiga uniformer och byta ut vÄra studentmÀrken mot riktiga polismÀrken. Snacka om skrÀckblandad förtjusning!
 
Speaking of aspiranten sÄ fÄr jag dÄ och dÄ lite frÄgor om hur det fungerar med just aspirantplacering och liknande. Aspiranten Àr en slags praktik/provanstÀllning dÀr man delvis fÄr fortsatt utbildning i en rad olika Àmnen och delvis ska ut och prova arbetet med handledare med sig. Man slÀpps alltsÄ inte vind för vÄg nÀr skoltiden Àr klar utan 6 mÄnader dÀrefter Àr man aspirant och mÄste bli godkÀnd fölr att sen pÄ anstÀllning som polis.
NĂ€r man söker till PHS fĂ„r man rangordna de platser man vill ha sin aspirantplacering pĂ„, och man fĂ„r besked om vilken plavcering man fĂ„tt samtidigt som man fĂ„r antagningsbeskedet till skolan. Sen kan man byte denna plats under utbildningens gĂ„ng genom att hitta nĂ„gon att byta med. Jag hade först Dalarna och bytte sedan ner hit till SkĂ„ne och har nu gjort ytterligare ett byte till... Ja, vart ska jag nu egentligen? 😉 Det Ă€r smidigt iallafall, sĂ„ lĂ€nge man hittar nĂ„gon att byta med Ă€r det inga konstigheter. 
Efter avklarad och godkÀnd aspiranttjÀnstgöring blir man anstÀlld pÄ den plats man genomfört aspiranten. Man Àr med andra ord garanterad anstÀllning pÄ ett helt annat sÀtt Àn vid vilken akademisk utbildning som helst.
Personligen saknar jag ocksÄ verkligen praktikmöjligheterna pÄ akademiska utbildningar. Har ju ÀndÄ pluggat i 5 Är av mitt liv och lyckats tjata till mig en ynka obetald praktikplats samtidigt som jag pluggade bara för erfarenhetens skull, men den erbjöds inte genom skolan utan var helt frivillig. Tycker systemet som det Àr nu pÄ PHS kÀnns rÀtt sÄ bra mÄste jag sÀga, sÄklart en enorm trygghet att veta var man ska och att man fÄr jobba pÄ samma stÀlle som man praktiserat eftersom det precis som inom vilken organisation som helst finns lokala variationer pÄ hur man jobbar. Fint sÄ! Hoppas det bringade lite klarhet i hur det funkar!
 
 
För övrigt sĂ„ friskförklarades Flugan i fredags sĂ„ vi Ă€r i full gĂ„ng nu och ska hoppa lite smĂ„tt pĂ„ fredag Ă€r tanken. SÅ SKÖNT!!! Ska tillbaka pĂ„ en sista koll precis innan vi flyttar om 3-4 veckor bara för att se sĂ„ att förhĂ„rdnaden som blivit kring fissuren inte trycker pĂ„ gaffelbandet. Men helt ohalt och kĂ€nns superfrĂ€sch! Hon vaccinerades nĂ€r vi var dĂ€r ocksĂ„ sĂ„ tog det lite lugnt i helgen men Ă€r up and running nu igen. Jobbar mycket med att ha ehnen tillrĂ€ckligt framme för skĂ€nkeln för tillfĂ€llet. Jag Ă€r otroligt slarvig med det och sĂ€rskilt pĂ„ en hĂ€st som Flugan som relativt lĂ€tt gĂ„r upp i hets-lĂ€ge blir jag nĂ€stan lite nöjd nĂ€r hon inte Ă€r helt framme utan svarar lite lojt. Inte ok! 
I övrigt jobbar jag mycket med att bara ha en jĂ€mn kontakt i handen och jobba satan med mina ben. Inser nu pĂ„ Ă„lderns höst (haha) att jag slarvat otroligt och ridit alldeles för mycket med handen hela livet. Riktigt kul att kĂ€nna att jag helt plötsligt rider "bakifrĂ„n och fram" med benen till handen istĂ€llet för att det blir tvĂ€rtom, och underbar kĂ€nsla att ha en fjĂ€drande, jĂ€mn, konstant kontakt i handen och att tygeln bara visar var hĂ€sten ska stĂ€lla sig och egentligen inte sĂ„ mycket annat. Flugan Ă€r en dröm att jobba med, sĂ„ underbar att arbeta med precis varje dag ❀
 
Just denna regniga onsdag ser vi tillbaka pĂ„ en lite soligare kvĂ€ll och tar en asfaltspromenad nu nĂ€r hon Ă€ntligen fĂ„r röra sig pĂ„ hĂ„rdare underlag igen 😍
  (null)