Trafiklagstiftning och dödsbud

Hola compadres! 
IgĂ„r var en fin dag! Jag fick nĂ€mligen skriva mina första (lĂ„tsas-)böter i skolan. De första av mĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„nga böter i min kommande karriĂ€r, haha! Utöver det hade vi Ă€ntligen lektion i radio igen och det var ju nĂ€rmast orimligt kul att trĂ€ffa klassisarna igen. 

VĂ€l hemma vid 19.00 var jag för lat för att rida sĂ„ jag sysselsatte mig med att sĂ€tta upp min andra TV pĂ„ vĂ€ggen och nu ser ju lĂ€gis i det nĂ€rmaste perfekt ut mĂ„ jag sĂ€ga. Varför har jag aldrig satt upp TV-apparater pĂ„ vĂ€ggarna förut?! Helt otroligt mycket snyggare Ă€n att ha dem stĂ„ende pĂ„ en bĂ€nk. Kommer hĂ€rmed alltid ha dem pĂ„ vĂ€ggen!

(null)

Idag Ă€r det onsdag och min transport ska besiktigas. Har ingenting fysiskt i skolan men dĂ€remot oceaner av litteratur att gĂ„ igenom inför kommande övningar. I veckorna som kommer har vi nĂ€mligen övning i dödsbud. 

Hur förbereder man sig pĂ„ att knacka pĂ„ hos en förĂ€lder för att tala om att deras son har omkommit? Hur sĂ€ger man "din pappa Ă€r död" pĂ„ ett sĂ€tt som absolut inte kan misstolkas? Hur presenterar man sig för nĂ„gon som man vet kommer minnas en i resten av deras liv?Hur ska man skala av kĂ€nslorna som ofrĂ„nkomligt Ă€r förknippade med döden? Hur bemöter man mĂ€nniskors bottenlösa sorg, ilska, tomhet och raseri och hur ska man skydda sin egen sjĂ€l frĂ„n att gĂ„ sönder nĂ€r man ser andras göra det mitt framför ögonen pĂ„ en? 

Jag vet inte, kompisar. Jag vet verkligen inte. Jag vet att det Ă€r en ofantligt viktig och oĂ€ndligt jobbig del av mitt kommande yrke men jag vet verkligen inte hur man bĂ€st gör det utan att gĂ„ sönder sjĂ€lv. Förmodligen genom att tala om det vi ska och sedan bara existera och lyssna. 
Jag Ă€r Ă„tminstone glad över att vi fĂ„r trĂ€na pĂ„ det i skolmiljö. Inte för att jag kommer kunna göra det perfekt varken pĂ„ övningen eller i verkligheten, men för att vi Ă„tminstone fĂ„r en föraning om hur vi reagerar och hur vi ska tackla vĂ„ra reaktioner. Ack sĂ„ viktigt och ack sĂ„ jobbigt.