SĂ„rskador och senskador

Heeeej pĂ„ er. 
Deppigt hĂ€r hemma och skrivlusten har inte riktigt infunnit sig som jag har tĂ€nkt. I lördags morse nĂ€r jag var i stallet hade Flugans högra framben blivit elefanttjockt och hon var docklodig över hela senan. Fick lite lĂ€tt panik nĂ€r jag insĂ„g att hon hade ett relativt rejĂ€lt hack tvĂ€rs över yttre böjsenan. Har sedan dess tempat, kylt och promenerat 3 ggr/dag. Befarade med andra ord senskada. Men banansvullnaden har uteblivit och istĂ€llet har svullnaden helt vĂ€grat lĂ€gga sig och hon har istĂ€llet fĂ„tt ett riktigt ballongknĂ€ och svullnaden har snarare ökat Ă€n minskat trots promenader och en jĂ€kla massa kylande. IgĂ„r var hon riktigt rejĂ€lt svullen över utsidan av karpalen och nĂ€stintill jĂ€mntjock ner över skenbenet trots att sĂ„ret ser fint ut. MisstĂ€nkte dĂ„ istĂ€llet att tĂ„strĂ€ckaren hade fĂ„tt sig en rejĂ€l omgĂ„ng och ringde Firstvet. DĂ€r var de dock relativt tvĂ€rsĂ€kra pĂ„ att hon fĂ„tt en lymfangisk reaktion och att jag inte behövde vara orolig för att nĂ„gon sena gĂ„tt Ă„t. 
 
Med andra ord sĂ„ skrittar vi 20 min 3 ggr/dag och kyler ben 20 min 3 ggr/dag för tillfĂ€llet. JĂ€ttespĂ€nnande. Flugis Ă€r vid hur gott mod som helst och jag Ă€r vid inte-sĂ„-gott-mod och tycker mest det Ă€r sĂ„ jĂ€vla typiskt att nĂ„got ska hĂ€nda preciiiis nĂ€r hon Ă€r som finast. Men, men. Vi fĂ„r massor med tid för gos och min klass Ă€r Ă€ndĂ„ i karantĂ€n frĂ„n skolan denna vecka sĂ„ jag Ă€r hemma och degar. Bra timing fĂ„r jag vĂ€l Ă€ndĂ„ sĂ€ga. 
 
SÄ det Àr vad vi gör just nu. GÄr och kyler, gÄr och kyler. Lindar. GÄr och kyler. Etc. Great! Hoppas iallafall verkligen att veterinÀren pÄ Firstvet hade rÀtt och att det "bara" Àr lymfangit. IsÄfall borde hon vara good to go efter helgen nÄgon gÄng. HÄller tummarna!
 
  (null)

(null)

Kommentera inlÀgget hÀr: