Tömkörningslördag

Idag hade jag och Flugan tömkörningslektion! Jag är ju mäkta urusel på att tömköra får man ju helt klart säga utan att överdriva, så det var guld värt att få lite råd och tips av Sixten som kommer komma till vår anläggning en gång i månaden framöver. Han fick börja känna på Flugis en liten stund och sedan fick jag ta tömmarna. Måste säga att jag tyckte att det gick oväntat bra. Flugan var lugn och nöjd mer eller mindre hela passet och kändes väldigt lösgjord och fin i kroppen när jag kände igenom henne efteråt. Roligast av allt var att jag fick hjälp att hitta ett smått fantastiskt stöd i framförallt yttertygeln vilket ju är svårt för mig att hitta i ridningen. Så kul! Ska börja strukturera upp ett veckoschema för Flugan för nu börjar det bli mycket saker att hinna med på 7 dagar 😂 Tömkörning 1 gång/vecka ska definitivt in iallafall! 
 
  (null)

(null)

I övrigt är det kyligt och regnigt i Skåne och jag har spenderat resten av dagen under ett duntäcke med serier påTV:n i sovrummet. Så mysigt att bara kunna koppla av och njuta lite av att göra "ingenting". Har aldrig riktigt klarat av det förut. 

Daniela :

Jag ska köpa häst om några veckor, hon har stått i princip 1,5 år (inte pga skada), hur sätter jag igång? Hur har du gjort med Flugis? 😁

Svar: Tror det framgår lite överallt här på bloggen men jag började med helt kravlösa pass (tänk ridskolebarn på nybörjarnivå) på ridbana/i ridhus 20 min varannan dag och skritt på hårt underlag 30 min varannan dag. Varvat med några varv på vår galoppbanan på gräs någon gång i veckan. Poängen är att byta underlag så mycket du kan.
Sen har jag ökat på med 10 min på bägge typer av pass varje vecka så rider ca 1h/dag nu. Ibland lite kortare på skrittpassen men försöker hålla dem runt 40 min minst. Och lägger väldigt sakta men säkert på mer och mer jobb under passen på ridbanan. Tycker det har fungerat fantastiskt bra för Flugan iallafall!

Lycka till med hästköpet!! 🤩
Danai

Kommentera inlägget här: