Nytt i foderladan

Godafton! 
24000 steg och 1,9 mil senare ligger jag i sÀngen efter vad som kÀnns som en vÀldigt lÄng dag. Började denna söndag med att skritta Flugan 45 min pÄ hÄrt underlag och sedan har det rullat pÄ med stÀdning, matlagning osv och sÄ avslutade jag med att följa med Johanna som visade sin fantastiskt fina Nashville Predator pÄ treÄrs i Bollerup. Tycker inte alls att poÀngen gav honom rÀttvisa men vem Àr jag att döma det.. Hade jag haft ett ponnysto hade jag gillat och velat föra vidare bÄde hans exteriör, hans mentalitet och hans mod, men det Àr min högst personliga Äsikt. 
 
NĂ„vĂ€l. I ungefĂ€r en veckas tid har jag lagt till ytterligare ett spĂ€nnande pulver i Flugans extensiva foderstat - nĂ€mligen Kiselgur! Jag fick tipset av en fodertokig och extremt kunnig vĂ€n att prova det eftersom hon var en aaaaaning dĂ„lig i magen. AlltsĂ„ marginellt. Men Ă€ndĂ„. RĂ€tt ska vara rĂ€tt, ni vet.  Började sedan lĂ€sa pĂ„ om just Kiselgur och det var himla intressant (varning för nörderi!!!!). Kiselgur bestĂ„r av kiseldioxid. LĂ€gg det pĂ„ minnet. Det Ă€r nĂ€mligen som sĂ„hĂ€r att just kiseldioxid Ă€r det verksamma Ă€mnet i Silicea. Silicea-gelĂ© anvĂ€nds med stor framgĂ„ng pĂ„ personer med IBS-symptom, halsbrĂ€nna mm och man kan ge det under hur lĂ„ng period man vill. GelĂ©n binder gaser och toxiner i mag- och tarmsystemet och skyddar magens och tarmens slemhinnor. Hur bra? Med detta i Ă„tanke köpte jag en hink frĂ„n Eclipse Biofarmab och nu en 10 daar senare Ă€r Flugis betydligt bĂ€ttre i magen. Även om det inte var katastrofalt innan sĂ„ Ă€r det verkligen betydligt bĂ€ttre nu. Happ. Ett tillskott till att lĂ€gga pĂ„ minnet kompisar! Vilken oerhörd tur ni har att jag testar allt som finns pĂ„ marknaden Ă„t er, haha 😂
 
 
 
SkÀmt Äsido. Man kan tycka vad man vill om alla pulver och en massa kraftfoder osv men varenda tesked mat jag ger Flugan nu har gett nÄgon typ av effekt pÄ hennes vÀlmÄende, vilket Àr anledningen till att jag fortsÀtter med dem. DÀremot tror jag inte alls pÄ att pressa i dem 50 olika sorters muscle up, proteinfoder, energifoder, nÀringsrikt foder osv osv utan Àr ganska glad för att hÄlla mig till en sorts "kraftfoderbas". Detta kanske ocksÄ Àndras nÀr jag lÀr mig mer, vad vet jag. I dagslÀget tycker ja iallafall att kraftfodret i sig ska innehÄlla sÄ mycket naturliga rÄvaror som möjligt, sÄ lite "processad" mat som möjligt (dvs sÄ lite pellets som möjligt) och sÄ lÄgt socker- och stÀrkelseinnehÄll som möjligt. Och sÄ ett energi-innehÄll som möjliggör lÄngsam frigörning av energin. Det jag hittat som bÀst lever upp till detta Àr Saracen re-leve vilket verkligen Àr ett fantastiskt bra foder med bra vÀrden rakt igenom. 
 
Anyway. Ville mest upplysa er om Kisel till hÀstar som Àr lite dÄliga i magen! Eftersom det ocksÄ skyddar slemhinnor sÄ Àr det ju ocksÄ ett bra komplement till magsÄrshÀstar, sÄklart. 
 
Slut pÄ meddelande. Godnatt! 
Alice:

Visst gav du jĂ€st innan? Var det bara en kur? Funkar detta bĂ€ttre Ă€n jĂ€st? Luddig formulering men tror du fattar vad jag menar đŸ€“

Svar: Jag ger fortfarande jĂ€st varje dag, sĂ„ detta Ă€r ett komplement! 😃
Danai

Alice:

Ok,tack för svar 😃

Kommentera inlÀgget hÀr: