Hej hej hemskt mycket hej

Herrejisses vilken dag. vaknade nyss efter att jag rÄkade ta en 1h "powernap" med katten i soffan efter att jag mellanlandade dÀr för en "kort paus". SÄ kort blev den kanske inte, men mycket vÀlbehövlig! Det har verkligen gÄtt i ett sedan klockan ringde 06.30 imorse och jag stack ut till stallet. FörelÀsning pÄ förelÀsning blandat med lite ridning, tvÀtt, BE-plugg osv osv. 
 
Flugis var magisk idag igen. 10/10 toasters rakt igenom. Jag tror upplÀgget vi satt upp passar henne enormt bra och nu kommer hon snabbare och snabbare till riktigt fint jobb under vÄra "arbetspass" varannan dag. Passen Àr oftast ca 1h lÄnga frÄn start till mÄl men innehÄller Àn sÄ lÀnge mÄnga skrittpauser, och sÄ 10-15 min i början och slutet av passen i form av fram- och avskrittning. SÄ den effektiva tiden i annan gÄngart Àn skritt Àr kanske 20 min at the moment. Men vi jobbar pÄ det! Jag tycker iallafall att det Àr uppenbart att hon trivs med att ridas fram helt kravlöst med fokus pÄ rakriktning innan man börjar med volter, stÀllning mm. Idag tex red jag fram med övergÄngar och rakriktning. Red basically runt fyrkanten, upp pÄ medellinjen, bytte varv, fyrkanten, in pÄ medellinjjen osv. En stor Ättvolt med rakriktning, typ. Gjorde övergÄngar mellan skritt och trav ner till var 5:e steg innan jag lÀt henne trava lÀngre och pÄ böjda spÄr, och dÄ slÀppte det i traven direkt utan en massa lirkande hit och dit. Inga krav pÄ form eller "snygga" övergÄngar obviously utan bara gas och broms, gas och broms. Jag tror det handlar om att hon hittar sin balans sjÀlv vÀldigt bra genom att jobba rakt och dessutom aktivera "gummisnodden" i kroppen genom tÀta övergÄngar sÄ nÀr hon vÀl fÄr trava pÄ sÄ Àr balansen redan pÄ plats, sÄ att sÀga. Plus att hon hinner bli lite varm sÄklart. LÄter det rimligt? 
 
Fin var hon som sagt iallafall och inget glĂ€djer mig mer Ă€n att hon fortsĂ€tter briljera varje ridpass, och fortsĂ€tter vara till synes glad och nöjd med sin tillvaro. BĂ€sta Flow! ♄ Red för övrigt pĂ„ ett helt vanligt rakt bett frĂ„n Hööks i kombination med en bygelnosgrimma idag och det var bĂ€sta kombon hittills utan tvekan. Tji fĂ„r man för att man köper dyra mĂ€rkesbett liksom 😂 
 
 
Eftersom vi ska till tandlÀkaren nÀsta vecka sÄ provade jag lasta henne idag med Johannas hjÀlp, och det var ju knappast nÄgon konst. Provlastade henne och lastade ur sjÀlv nÄgra ggr och Äkte till och med en liten svÀng bara för att se att hon stod bra i slÀpet och det var inga som helst bekymmer. Mest skönt att testa det under lugna former och veta att jag kan lasta henne pÄ egen hand och sticka ivÀg eftersom jag alltid Àr i stallet alena. 
 
Resten av dagen har jag spenderat med att studera Svea Rikes vĂ„rdande psykiatrilagar av alla dess slag och sĂ„ hann jag ivĂ€g för att kapa av mitt BARR till hĂ„r ocksĂ„. 1,5dm senare kĂ€nns det nĂ€stan som att jag har en frisyr igen 😂 
 
Nu ska jag bistÄ sambon med matlagning och sedan vÀntar BE-plugg resten av kvÀllen sÄ jag kan ut och köra mitt fina ekipage snarast möjligt. Ciao amigos! 
 
 
 Justja! Gjorde slag i saken och bestĂ€llde ett Ionic-tĂ€cke idag. Återkommer nĂ€r jag och Flugan testat!
Johanna:

Hur upplever du/Flugan bygelnosgrimman jÀmfört med vanlig engelsk el. remont? Sugen pÄ att testa. :)

Svar: Har bara positivt att sĂ€ga om bygelnosgrimma! Gillade remont tidigare ocksĂ„ men tycker den kan vara besvĂ€rlig att spĂ€nna sĂ„ att det inte nyper huden mellan bettet och spĂ€nnet eller mĂ„ste spĂ€nnas ”runt” bettet, plus att jag ogillar nĂ€r den hamnar för lĂ„ngt ner. LĂ€ste nĂ„gon studie för lĂ€nge sedan om att en remont kan hĂ€mma andningen Ă€ven om man spĂ€nner den löst, sĂ€rskilt om den hamnar lĂ„ngt ner pĂ„ broskdelarna i mulen. Med bygelnosgrimman slipper man hela den problematiken och den Ă€r dessutom aningen snyggare i mitt tyckeđŸ€Ș

Fördelen jÀmfört med vanlig engelsk nosgrimma Àr ju att den inte trycker pÄ nÄgra kindtÀnder och inget kan komma i klÀm eller skava pÄ samma sÀtt. Jag upplever att hÀstar ofta kan spÀnna av fint nÀr man byter. Min gamla hÀst Flisan tex funkade inte alls pÄ vanlig nosgrimma men med pullar eller remont var hon lugnet sjÀlv. SÄ det Àr bara att prova sig fram!
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: