Lite trasig :(

Hej faderuttan vad det går, redan onsdag och veckan sular på i full kareta, minst sagt. Har så mycket med skolan just nu att det käns som om huvudet ska implodera, samtidigt som motivationen tröstlöst sjunkit till botten. Verkligen BOTTEN alltså.. Är bara trött, lite lätt håglös och inte ens vapenlektionerna känns lockande. Suck. Men hösten är ju härlig och sånt... eller? 
 
Igår kväll gjorde Flugan sig illa i hagen och drog upp ett fint sår längs med insidan av karleden som blödde ymnigt. Var först livrädd att kotleden eller något liknande skulle ha drabbats men efter att ha facetimeat den eminenta Erika som alltid ställer upp och sedan ha pratat med diverse kunniga personer så kunde vi iprincip utesluta att leden skulle ha varit påverkad. Kom ut en veterinär idag och kikade på det och då hade det redan slutit sig ganska bra och såg torrt och fint ut, så hon fick en stelkrampsspruta för säkerhets skull och så en rejäl tvätt och bandagering.
Nu i efterhand måste jag dock säga att jag tycker det är otroligt märkligt att de trycker i en stelkrampsspruta i en fullvaccinerad häst eftersom vaccinet endast behövs fyllas på var tredje år och hon är vaccinerad senast för 5 månader sedan, men vem är jag att bestämma det... Sa ingenting i stunden för vem är jag att diskutera med en veterinär, men det känns mer som en mjölka-pengar-åtgärd än något som har riktig effekt. Särskilt när nu såret var så litet som det visade sig idag när det slutat blöda och torkat upp lite. Nåväl. Skönt att det är kollat och mindre skönt att vara några tusen fattigare för ett litet fjuttsår, haha. Men vad gör man inte.... 
 
 
Damen ska skrittas idag och imorgon och sen kan jag tuta och köra igen men med bandage på tills såret slutit sig helt så att det inte kommer in grus och lera och sådant skräp. Skönt att det inte blev värre än så iallafall. 
 
Nu ska jag klä på mig och sticka iväg till skolan för två timmars vapenlektion. Hej svejs! 
Kommentera inlägget här: