The story of Flugan

Ja, ni är en hel del personer som undrar lite om Flugan. Vad hon är för pålle, hur det kom sig att jag köpte just henne och sådär. Det är en otroligt löång historia bakom det här köpet, men jag ska försöka hålla det hyfsat kort. 
 
När jag växte upp i Grekland (ja, det börjar redan 1995 och lite innan det tillochmed) så hade vi en sommarstuga utanför Borlänge i Dalarna som vi spenderade mer eller mindre hela somrarna i (Lite kuriosa är att den stugan köptes 1974 och att mamma numera bor där permanent - så fint att den är kvar i familjen🥰). Under alla somrar där så umgicks jag och min lillebror med en av min mammas bästa kompisars barn som var i samma ålder. Denna unge hette My och var mer eller mindre som ett syskon för mig under somrarna i Sverige, och våra mammor har i sin tur hängt ihop mer eller mindre hela livet. När vi flyttade till Sverige 2003 så fprtsatte vi umgås, om än mer sporadiskt. Och sedan flyttade My till USA och hade slitiga år som groom till en del toppryttare där på andra sidan pölen, så kontakten upphörde mer eller mindre till hon träffade Zach och de förlade sin verksamhet i Holland. Vi pratade lite sporadiskt och så småningom visade hon intresse för Hampus som vid det laget hade hunnit bli 5 år. Han flyttade ner dit och så småningom köpte de honom. Detta måste ha varit i början av 2019. 
 
 
 
Sommaren 2019 var My väldigt sjuk och i slutet av sommaren så hörde de av sig och undrade om inte jag ville rida en av deras hästar som stod i Sverige - inte så långt från där jag hade mitt hus. Det var precis när jag fått det slutgiltiga beskedet om att Humlan måste tas bort, så jag tackade ja. Åkte dit och fick några varningens ord om den speciella dam jag precis skulle hoppa upp på. Nervig, kunde snurra runt lite när hon kände för det, man var tvungen att vara snabb upp, osv. Ni som hängt här länge minns kanske att jag red den hästen några gånger förra sommaren (och la ut just bilden nedan). Det var Flo. Eller Foldine, som hon ju egentligen heter. Jag behövde bara sitta upp i 5 minuter för att känna att detta var en häst jag skulle minnas forever, trots att jag mest hasplade runt i en ojämn gräshage och red henen rätt så kasst, haha... Hon hade dock problem med ett öga den sommaren och var lite öm bak då hon gick halvskodd, så det blev inte så många ridpass innan jag flyttade ner till Skåne, och så var det ju bestämt att hon skulle betäckas. 
 
 
Har varit på My flera gånger sedan jag flyttade ner hit och sagt att om de ville ha henne utlånad eller om betäckningen inte tog sig så hade jag kunnat lösa en plats här nere och ha henne till låns tills de ville ha tillbaka henne, hjälpa dem rida igång henne osv, men det blev aldrig av utan hon blev kvar uppe i Dalarna. Tills jag av en slump hjälpte Johanna rida en häst här nere i Hörby en dag i somras och uppenbarelsen om att jag bara MÅSTE ha en häst igen slog ner från klar himmel. Tjatade återigen på My om Flow och nu när betäckningarna återigen inte tagit sig så släppte de (äntligen) iväg henne, och 10 dagar senare stod hon här hemma i Skåne. Min Fluga! ♥️ 
 
 
Det är alltså en ganska lång historia hur just den här prinsessan hamnade just här, men jag kunde inte vara mer glad över att jag blivit anförtrodd med att ta över efter My och Zachs fina jobb med henne. 
Jag kommer förmodligen inte kunna locka fram lika mycket kapacitet som mina föregångare, men det gör mig ingenting. Jag är ödmjukt överväldigad över det faktum att det är mitt namn som står som ägare i passet och för mig räcker det fint, för att vara helt ärlig ♥️
 
För den som är intresserad så har hon varit i My och Zachs ägo sedan hon var 5 år och startat någon 1,40 med Zach men gått mest 120-130-klasser på relativt stora arenor. Så hon är hyfsat rutinerad vill jag nog säga. Min allra första egna häst med rutin, med andra ord! 
My och Zach i sin tur känner till uppfödarna så jag känner att jag har köpt en häst som jag är sund och har tagits väl om hand i hela sitt liv vilket är nog så viktigt. 
 
 
Jag vill också berätta att hur högt hon startat och hur högt hon vill hoppa med mig i sadeln är för mig helt oväsentligt. Att hon har ett säreget klipp i sprången är verkligen sekundärt i hela den här historien, men en helt fantastisk bonus nonetheless. Anledningen till att jag köpte den här magiska hästen är till 100% för att det sa KLICK med stora bokstäver första gången jag satt upp på henne och för att jag inte kunnat sluta tänka på henne sedan dess. Ett Tango-klick, och så var det med den saken. Det ska vara roligt att vara i stallet och med henne är varje sekund en fröjd. Min uppgift blir att träna så mycket som möjligt för att bli så bra som möjligt för henne, helt enkelt. 
 
 
Cornelia:

Du verkar ha hittat en liten stjärna verkligen! Märker du något av hennes speciella sida nu? Är hon svår att komma upp på eller är det borta? Hon verkar ju väldigt lugn och stabil på det du skriver om henne, tror du det kommer tillbaka i takt med hennes kondition?

Svar: Ja hon är otrolig! Märker faktiskt absolut ingenting än så länge men som du säger så kan det ju komma tillbaka ju mer kondition hon får. Har ju än så länge inte heller lagt någon anspänning i ridningen alls heller utan jobbar egentligen bara med lösgjordhet och avspänning så ju mer vi hoppar och ”spänner fjädern” ju större är väl risken att det återkommer. Just därför jag vill ta gooooood tid på mig med allting som rör henne.
Danai

Kommentera inlägget här: