Nothing to see here

Ja det hÀnder tyvÀrr inte sÄ mycket hÀr inne nÀr Flugan vilar, haha. Jag Àr i stallet pÄ kvÀllarna nÀr alla andra redan varit dÀr och sÄ slÄr jag pÄ vÀrmelampan, borstar, myser, masserar och pussar. Mycket mer behöver man egentligen inte för att fylla pÄ energireservoarerna. Men jag undrar verkligen vad tusan jag skrev om under Äret jag var helt hÀstlös?? MÄste ju varit helt enormt trÄkig uppdatering, och ÀndÄ finns det folk som ihÀrdigt hÀngt i hÀr genom vÄtt och torrt. 10,5 Är! Hur galet Àr inte det?! 
 
Jag har finurlat de senaste dagarna pÄ det hÀr med att lÀra hÀsten att flytta vikten. Delvis frÄn framdel till bakdel vilket ju Àr ganska basalt och viktigt (men inte desto enklare för det!) men ocksÄ frÄn höger till vÀnster framben och vice versa. De flesta hÀstar har ju precis som vi en "dominant" sida som de gÀrna vill lÀgga vikten pÄ. Genom att flytta bogen (i en öppna, om ni sÄ vill) sÄ borde man kunde flytta undan vikten frÄn hÀstens dominanta ben och fÄ den mer i jÀmnvikt. Men sÄ ska man klara av att göra det i alla gÄngarterna, samtidigt som hÀsten böjer sig i bröstryggen och inte bara i halsen, och ungefÀr dÀr nÄgonstans blir det pannkaka. Jag har börjat jobba Flugan pÄ det hÀr sÀttet men jag tycker det Àr otroligt svÄrt att kÀnna nÀr vikten ligger rÀtt. DÀremot kÀnner jag stor skillnad i genomslÀppligheten nÀr jag vÀl lyckats. Klurigt. 
 
Tycker den hÀr bilden visar svÄrigheten sÄ himla klockrent. Den blir mer intressant ju mer man tittar pÄ den. Om man bara böjer halsen pÄ hÀsten kommer vikten att ligga kvar pÄ höger framben i bilden, medan vikten hamnar mitt över hÀsten nÀr man lyckas böja bröstryggen sÄ att tornutskotten vinklas inÄt. Om ni tittar noga sÄ ser ni att man ganska enkelt kan kika ner pÄ ganaschen pÄ sin pÄlle för att se om man fÄtt böjningen korrekt. Kan garantera er att mÄnga av vÄra pÄllar (min inrÀknad) gÄr med huvudet pÄ sned nÀr man stÀller och böjer Ät ena eller andra eller bÀgge hÄll, vilket Àr ett klockrent exempel pÄ att man inte lyckats fÄ böjningen att gÄ igenom i bröstryggen. VÀrt att fundera pÄ tycker jag! 
 
 
 
Funderar ni nÄgonsin i dessa banor? Hur gör ni för att balansera om era hÀstar och fÄ dem att lÀgga lika mycket vikt pÄ bÄda sina framben? 
 
 
Kommentera inlÀgget hÀr: