This is the life

Idag var första dagen sedan jag började polisutbildningen som jag verkligen pÄ allvar tvivlade pÄ mitt val. Ni som ihÀrdigt hÀngt i hÀr vet ju att vissa saker Àr lÀttare för min persona Àn andra men att jag pÄ det stora hela fullkomligt Àlskar mina skoldagar och brinner för detta med en glöd som verkligen Àr innerlig.
Men idag var det riktigt tufft, my friendos. Idag skulle vi nÀmligen börja lÀra oss hur vi handskas med gÀrningsmÀn som bÀr kniv och gÄr till attack mot oss. Följaktligen förevisades vi autentiska filmer och bilder pÄ poliser som blivit attackerade med kniv. Fy, fan vad det trÀffade en nerv hos mig att vÄr arbetsplats Àr en plats dÀr folk potentiellt knivhugger oss bara för att vi Àr poliser. Jag har ju alltid liksom vetat det, men inte tÀnk pÄ det sÄ pÄtagligt mycket.
Jag sĂ„g en obevĂ€pnad polisman idag som blev huggen 10-12 gĂ„nger över hela kroppen med en stor slaktarkniv, för att gĂ€rningsmannen fĂ„tt parkeringsböter. PARKERINGSBÖTER!!!!! Jag sĂ„g hur hans kropp sĂ„g ut efterĂ„t. Jag sĂ„g hur terrorister pĂ„ London Bridge gick pĂ„ först en civil man och sedan en polis tre mot en, med knivar som vapen. Det trĂ€ffade mig verkligen, inte för att jag Ă€r vek (tror jag) utan för att jag tror att den 6 oktober 2020 var dagen jag bestĂ€mde mig för att jag ALLTID ska komma hem efter mina arbetspass. Vad som Ă€n hĂ€nder sĂ„. Ska. Jag . Komma. Hem. 
 
En av frĂ„gorna vi fick under vĂ„r första skolvecka förra Ă„ret var "skulle du kunna skjuta en mĂ€nniska? Om du inte vet svaret pĂ„ det sĂ„ Ă€r det dags att börja fundera över ditt val av yrke." Det Ă€r egentligen en rimlig frĂ„gestĂ€llning för rent krasst sĂ„ kan vi ju i vĂ„rt framtida jobb - draget till sin spets - stĂ€llas inför ett sĂ„dant beslut. Den gĂ„ngen svarade jag "eh, ja" utan att tveka och utan att nĂ„gonsin ha hĂ„llit i ett vapen. Idag bestĂ€mde jag mig för att det var sant. Men det Ă€r en konstig kĂ€nsla att försöka förlika sig med tanken pĂ„ att min hemkomst till Sebbe, Flugan och katterna en dag kan komma att ske pĂ„ en annan mĂ€nniskas bekostnad. Det Ă€r sĂ„ abstrakt att det inte riktigt gĂ„r att tĂ€nka sig, faktiskt. MissförstĂ„ mig rĂ€tt nu - statistiskt sett Ă€r chanserna att man skjuter verkanseld - som det sĂ„ fint heter - VÄLDIGT smĂ„. Det Ă€r ingenting man gör lĂ€ttvindigt, sĂ„ klart. Men det hĂ€nder. Kanske mig, kanske nĂ„gon av mina klasskamrater. Kanske ingen av oss. Men jag ska komma hem till de mina. SĂ„ mycket vet jag iallafall. 
 
 
Stallet idag var med andra ord en vĂ€lbehövlig tillflykt för att rensa huvudet. Jag och Johanna satte upp lite upphöjda bommar pĂ„ raka och böjda spĂ„r som gymnastik och Flugan gjorde det rĂ€tt sĂ„ bra fĂ„r jag Ă€ndĂ„ sĂ€ga, trots att jag gjorde relativt kluriga, skarpa böjda linjer. Jag börjar hitta svagheterna hos henne nu och likt en nagel i ögat vill jag ju gĂ€rna trycka pĂ„ dem heeeeeela tiden för att stĂ€rka henne, haha. Tyckte hon gjorde allting vĂ€ldigt bra pĂ„ slutet och Ă€r nöjd med att ha hittat ett avspĂ€nt lĂ€ge dĂ€r jag kan jobba henne ifrĂ„n. Blev lite spĂ€nning vid nĂ„got tillfĂ€lle nĂ€r jag stĂ€llde lite krav men hon kom snabbt till ro igen. GlĂ€djer mig att topplocket inte gĂ„r nĂ€r hon inte förstĂ„r eller orkar riktigt utan att man kan hitta tillbaka till det lugna relativt enkelt. Skritt imorgon och lite mer kravlöst pass pĂ„ torsdag innan vi ska traska i vatten pĂ„ fredag. Nu stĂ„r hon i hela sin Ionic-mundering och tuggar hö och mĂ„r nog ganska bra iallafall, min Flugis ♄
Min tanke Ă€r att hon ska fĂ„ 4-5 dagars helvila om nĂ„gon vecka eller sĂ„ för att lĂ„ta kroppen och knoppen landa. Hon motioneras ju iprincip 7 dagar i veckan Ă€ven om 2-3 dagar Ă€r rena Ă„terhĂ€mtningspass, sĂ„ jag tĂ€nker att det nog kan vara lite skönt för henne att fĂ„ lite tid att ta igen sig helt. 
 
(null)

EM:

Jag började PHS nu i höst och upplever att de verkligen vill visa yrkets baksidor ocksÄ, vilka kan vara rÀtt jÀkla sjuka. Dock tror jag att alla fördelar med yrket vÀger över nackdelarna, men det vÀcker sjÀlvklart tankar... Du Àr grym!

Svar: Absolut, det har de varit noga med för oss ocksÄ. Men just det hÀr sjukt grafiska vÀckte verkligen nÄgot hos mig.

Kul att du börjat pĂ„ vĂ€rldens roligaste utbildning - stort lycka till!!! 😍
Danai

Evelina Blomqvist:

Men wow vilket starkt inlÀgg. Du Àr sÄ jÀkla cool.

Svar: ♄♄♄
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: