Happenings happenings

Herrejisses vilken lÄng dag det har varit, och Àn Àr det flera timmar kvar innan sÀngen kallar inför övning i onaturliga dödsfall imorgon. 
 
Förmiddagen spenderade jag med att köra upp för mitt BE-körkort och nu kan jag Ă€ntligen titulera mitt bil + slĂ€pekipage som lagligt. SÅÅÅÅ skönt, jisses vad jag och Flugan ska ut och Ă„ka nu 😎 Mitt mĂ„l var att klara det pĂ„ fyra veckor. Nu blev det fem istĂ€llet men det berodde för att vara helt Ă€rlig enkom pĂ„ att man fĂ„r vĂ€nta ett bra tag pĂ„ uppkörningstid. Teorin var ju som bekant avklarad pĂ„ 6 dagar, haha. I vilket fall som helst sĂ„ Ă€r det otroligt skönt att ha det avbockat frĂ„n listan och slippa ha det överhĂ€ngande mer. 
 
 
Hela eftermiddagen har jag sedermera varit i stallet och mockat hagar, pysslat med Flugan, varit ute pÄ lÄng skrittvÀnda och sÄdant dÀr man kan göra nÀr man inte har nÄgon tid att passa. Spenderar lÀtt 4h i stallet en vanlig dag om jag kan, haha. Ute pÄ vÄr skrittur började dock Flugan halta rÀtt sÄ markant pÄ höger fram helt plötsligt. Försökte först rida framÄt men hon var mÀrkbart irriterad över nÄgonting. Och det var ju inte sÄ konstigt upptÀckte jag nÀr jag hoppade av och hon hade kilat fast en  jÀkla TEGELSTEN mellan bakkanterna pÄ skon?!?!? HUUUUUUR?!?!?! Konstigaste jag varit med om, haha! Lyckades slita loss den efter 10 minuters kamp och efter det var hon ohalt igen, haha.... 
 
(null)
 
Flugis har Ă€ven fĂ„tt skav av min magplatta, sĂ„ jag var och köpte en svindyr med ludd i till henne... bara för att upptĂ€cka att det blev 10 resor vĂ€rre med luddet?!?!?! WHAT!?!?! Kan nĂ„gon förklara?? Det enda jag kan tĂ€nka mig Ă€r att ullen "brĂ€nner" vid friktion och att pĂ€lsen kanske Ă€r extra superkĂ€nslig nu nĂ€r hon fĂ€ller som attan? Men jag har liksom endast skrittat? Hur hög friktion kan det bli? Har nĂ„gon av er varit med om nĂ„got liknande? Hur löste ni det? Har sĂ„Ă„Ă„ mĂ„nga frĂ„gor för jag fattar verkligen inte!! Haraldrig sett nĂ„got liknande faktiskt. Tar tacksamt emot alla tips som kan förebygga det i fortsĂ€ttningen.. Stackars Flugis ♄ Vilodagarna jag planerade fĂ„r kanske bli lite tidigarelagda... Suck 🙄
 
(null)
 
(null)
 
Victoria:

Jag bokade uppkörning i augusti och fick inte tid förrĂ€n i november, sĂ„ tycker det gick fort för dig Ă€ndĂ„ 😅

Svar: Men guuuud vad segt att vÀnta sÄ lÀnge..... lycka till!!!
Danai

Anonym:

Hej Danai, lĂ€ser din blogg lite dĂ„ o vill minnas att du har/har haft en nakenbad? Min kompis letar efter just en sphynx katt o jag undrar om du kanske har nĂ„tt tips pĂ„ var hon kan hitta en? 🙂 Mvh LinnĂ©a

Anna:

Åh herre vilken jĂ€ttesten, mĂ„ste kĂ€nts hur konstigt som helst, inte konstigt hon kĂ€ndes halt med den dĂ€r haha! Skönt nĂ€r det finns en sĂ„ tydlig förklaring som man dessutom kan Ă„tgĂ€rda! :)

Den dÀr Kentucky luddgjorden fick min ena fruktansvÀrt skav av efter bara första skrittrundan i skogen, den var helt blodig (pÄ samma stÀlle som din har) nÀr vi kom hem :( Hon har aldrig nÄgonsin haft skav innan, sÄ jag bara lÀt det lÀka och Ätergick till den gamla gjorden som Àr en CWD och har bra utformning just dÀr bak armbÄgen. Kentucky Àr ju mer raka liksom, Àven en del andra Àr ju det sÄ kanske Àr det som Àr problemet? Googla CWD magplatta sÄ ser du skillnaden :)

Anonym:

Vill du maila mig pĂ„ min mailadress, jag kan tydligen inte se om du svarar hĂ€r 🙂 linnea.rosenquist@hotmail.com

Anna:

Jag hade en ponny som fick hemska skav av sadelgjorden, och det blev heller inte direkt bÀttre av ludd/fÄrskinn. Med henne var det sjukt viktigt att stretcha ut frambenen pÄ henne (lyfta frambenen och dra dem framÄt), bÄde efter att sadeln precis kommit pÄ och efter att man spÀnt klart sadelgjorden. Annars veckade sig huden eller kom i klÀm under sadelgjorden. PÄ henne funkade det om "skavet" (nÀr det inte var nÄgot sÄr utan bara hÄrlöst), hamnade framför sadelgjorden.

Du kanske redan testat det, men annars Àr det ett tips som fungerade för mig. :)

Svar: Tack för tipset!! â˜ș
Danai

Emelie:

Nu vet jag inte vilken sorts ludd sadelgjord du har köpt men nÄgon nÀmnde Kentucky tidigare och jag mÄste bara sÀga att det Àr stor skillnad pÄ fuskpÀls (Kentucky kallar vÀl sitt ludd för "save the sheep") och Àktaa fÄrskinn. Man fÄr vÀl tycka och tÀnka vad man vill om det Àr etiskt att anvÀnda fÄrskinn eller inte men ur ur Àkta fÄrskinn Àr ett fantastiskt naturligt material som Àr bra för huden / pÀlsen till skillnad frÄn "plastigt" polyester fuskpÀls ludd. Det finns ju t.ex. bevisat att fÄrskinn till och med har medicinska egenskaper. SÄ jag skulle vÀlja Àkta fÄrskinn alla dagar i veckan helt klart!

Svar: Ja det var en Kentucky. Förstod att det var skillnad redan innan men att det skulle vara SÅN skillnad att hon fick blödande sĂ„r i SKRITT trodde jag verkligen inte, det Ă€r ju fruktansvĂ€rt! Kommer sjĂ€lvklart ocksĂ„ köra pĂ„ Ă€kta i framtiden!

Har köpt en gjord med mindre platta nu som borde eliminera skavet (hon fÄr ju inget skav av sin vanliga gjord) och fÄr vÀl eventuellt investera i en magplatta med Àkta fÄrskinn senare.
Danai

Anonym:

Sadla aningens lÀngre bak, hade en ponny som fick ska av nÀstan allt, sadla 5cm lÀngre bak och med en ergonomisk utskuren gjord fick inga mer skav sen!

Svar: Tack för tipset 😃
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: