Flugan the dreamhorse

HÄll i hatten vad Flugan var fin idag. Jag och Johanna byggde upp en serie pÄ medellinjen med fokus pÄ rakriktning och att lÄta hÀsten jobba sjÀlv med hindren. Det Àr en ganska trevlig grej som görs lite för lite tycker jag - att lÄta hÀsten jobba sjÀlv med hinder och som ryttare mest se till att man kommer in och ut pÄ rÀtt stÀlle. Trots allt Àr det hÀsten som ska hoppa Ät oss och dÀrför tycker jag det Àr bra att dÄ och dÄ göra övningar som spelar pÄ deras hinderklokhet. I detta fallet hade vi ocksÄ bommar emellan delvis för att hjÀlpa till med avstÄnden och delvis för att man fÄr lite gratis styrketrÀning. Som uppvÀrmning rullade vi över tvÄ sockerbitar pÄ rakt spÄr och varierade mellan 4 och 5 steg emellan. 
 
Flugan var sin vana trogen en riktig dröm. Vilken hÀst det Àr att sitta pÄ alltsÄ, utan tvekan den mest hinderkloka, försiktiga hÀst jag nÄgonsin haft Àran att sitta upp pÄ, förutom möjligtvis Tango. För det första fick vi loss nÄgonting i galoppen igÄr/idag som gjorde att bÀgge galopper kÀndes fantastiskt luftiga och fina. För det andra tog hon sig an uppvÀrmningsövningen pÄ ett sÄ sjÀlvklart sÀtt att det nÀstan kÀndes löjligt att ens försöka klura till det genom att öka/minska antalet galoppspÄrng mellan sockerbitarna frÄn gÄng till gÄng. För det tredje skuttade hon igenom serien sÄ enkelt och sjÀlvklart och med sÄ fin försiktighet att övningen nÀstan blev meningslös, haha! 
 
(null)
 
 
SkÀmt Äsido sÄ gjorde hon allting fantastiskt fint och enkelt. Vad gÀller serien syns det ganska tydligt pÄ filmerna att jag egentligen inte gör nÄgonting alls och att jag hade kunnat driva henne betydligt mer in till hindren för att fÄ henne att hoppa mer uppÄt med bÀttre klipp och rycka in benen mer. Men jag tycker att det finns en poÀng i att "bara hÀnga med" och att göra övningar som dessa som en nÄgot mer passiv pilot men med avslappningen och hennes eget tÀnkande som frÀmsta mÄl. Hon var nÀmligen inte spÀnd för fem öre genom en enda övning idag!
TyvÀrr finns det oÀndligt mycket mer för mig att hÀmta vad gÀller noggranheten efter serien (inte lÄta henne vÀnda för snabbt efter) och min nonexistena bÄlstyrka som gör att jag ser mer ut som en fÀllkniv Àn nÄgot som ens liknar en kompetent ryttare... SÄ trÄkigt nÀr man har en sÄ fin hÀst att man sitter som en sÀck potatis dÀr uppe. Men, men.
Hade velat rida igenom nÄgon gÄng till för att fÄ till rakheten efter serien bÀttre, men tyckte att hon gjorde jobbet sÄ jÀkla bra genom den alla gÄnger vi hoppade och det kÀndes att det sög rejÀlt i benen pÄ henne, sÄ jag lÀt henne slippa det och sÄ fÄr jag fila pÄ rakriktningen med större noggranhet över mindre hinder en annan dag. 
 
Ni fÄr tvÄ smÄ filmklipp att hÄlla tillgodo med iallafall! 
 
Men Flugan alltsĂ„. Det Ă€r en ynnest att jag fĂ„r spendera min lediga tid med en sĂ„ fantastisk individ. Hoppas hon vet hur mycket jag avgudar henne för det gör jag verkligen med varje millimeter av hela mig sjĂ€lv. ♄
 
Kommentera inlÀgget hÀr: