Back on top

Idag var det Àntligen dags att hoppa upp pÄ Flugan igen efter Ànnu en liten microvila pÄ nÄgra dagar. Hoppas det Àr slut pÄ dem nu, haha... SÄret ser iallafall vÀldigt fint ut men hon blev riktigt hÀngig av stelkrampsvaccinationen (stör ihjÀl mig pÄ att veterinÀren tyckte det var en bra idé, sÀrskilt efter att ha lÀst pÄ om hur stelkrampsvaccin funkar.....). Anyway. Tog en skrittvÀnda pÄ asfalt och körde sedan lite light-jobb i ridhuset för att komma igÄng igen. Mest travjobb och sedan vÀldigt lugnt galoppjobb i nÄgon minut per varv innan vi skrittade av pÄ asfalten igen. 
 
Jag tycker att hon börjar kĂ€nnas riktigt trevlig i markarbetet nu och tĂ€nker börja lĂ€gga in lite mer sidvĂ€rtesrörelser och krumelurer framföver. Än sĂ„ lĂ€nge har jag mest ridit rakt fram och böjt henne inĂ„t/utĂ„t (med undantag för att jag ridit en hel del öppnor, haha) samt gjort ca 1 miljard övergĂ„ngar 😅 Hade sĂ€kerligen kunnat lĂ€gga in svĂ„rare grejer betydligt tidigare men tycker det har funnits en poĂ€ng i att lĂ€ra mig henne ordentligt först innan man ger sig in i saker som potentiellt skapar kommunikationsproblem eftersom de helt enkelt Ă€r nĂ„got mer komplicerade. SĂ„ krumelurer och kondition stĂ„r pĂ„ schemat framĂ„t.
Har införskaffat broddar nu sĂ„ att vi kan cantra pĂ„ galoppbanan och jobba upp lite flĂ„s dĂ€r ute nu under lĂ„gsĂ€songen. Ska nog bli bra! LÄNGTAAAAARRRR tills hon har sĂ„ bra kondis att man kan rida ordentliga pass med massor av galoppjobb - fĂ„ saker gĂ„r i Ă€rlighetens namn upp mot att kunna sitta och nöta detaljer i galopp utan att hĂ€sten blir vrĂ„lflĂ„sig efter bara nĂ„got varv. Eller att hoppa en hel bana och kĂ€nna att det finns krafter kvar - det Ă€r inte sĂ„ dumt! 
 
 
Utöver att jag spenderat 6h av min lördag hos Flowis sÄ har jag pluggat lite och sÄ har jag och Sebbe varit och tÀnt lite ljus för vÄra nÀra och kÀra som inte finns hos oss lÀngre. Min morfar Àr ju begravd i Dalarna sÄ Sebbe (Àngel som han Àr) körde mig till en liten sjö hÀr i nÀrheten dÀr jag satt en bra stund och tÀnkte och grÀt lite och tÀnde ljus för moffis och för Tango och för Silver och för alla andra. Det Àr kanske Àr en dum kliché frÄn alla Disneyfilmer jag sett i mina dagar, men jag kÀnner mig alltid nÀrmre dem jag saknar dÀr jag kan se himlen ordentligt, och sÀrskilt om jag ocksÄ kan fÄ vara nÀra vatten. Det Àr nÄgonting med hur vattnet rör sig och hur himlen ser ut ovanför denna stÀndigt förÀnderliga spegel som lÀgger sjÀlen till ro och lÄter en blicka inÄt istÀllet för att stÀndigt vara vaksam över omgivningen. 
Kommentera inlÀgget hÀr: