Hej hopp i galopp

Godkväll!
Sitter hemma i soffan efter en låååång dag i stallet. Inte hunnit med ett skvatt mer än att hänga med Flugan, äta lunch och sen kolla igenom filmer på Flugan, haha.. Vi var hos Ebba Falkenklev som har en finfin fiberbana precis i närheen idag, och Flugan PÅ HUGGET, kan man säga! Hade bbanhoppning i tankarna idag och hade som tanke att vi skulle klara oss igenom en bana på runt en meter med lite diverse linjer av olika slag. 
 
Jag har väldigt svårt att få tag på henne i svängarna och jobba henne runt innerskänkeln. Hon blir som en planka i yttersidan och vill lägga sig på sin ytterbog och slänga in bakdelen. Delvis för att hon är svag och delvis för att hon ör överexalterad. Är jag "för på" henne och naggar med innerskänkeln eller kräver lite för mycket av henne i det läget så exploderar hon i någon slags studsbolls-crescendo och går inte att varken styra eller rida framåt på överhuvudtaget, det blir liksom tomt överallt. Det är en väldigt tunn linje att balansera på helt enkelt. 
 
Jag knegar iallafall på bäst jag kan med den kunskap jag besitter och tycker att det blev bättre mot slutet. Någonstans är ju det viktigaste ändå att det blir progression, även om det finns betydligt mer att hämta ur våra kurvtagningar, haha. Är dock glad över att ha hoppat en bana med lite linjer och att ha fått en uppfattning om hur hon är att rida på linjer rent avståndsmässigt. Ska testa liknande linjer med bommar i veckan och se om det blir samma reaktion. Någonting säger mig nämligen att detta är något som främst visar sig när det är hinder med i bilden. Hoppas kunna få liknande reaktion med bommar, annars är det bara för mig att bygga hinder 2 ggr i veckan framöver 😅
 
Ja, och Flugan behöver jag väl knappast nämna, men hon är ju helt strålande. Ännu inte rivit en bom sedan vi hoppade första gången, haha! Så otroligt modig, försiktig, hinderklok och hyperkänslig. Fantastisk häst att sitta på, men nog så svår att rida jämnt och avspänt. 
 
Anyhow. Här är iallafall en liten film från dagen! 
 
Anonym:

Om du vill/orkar/känner för det, gör gärna VoiceOver till dina såna här videos! Tycker du är så himla duktig och kunnig och det blir väldigt lärorikt när du kan berätta vad du själv ser och känner samtidigt som man kan kolla själv och koppla samman, kul nörderi även för oss!

Svar: Aaaaah vad smart! Det ska jag absolut försöka göra nästa gång! Tusen tack för tipset! 😍😍
Danai

Kommentera inlägget här: