HĂ€mtat mig

GodkvĂ€ll! Efter en skritt-tur pĂ„ asfalten igĂ„r och en svĂ€ng till skolan för plugg med klasskompisar idag sĂ„ Ă€r skallen rensad och jag har börjat klura pĂ„ en plan för hur vi ska jobba vidare. Det jag mĂ€rkt av som ett relativt stort problem för hoppningen Ă€r att Flugans kondis inte Ă€r bra nog. Har ju jobbat en del ute pĂ„ galoppbanan för att bĂ€ttra pĂ„ den, men idag nĂ€r jag skrittade fram insĂ„g jag att jag aldrig kommit till nĂ„gon egentlig arbetsgalopp under passen pĂ„ ridbbanan och i ridhuset. Har mest mesat runt i nĂ„gon mysig mjĂ€k-galopp, more or less. SĂ„ idag blev det Ă€ndring pĂ„ det! La vĂ€ldigt mycket fokus pĂ„ att hitta en större galopp och att hon skulle kĂ€nnas som ett dragspel i kroppen genom tempovĂ€xlingarna. Hon blir lite framtung och har svĂ„rt att bĂ€ra sig nĂ€r jag rider henne framĂ„t, men on the bright side sĂ„ hittade jag en bjudning i henne som jag verkligen saknat! KĂ€nner mig urkorkad som inte kommit pĂ„ detta tidigare, men better late than never i guess. Verkligen ett uppvaknande. Jag har ju till och med funderat pĂ„ att fodra pĂ„ henne med lite mer energi, men nĂ€r jag öppnade upp för en större galopp idag kom bjudningen pĂ„ köpet. ÅterstĂ„r att se om det Ă€r Ă„terkommande eller bara av nyhetens behag just idag. 
 
Kommer lĂ€gga mycket fokus pĂ„ detta framöver tills vi ska ivĂ€g och hoppa igen - förmodligen nĂ€stnĂ€sta helg. I helgen som kommer Ă€r jag och Sebbe bortresta sĂ„ jag hinner inte Ă„ka ivĂ€g, men det passar Ă„ andra sidan ganska bra att vi hinner jobba oss in i en större galopp över nĂ„gon vecka innan vi ger oss pĂ„ hoppningen igen. 
 
(null)

Avslutade dagens pass med lite finlir i form av byten till förvĂ€nd galopp inne pĂ„ kvartslinjerna. Forsatte sedan genom kortsidorna i förvĂ€nd galopp, in pĂ„ en 20m volt för att sedan rida snett igenom och fortsĂ€tta ut i andra varvet och göra om samma sak. SÅÅÅÅ rolig övning. Kul eftersom den krĂ€ver bĂ„de timing, precision, bra kommunikation, styrka och balans. Det finns liksom litegrann av allt. SĂ„ roligt att sitta pĂ„ Flugan som bara kliver in i varje upppgift jag ger henne och löser det tillsammans med mig Ă€ven nĂ€r jag inte Ă€r 100%ig i hjĂ€lpgivningen. SĂ„ duktig!! 

(null)

 
Nu ska jag hoppa i sĂ€ng, imorgon vĂ€ntar nĂ€mligen sk. "kompetensskytte" för min del. LĂ„ter inte sĂ„ grandiost men i praktiken Ă€r det slutprovet som krĂ€vs för att vi poliser ska fĂ„ vĂ„r vapenlicens! Sedan gör man om det minst en gĂ„ng varje Ă„r. Som med alla examinationer har vi 3 försök pĂ„ oss men jag hoppas klara av det imorgon sĂ„ ja slipper fundera mer pĂ„ det. 
Nattinatt!

Kommentera inlÀgget hÀr: