FLUGAN ♄

Vilken dag, herregud som jag rÀnt runt för att hinna med allt som stod pÄ listan idag, Men nu Àr hÀsten riden, hagen mockad, plugget (nÀstan) klart, dÀcken pÄ bil och slÀp bytta, osv osv.
 
I paketen jag fick igĂ„r sĂ„ lĂ„g ett par hammarsporrar (bland lite annat smĂ„tt och gott 😜) frĂ„n Svensk Ridsport och ett par "nya" Tretornstövlar, sĂ„ jag passade pĂ„ att inviga bĂ€gge idag. Tretorn Falsterbo Ă€r de BÄSTA hemmstövlarna man kan ha, sĂ„ smidigt att man kan trycka ner ullstrumpor och allt möjligt för att inte frysa pĂ„ vintern utan att de blir för smĂ„, och sen bara spola av dem nĂ€r de blir leriga. Älskar dem 😍 Och sĂ„ Ă€r de ofta fruktansvĂ€rt billiga att köpa begagnade - sĂ„ bra kombo. Hammarsporrarna fĂ„r ocksĂ„ en tumme upp mĂ„ste jag sĂ€ga! Aldrig testat den typen av sporre förut utan har de senaste Ă„ren kört med en slĂ€t, liggande trissa frĂ„n Sprenger som jag tycker har fungerat vĂ€ldigt bra. Dessa var dock snĂ€ppet bĂ€ttre tror jag, iaf pĂ„ Flugan som Ă€r vĂ€ldigt kĂ€nslig nĂ€r man lĂ€gger pĂ„ sporren och drar i "ryckmusklerna" i huden för jĂ€mnan nĂ€r man lĂ€gger pĂ„ tryck. Hammarsporren har ju lite större anlĂ€ggningsyta men Ă€r inte alltför rundad, sĂ„ det blir nog prima tror jag. Inte lika hetsiga hudspasmer idag iaf.
Rider henne fortfarande iprincip alltid med sporrar, tycker inte det Ă€r vĂ€rt att ta en het diskussion om vad "framĂ„t för skĂ€nkeln" betyder med henne nĂ€r det Ă€ndĂ„ fungerar sĂ„ bra med sporrar. Åtminstone inte tills hon har mer ork - allting Ă€r ju fortfarande tĂ€mligen jobbigt för henne fĂ„r man ju komma ihĂ„g och acceptera!
 
(null)
 
Men Flugan idag alltsÄ! 
Red ut en vĂ€nda enligt plan men det blĂ„ste sĂ„ kopiöst mycket och jag hade varken tid, ork eller lust att brĂ„ka med pensionĂ€rer om vem som egentligen ska och fĂ„r vistas bredvid cykelvĂ€gen, sĂ„ efter en kortare tur ute sĂ„ red jag en liten stund i ridhuset eftersom ridbanan Ă€r mer sjö med sandbotten Ă€r utebana för tillfĂ€llet (red dock dĂ€r igĂ„r, sĂ„ lite cred ska jag allt ha đŸ€Ș).
Red bara en kortis i ridhuset och jobbade lite sidförande rörelser idag vilket Flugan tyckte var rĂ€tt sĂ„ latjo tror jag. Hon gjorde det iallafall mycket enklare Ă€n vad jag trodde att det skulle vara 😅 SkĂ€nkelvikningarna i galopp pĂ„ slutet var to die for (Ă„tminstone för en sketen hoppryttare som jag, haha)! Riktigt roligt, sĂ€rskilt eftersom jag verkligen kĂ€mpade med at fĂ„ loss högersidan och kunna stĂ€lla henne ordentligt inĂ„t i vĂ€nster varv utan att hon planade ut hela halsen och bara vinklade huvudet. Fick kĂ€mpa som en gnu, var helt mör i benen efterĂ„t, haha 😅 
 
(null)
 
Imorgon kommer det nog komma en liten minivlogg till er om jag orkar pilla klart med den idag. Jag har fullt upp hela dagen - ska vittna i TingsrÀtten pÄ morgonen och sen har jag förarutbildning och ska dÀrmed köra polisbil resten av dagen. Landar hemma ganska sent men hoppas att jag hinner krÀnga pÄ mig en pannlampa och skritta Flugis en vÀnda iallafall. 
 
Ha det gott cĂłmpadres đŸ„°
 
 
 
Kommentera inlÀgget hÀr: