Avrapporteringar och öppnor

GodkvĂ€ll! 
Sent, lite snabbt blogginlĂ€gg. Hade 4h trĂ€ning i avrapportering imorse följt av en redovisning i digital seminarieform. VĂ€l hemma halvsomnade jag i 30 min pĂ„ soffan innan jsg skulle ut till Flugan. Jag har faktiskt tagit mig i kragen och bĂ„de spprungit och gjort mina rehabövningar frĂ„n kiropraktorn och det mĂ€rks tydligt pĂ„ energinivĂ„n och sömnen. Jag sover som en STOCK nĂ€r jag anvĂ€nt kroppen ordentligt. SĂ„ skönt. 
 
IkvĂ€ll var det ridhuset för Flugans del och vi jobbade vidare med öppnor, ffa i galoppen. I höger varv Ă€r de faktiskt ganska bra men vi har fortfarande problem i vĂ€nster varv dĂ€r hennes högersida och svĂ„righeten med att runda sig i bĂ„len (tippa tornutskotten inĂ„t) sĂ€tter kĂ€ppar i hjulet. Men - hon gör det! Utan att hetsa upp sig och utan att bli helt stissig och fĂ„ panik över att hon inte förstĂ„r eller orkar sĂ„ stretar hon pĂ„ och gör det - och det gör mig glad! En hĂ€st som försöker allt vad den förmĂ„r och blir kvar i avspĂ€ndhet Ă€r en hĂ€st som mĂ„r bra, i min vĂ€rld. 

Älskar för övrigt öppnor. Fantastisk övning för att jobba med balans, bogar och bĂ„l, samt med kommunikationen mellan sig och hĂ€sten. Tycker verkligen det Ă€r en riktigt bra övning som dessutom inbjuder hösten till att inte ligga för mycket i framvikt och inte snedbelasta sig eftersom sidvĂ€rtesrörelsen i framdelen Ă€r vĂ€ldigt svĂ„r att göra om man hela tiden lĂ€gger tyngden pĂ„ bara ena frambenet. 
 
HĂ€r kan man se att hon förblir rak i bĂ„len, medan hon i andra varvet (som jag inte har bild pĂ„, haha.....) böjer igenom bĂ€ttre. 
  (null)

 
Nuuuu ska jag sova efter att ha krigat mot Instagrams formatkrav pĂ„ bilder i 100 Ă„r. Godnatt 😮😮


Caroline :

Ja... Eller sĂ„ Ă€r det en duktig ryttare som kĂ€nner var grĂ€nsen gĂ„r och inte pressar hĂ€sten till ett lĂ€ge dĂ€r den inte kan vara avspĂ€nd lĂ€ngre 😉 sĂ„ tycker jag att det lĂ„ter; som att fu bygger upp henne sakta men sĂ€kert pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r bekvĂ€mt för hĂ€sten. Drt kommer du att ha igen! Kul lĂ€sning.

Svar: Vad fint sagt, tack! ♄♄
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: