Minisemester och moln under tassarna

Godafton! 
HĂ€r var det tomt, minsann. Insert dĂ„lig ursĂ€kt hĂ€r. SkĂ€mt Ă„sido sĂ„ hade jag tenta i fredags och sen Ă„kte vi upp till min lellebbror i Örebro för att fira hans födelsedag. SĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ mysigt att trĂ€ffa familjen igen, det blir sĂ„ sĂ€llan numer och Ă€n mindre nu tack vare Corona. Som alltid med min lillebror bjöds vi pĂ„ mĂ€ngder av god mat och mysiga samtal. SĂ„ vĂ€lbehövligt att komma ivĂ€g och "bara vara" lite ibland. 
 
Skönt var det Àndock att komma hem igÄr kvÀll. Spenderade en stund med Flugis i stallet men hann inte rida. Började ny kurs idag och hade lite att lÀsa in mig pÄ igÄr sÄ hon fick en extra vilodag. Nu lÀser vi nÀmligen brott i nÀra relation i nÄgra veckor framöver. En kurs som ligger mig nÀra om hjÀrtat, som ni sÀkert förstÄr. Jag blev anklagad idag för att vara en manhatare som fÄr snÀlla mÀn att kÀnna sig otrygga pÄ grund av mina uttalanden kring mÀns vÄld mot kvinnor. Det gör mig ledsen att poÀngen i det jag brinner för flyger rakt över huvudet pÄ folk. Att folk kÀnner sÄ starkt att deras kön blir krÀnkt av att jag tycker att det Àr tragiskt att mÀns vÄld Àr ett samhÀllsproblem som kostar oss mÄnga miljoner i skattepengar om Äret. Att man tycker att jag Àr obehaglig och inte bör jobba som polis pÄ grund av det. Givetvis Äsikter framförda av mÀn. Jag fattar inte - för att vara helt Àrlig - hur Äsikten om att mÀns vÄld mot kvinnor Àr förkastligt pÄ exakt alla plan som finns kan vara sÄ stötande. Det övergÄr mitt förstÄnd helt enkelt. 
 
NÄvÀl! Idag gick Flugan ett pass pÄ utebanan och tvÄ dagars vila och lite kyla pÄ det gjorde nog henne gott tror jag. Ridbanan var liiiite lite frusen sÄ underlaget var helt suverÀnt eftersom den annars blir lite djup. FrostnÀtterna did it good, sÄ att sÀga. Och Flugan, som hon dansade idag! Det varr verkligen molntussar under hovarna kÀndes det som. Hade bogen pÄ plats frÄn start till mÄl och kÀndes framÄt, mjuk och lyhörd. Gjorde ett litet repititionspass med öppnor, byten, förvÀnd galopp och tempovÀxlingar. Fick sÄÄÄÄÄ fin kÀnsla, fin tyngd i handen, jÀmn i bÀgge tyglar och följde hela tiden tygellÀngden - lÀngde jag tygeln sÄ blev hon lÄng i halsen och vice versa. Underbar kÀnsla verkligen! SÄ himla himla fin! 
 
(null)
 
Imorgon har jag plugg hela dagen och sen Äker jag ivÀg till ett större ridhus och trimmar henne dÀr. Ingen hoppning alls utan bara renodlat markarbete i ett stort, tomt, ljust ridhus med fiber. WUNDERBAR! Och med sÀger jag tack för idag och godnatt mina vÀnner! 
  
Justja! Idag har jag ansökt om att fÄ min aspirantplats hÀr nere i SkÄne istÀllet för uppe i Dalarna.. Hoppas det gÄr igenom, trivs sÄ bra hÀr med allt vad det innebÀr.