En flygande unicorn och en grovmotorisk neandertalare

AlltsÄ det var sÄ ROLIGT att hoppa idag nÀr vi var ivÀg pÄ öppen bana! Jag har haft full rulle i skolan hela veckan sÄ uppdateringen har blivit lite lidande men nu Àr jag nerbbÀddad i soffan och har nothing but time. 
 
Flugan var SÅÅÅÅ hĂ€ftig, precis lika makalöst försiktig och bjussig som vanligt nĂ€r jag gör fel. Av nĂ„gon anledning blir jag en komplett neandertalare och glömmer precis allt förutom sjĂ€lva hindren. Det Ă€r verkligen helt otroligt hur mycket hjĂ€rnkapacitet man kan förlora pĂ„ o.2 sekunder! Imponerande! Tror mest det har med vanan att göra om jag ska vara Ă€rlig.
PĂ„ PHS fĂ„r vi hela tiden lĂ€ra oss att nĂ€r vi blir stressade kan vi hĂ„lla koll pĂ„ vĂ€ldigt fĂ„ saker (sk. "riskomrĂ„den") Ă„t gĂ„ngen. AlltsĂ„ fĂ„r man antingen hĂ„lla nere stressen eller hĂ„lla nere antalet riskomrĂ„den. Jag tror att exakt samma princip gĂ„r att applicera pĂ„ hoppningen. Innan man Ă€r helt hemma och lugn med det innebĂ€r hoppningen i sig en ökad anspĂ€nning (stress) och varje hinder en "risk" som gör det svĂ„rt att fokusera pĂ„ de mindre "riskerna", som exempelvis att bogen Ă„ker ut, hĂ€sten gĂ„r pĂ„ fyrdubbla (!!😂) spĂ„r, etc etc. Man vill alltsĂ„ bara kontrollera den mest överhĂ€ngande risken och de andra blir Ă„sidosatta tills stressnivĂ„n Ă€r lĂ€gre.
Det lÄter kanske otroligt flummigt nu nÀr jag skriver det - sÄ jag sammanfattar det sÄhÀr: det Àr en rutingrej, helt enkelt. 
 
Flugan gör dock i vanlig ordning ingen besviken. Helskotta vad hon hoppar. Och oavsett antalet misstag jag gör mĂ„ste jag sĂ€ga att det Ă€r sĂ„ satans roligt att fĂ„ hoppa runt banor igen. Det Ă€r liksom det som Ă€r grejen - att det blir sĂ„ lĂ„ngt frĂ„n perfekt men man löser det Ă€ndĂ„. Tillsammans. Det Ă€r en sĂ„dan kĂ€nsla! Vad tusan var livet utan detta? Vad tusan vore livet utan Flugan? Hon Ă€r vĂ€rd ALLT, min livsglĂ€dje pĂ„ 4 ben ❀❀
 
 
Nu vĂ€ntar hoppvila fram till den 4/1 nĂ€r vi ska hoppa för Henrik för damen. Hon fĂ„r en lugn vecka med lite jogg och flera dagars vila nĂ€sta vecka och sedan tĂ€nkte jag trimma vidare pĂ„ halvhalter och ytterbogar innan det Ă€r dags för vĂ„r första gemensamma trĂ€ning 😍
Kommentera inlÀgget hÀr: