Voltaire

Jag mĂ„ste prata av mig om den hĂ€r sadeln. Jag har fĂ„tt Ă€ran att lĂ„na en Voltaire frĂ„n Flugans förra Ă€gare eftersom de inte har anvĂ€dning av den för tillfĂ€llet. Eftersom jag sĂ„lde min Bruno och Ă€nnu inte hade hittat nĂ„got vettigt att köpa nĂ€r Flugan kom tog jag tacksamt emot Voltairen med tanken att jag skulle ha den en kort period tills jag hittat en Bruno som dög (eller i vĂ€rsta fall tagit sms-lĂ„n och bestĂ€llt en helt ny, hahaha). Ni vet ju hur man Ă€r med sina mĂ€rken, har man vĂ€l hittat en sadel man gillar sĂ„ hĂ„ller man gĂ€rna fast i det mĂ€rket- Åtminstone Ă€r jag sĂ„dan. 
 
I vilket fall som helst sĂ„ lyckades jag hitta en Bruno med alla storlekar helt rĂ€tt. Denna anlĂ€nde kort efter att jag provsuttit Voltairen, sĂ„ nu har jag testat rida i bĂ€gge lite om vartannat. Och jag mĂ„ste sĂ€ga att jag verkligen fastnat för Mr. Voltaire! Trots alla mina förutfattade meningar om Brunos oövertrĂ€fflighet rider jag nu hellre i Voltairen. DĂ€rmed inte sagt att Bruno pĂ„ nĂ„got vis Ă€r en sĂ€mre sadel, den jag köpt Ă€r fortfarande exeptionellt bra, ligger fint och Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt skön. Det Ă€r bara att Voltaire Ă€r snĂ€ppet bĂ€ttre pĂ„ mĂ„nga plan. Den Ă€r mer slimmad med nĂ„got mindre klossar och lite tunnare vulster. SĂ€tet Ă€r mjukare och man sitter som om det vore djupt nĂ€r man sitter ned med den Ă€r lĂ€tt att komma ur och upp i lĂ€tt sits. Den kĂ€nns nĂ€rmre hĂ€sten. KĂ„porna Ă€r vadderade och magiskt mjuka. Den Ă€r gjord i ett helt fantastiskt "greppigt" slĂ€tt buffalolĂ€der som (som sagt) Ă€r galet mjukt men ocksĂ„ ger riktigt bra grepp utan att vara lika kĂ€nsligt som till exempel kalvskinn som vĂ€ldigt lĂ€tt nöts. AlltsĂ„ RIKTIGT. BRA. GREPP. Jag sitter som en SMÄCK i den verkligen!

Gillar ocksĂ„ att bommen Ă€r gjord i komposit vilket delvis gör att den flexar och delvis pĂ„verkar sadelns vikt i den bemĂ€rkelse att den blir en aning lĂ€ttare Ă€n Brunon och BETYDLIGT lĂ€ttare Ă€n CWD:n. Är överlag riktigt imponerad och stormförtjust!
 
(null)

(null)
 
Är sĂ„Ă„Ă„Ă„ glad att jag fick testa den, den övertrĂ€ffade helt klart alla mina förvĂ€tningar, rekommenderar den varmt, varmt till alla som kan fĂ„ tag i en. I Sverige Ă€r de tyvĂ€rr iprincip obefintliga, men nĂ€sta sadelköp för min del kommer utan tvekan att bli en Voltaire - om jag sĂ„ ska ta hit en sadelutprovare frĂ„n Tyskland eller Finland, haha. SĂ„ tacksam till My och Zach pĂ„ Blue Spruce Farm att jag fĂ„tt lĂ„na denna! Riktig aha-upplevelse! Modellen heter Palm Beach. 
 
 


Anonym:

Ser ut att ligga fint :)
Kan du inte köpa den du lÄnar, om de ÀndÄ inte behöver den?

Svar: De har en lite obestÀmd period dÄ de inte behöver den men kommer vara i behov av den lÀngre fram, dÀrav att de inte vill sÀlja den vilket jag förstÄr!

Ligger toppen och man sitter som i en fĂ„tölj i den 😍
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: