Pepparspray

Torsdag kvÀll och sÄ Àr denna vecka snart över. Det Àr dagar som denna som jag verkligen undrar vad tusan jag gett mig in pÄ. Idag hade vi nÀmligen vÄr OC-examination. Det innebÀr att vi examineras i att kunna agera efter att ha kontaminerats med pepparspray i ansiktet.
 
Utan minsta tvivel sĂ„ Ă€r detta den mest orimliga plĂ„ga jag nĂ„gonsin varit med om. Jag kan bara tala för mig sjĂ€lv, men för mig var det Ă€r en mer eller mindre paralyserande vĂ€gg av smĂ€rta dĂ€r jag bara ville lĂ€gga mig ner i en hink kallt vatten och grĂ„ta - men gör man det blir man inte sĂ€rskilt godkĂ€nd (och ingen sĂ€rskilt bra polis), om vi sĂ€ger sĂ„. Helt Ă€rligt sĂ„ Ă€r detta ett riktigt sjukt test dĂ€r agnarna verkligen sĂ„llas ifrĂ„n vetet. 100% pannben rakt igenom. Fy, fan. Detta Ă€r det vĂ€rsta jag utsatt mig sjĂ€lv för hittills. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var stolt över att det Ă€r gjort. Det mesta gick Ă€rligt talat Ă„t skogen under sjĂ€lva testet för min del och jag trodde jag skulle övermannas helt av smĂ€rta flera gĂ„nger. Men det gick. Det hĂ€r ocksĂ„. Trots alla gĂ„nger den hĂ€r utbildningen redan fĂ„tt mig att tĂ€nja pĂ„ mina grĂ€nser och göra saker jag aldrig trodde jag skulle vĂ„ga sĂ„ slutar jag inte imponeras över att modet i den hĂ€r dalmasen som hatar att kliva utanför komfortzonen fortsĂ€tter vĂ€xa. Lite, lite för varje gĂ„ng jag gör nĂ„got som hela kroppen skriker att jag inte vĂ„gar. Det Ă€r jag glad för. 

Denna bild ger en liten, LIIIIITEN fingervisning om vad OC-kontaminering innebĂ€r. FÖRE vs. EFTER kontaminering. Det som inte syns Ă€r att ögat brinner och ansiktet brinner och snoret rinner och nĂ€r man snyter sig fĂ„r man pepparspray-snor i hela ansiktet sĂ„ ansiktet brinner Ă€nnu mer, osv osv. 
(null)

Nu ska jag vila i ett mörkt rum en stund och sedan ska jag Ă„ka ut till och borsta min Fluga och andas lite hĂ€st. HĂ€stlukt och stalldamm sitter bĂ€ttre i luftrören Ă€n pepparspray, den saken Ă€r helt klar. 

(null)


Anonym:

Grattis! Grymt bra jobbat! :) Har sjÀlv i mÄnga Är velat utbilda mig till polis, har dock diagnosen PTSD sÄ kÀnns som att chansen Àr minimal att man kommer in :/ hittar dock ingen information om det Àr nÄgot hinder för antagning om man inte lÀngre har nÄgra besvÀr :/

Svar: Tack!

Mitt enda tips Àr: sök och testa! Minns inte exakt vad som ingÄr men i första skedet i antagningsprocessen fÄr man svara pÄ en mÀngd frÄgor om sin psykiska och mentala hÀlsostatus.

Vet inte alls hur PTSD funkar eller varför du fĂ„tt diagnosen, men jag skulle kanske ta mig en funderare sĂ„ att diagnosen inte kan ”triggas” av yrkesvalet. Som polis fĂ„r man Ă€ndĂ„ se samhĂ€llets baksida med vĂ„ld, smĂ€rta och död i större eller mindre utstrĂ€ckning - varje dag. Menar inte att vara taskig för jag tror det Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta yrkesval, och tror du sjĂ€lv att du fixar det sĂ„ KÖR!!! Lycka till!
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: