Magi

Sicken dag! LÄng sÄdan, men Àndock! Började dagen tidigt i skolan och betade av vÄr sista slÀpande praktiska examination. Vi har ju haft det ganska intensivt för att ta igen allting som missades under termin 2 i vÄras. Nu Àr jag helt klar och godkÀnd i samtliga moment pÄ första försöket. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var en gnutta stolt. Jag trodde dessa veckor skulle vara ett litet helvete för min prestationsÄngest men det har gÄtt sÄ himla bra.
Vet ni varför? Jag Ă€r nĂ€stan 100% sĂ€ker pĂ„ att Flo har ett enormt inflytande pĂ„ just stressen inför att behöva prestera. I stallet fĂ„r jag slĂ€ppa precis allting, rensa hjĂ€rnan frĂ„n alla slaggprodukter som Ă€r resterna av dagens om varit och nervositeten inför dagen som ska komma. Jag Ă€r sĂ„ TACKSAM att jag har henne, pĂ„ sĂ„ mĂ„nga fler plan Ă€n vad jag kan förklara. Spenderar 2-3h i stallet varenda dag och Ă€r avspĂ€nd. Glad. Lugn. Pulsen gĂ„r ner. Andningen kommer hela vĂ€gen ner i magen igen. Är bara hĂ€r och nu. Är kopiöst lyckligt lottad som har möjlighet att ha hĂ€st och att just Flugis hamnade hĂ€r.
 
Tango var min once in a lifetime, men jag kĂ€nner att ja har haft turen att ha hittat min twice in a lifetime. Flo, min Flo. 
 
  (null)

Idag provred jag förresten pĂ„ ett lockup-bett i sötmalm frĂ„n Fager! Det jag ville hyra var restnoterat hos tillverkaren och anlĂ€nder först om X antal veckor, sĂ„ jag köpte ett snarlikt som Ă€ndĂ„ var pĂ„ rea hos Fager för tillfĂ€llet. Egentligen hade vi skrittdag idag efter att ha trĂ€nat rakriktning igĂ„r (hon var superduktig), men jag var sĂ„ nyfiken pĂ„ att testa bettet i mer Ă€n skritt sĂ„ jag gjorde en kompromiss: 10 min skritt pĂ„ grĂ€s, 15 snabba min pĂ„ ridbanan följt av 20 min skritt pĂ„ asfalt. RĂ€ttvist om jag fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv 😉
Ja men vad ska jag sĂ€ga. Bettet gjorde absolut inverkan pĂ„ henne dĂ„ hennes stresstuggande iprincip var obefintligt och hon gick med stĂ€ngd fin mun under nĂ€stintill hela min uppsuttna tid. Och hennes galopp Ă€r magisk kompisar. Magisk! Det finns sĂ„ enormt mycket potential att plocka fram ur den, verkligen huuuuur mycket elasticitet som helst. Bara njuter i varenda galoppsprĂ„ng. Ger en sĂ„ fin kĂ€nsla! Kommer bli helt galet bra nĂ€r hon har bĂ€ttre kondition och orkar mer. 
Som med de flesta hopphĂ€star bĂ€r hon sig bĂ€st i galoppen, traven Ă€r nĂ„gon mittemellan-gĂ„ngart som inte funkar sĂ„dĂ€r jĂ€ttebra och skritten funkar hjĂ€lpligt, haha. Snart har hon iallafall sĂ„ pass mycket grundkondition att jag kan börja fokusera mer pĂ„ arbete Ă€n ridlekis-ridning, haha 😂
 
Imorgon rider jag pĂ„ ridbanan/i ridhuset igen och sedan vĂ€ntar kriopraktor för henne pĂ„ torsdag. Ska bli intressant att se vad hon hittar. 

(null)
 
PS. Älskar min Floflo. DS. 
Godnatt! 

Anonym:

Grattis, hÀrligt! :) Ja hÀst Àr verkligen bÀst pÄ sÄ mÄnga plan! :)

Anonym:

Floflo <3

Kommentera inlÀgget hÀr: