Work it

Godmorgon tisdag och en lĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ng skoldag. 8-17 stĂ„r det pĂ„ schemat för dagen. Av nĂ„gon anledning tycker jag alltid att skoldagar pĂ„ 9h kĂ€nns lĂ€ngre Ă€n arbetsdagar pĂ„ 9h. Jag tror det har att göra med att man i skolan hela tiden mĂ„ste lĂ€ra sig nya saker och hjĂ€rnan liksom inte fĂ„r vila pĂ„ samma sĂ€tt som den gör pĂ„ jobbet dĂ€r man ju Ă€ndĂ„ mer eller mindre vet sin uppgift. 

Anyhow. Tömkörde Flugan igĂ„r och gick nog henne pĂ„ varenda nerv hon har i kroppen, haha.. skulle egentligen bara lĂ„ta henne jogga lite lĂ„ng och lĂ„g, men hon inledde med att bestĂ€mt försöka tala om för mig att hon absolut inte tĂ€nkte tolerera nĂ„got stöd i munnen. Alls. Detta genom att studsa, piaffera, dra upp huvudet som en giraff och hoppa pĂ„ stĂ€llet medan hon lĂ€t som en blĂ„sbĂ€lg - nĂ€r jag bad henne att skritta 😂 Just tömkörningen Ă€r ju himla fin hĂ€r för jag tycker att det Ă€r lĂ€ttare att inte ge efter utan hĂ„lla kvar tömmen tills hon helt enkelt accepterar det jĂ€mna trycket. I ridningen blir man oftast lurad till att slĂ€ppa efter nĂ€r de börjar studsa, och sĂ„ har man ofrivilligt bekrĂ€ftat ett felbeteende. 


(null)

Hur som haver sĂ„ hade vi nĂ„gra omgĂ„ngar hets tills hon fattade att stöd i munnen inte Ă€r nĂ„got farligt och kunde spĂ€nna av rĂ€tt sĂ„ fint. Detta Ă€r ju ett av hennes stora "problem" i ridningen ocksĂ„ - just att hon hela tiden glappar i kontakten och inte vill suga pĂ„ bettet. 

Till saken hör ocksĂ„ att hennes första reaktion nĂ€r hon inte förstĂ„r alltid Ă€r nĂ„got i stil med "JAGVILLINTEVILLINTEVILLINTEHJÄLPMIGJAGDÖÖÖÖÖR" innan man liksom tragglat igenom det, hon förstĂ„r att det inte Ă€r hela vĂ€rlden och sen Ă€r allt frid och fröjd igen. KrĂ€ver att man Ă€r enormt konsekvent och aldrig blir arg. Blir man arg och bestĂ€md pĂ„ henne tror jag att hela hennes system bara stĂ€nger ner. Man mĂ„ste liksom hela tiden vara vĂ€nlig och rĂ€ttvis mot henne vilket Ă€r en riktigt svĂ„r balansgĂ„ng nĂ€r man mĂ„ste jobba igenom stress och "överbevisa" henne om sakernas enkelhet. FörstĂ„r ni hur jag menar? 

Tror tid Ă€r en nyckelfaktor för att jobba med detta, att inte krĂ€va för mĂ„nga saker för ofta pĂ„ för kort tid, utan bara lĂ„ta henne landa i saker och ting allt eftersom. RĂ€tta mig om ni tycker jag har fel! 

Idag ska vi iallafall vara skritta, antingen ut eller nĂ„gra varv pĂ„ galoppbanan. Tycker det Ă€r kanon att vi har asfalt att skritta pĂ„, nackdelen Ă€r bara att det Ă€r cykelvĂ€g och att cyklister tydligen hatar hĂ€star (ja, jag Ă€r medveten om att cykelbanor inte Ă€r till för hĂ€star men kom igen ge mig den strĂ€cka pĂ„ 200m jag behöver för att komma till nĂ€sta bilvĂ€g jag kan rida pĂ„ đŸ˜©).  Det Ă€r ifs ömsesidigt, finns nog inga trafikanter utom möjligtvis EPA-traktorer jag ogillar sĂ„ mycket som cyklister som viner omkring överallt och ingenstans. SĂ„ jag brukar skritta lite fram och tillbaka precis vid stallet nĂ€r jag ser att cykelvĂ€gen Ă€r tom, sĂ„ slipper vi tjafsa och pĂ„llens leder hĂ„ller sig frĂ€scha Ă€ndĂ„. 

Ha en fin tisdag compadres! 
Evelina Blomqvist:

Tycker det Ă€r SÅ KUL att du börjat hĂ€st-blogga igen. 10/10!

Svar: Gullle diiiiig vad glad jag blir 😍
Danai

Anita:

Cyklister Àr livsfarliga mÄnga gÄnger.... Hua!!

Emma:

Tror att hon hamnat hos HELT rĂ€tt person. Det förstĂ„r man av det du skriver och beskriver. Men visst Ă€r det Ă€ndĂ„ liiite roligt med ett "projekt" liksom?! 😊 Det ska banne mig inte vara för enkelt. Jag tror detta blir skitbra nĂ€r alla polletter ramlar ner. 👍

Kommentera inlÀgget hÀr: