Första dagen pÄ jobbet för Flow

GodkvÀll!
En lat dag till Ă€nda efter tvĂ„ desto mer fullsmetade sĂ„dana dessförinnan. GĂ„rdagen bjöd som sagt pĂ„ nya ögonbryn och en hel del nya saker frĂ„n Ullared. (Ögonbrynen frĂ„n en klinik i Halmstad dock, hade ej vĂ„gat köpa dem pĂ„ Ullared). MĂ„ste sĂ€ga att jag Ă€r TOKNÖJD med att ha tatuerat brynen. Ska tillbaka pĂ„ Ă„terbedök för att fylla pĂ„ dem lite efter att de lĂ€kt om 5 veckor, men alltsĂ„ VILKEN GREJ. Det som tar tid pĂ„ morgonen Ă€r ju faktiskt just bryn + fransar. Det enda jag inte kan gĂ„ utanför ytterdörren utan att ha fixat Ă€r mina bryn. Osv, osv. Är SÅ glad över att ha gjort det! Luqe pĂ„ Passion for Beauty i Halmstad var ocksĂ„ HELT SUVERÄN, sĂ„ om nĂ„gon av er bor i nĂ€rheten och funderar pĂ„ att göra bryn sĂ„ kan jag varmt rekommendera henne. Dessutom var det faktiskt relativt smĂ€rtfritt, inte alls som en vanlig tatuering. Är verkligen sĂ„ sĂ„ sĂ„ himla nöjd. 
 
 
(null)

 
Efter tvÄ fullspÀckade dagar hade jag iallafall Àntligen tid att köra igÄng med tömkörning av Flowie idag. VÀntar otÄligt pÄ att lösa en sadel pÄ nÄgot mer eller mindre smidigt sÀtt men ömsom tömkörning, ömsom longering fÄr funka fram till dess. Jag Àr absolut ingen stjÀrna pÄ att tömköra sÄ jag försöker lÀgga fokus pÄ enkla saker som jag tycker mig kunna pÄverka, tex att stÀlla utÄt/inÄt, variera raka/böjda spÄr, tempovÀxlingar och jobba henne med en lÀngd överlinje eftersom hon gÀrna blir spÀnd och kort.
 
Just idag mest fokus pĂ„ just den lĂ„nga överlinjen och att hon bara skulle förstĂ„ hela grejen, eftersom jag inte har en aning om hon Ă€r tömkörd tidigare. Hon Ă€r himla rolig, allt gĂ„r bra tills hon blir lite stressad och inte förstĂ„r och dĂ„ SMÄLLER det till och plötsligt har hon hĂ€rjat runt och bockat i 2 varv (utan en tillstymmelse till att hĂ€nga sig i tömmarma) innan lugnet infinner sig igen, haha! Det allra svĂ„raste för henne att acceptera Ă€r det jĂ€mna trycket i munnen. Hon gĂ„r gĂ€rna och glappar i handen heeeeeela tiden vill inte ta stöd i bettet, vilket jag upplever Ă€r lĂ€ttare att motverka i tömmar Ă€n pĂ„ hĂ€stryggen. Delvis pĂ„ grund av att man i tömmarma behöver ha en stadig ytterhand för att behĂ„lla drivet och riktningen sĂ„ att hĂ€sten inte faller inĂ„t och delvis för att man inte lĂ„ter hĂ€nderna "dras med" i glappen (om ni förstĂ„r hur jag menar) nĂ€r man har 3 m töm pĂ„ samma sĂ€tt som nĂ€r man hĂ„ller i tyglar. Lite svĂ„rt att förklara, men men.
Hur som helst sĂ„ uppnĂ„dde vi dagens mĂ„l. SĂ„ smĂ„ningom Ă€r tanken att hon inte ska behöva LIGGA pĂ„ framdelen som en bulldozer i samband med att hon blir lĂ„ng och lĂ„g, men det Ă€r ocksĂ„ exempel pĂ„ sĂ„dant som jag tycker Ă€r svĂ„rt nĂ€r man tömkör och liksom inte har nĂ„gra skĂ€nklar att driva med, haha 😂 Alla former av samling osv tycker jag Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt! SĂ„ just för tillfĂ€llet nöjer vi oss med sĂ„dant som bĂ„de jag och hon förstĂ„r oss pĂ„ hyfsat. Basic, basic. 
 
  (null)

Imorgon fĂ„r vi se vad vi hittar pĂ„. Är sĂ„ sugen pĂ„ en ridtur att jag kanske hoppar upp barbacka och tar nĂ„gra varv pĂ„ galoppbanan vi har pĂ„ gĂ„rden, haha! Undrar om Flo nĂ„gonsin ridits barbacka 😂 Vi fĂ„r helt enkelt se! Om jag har tur fĂ„r jag en sadel i veckan sonm kommer, och har jag inte tur sĂ„ har jag iallafall vĂ€rldens finaste hĂ€st som lunkar omkring pĂ„ den mysigasdte anlĂ€ggning vi kunde ha hittat. Jag Ă€r sĂ„ glad! 
 


Kommentera inlÀgget hÀr: