Bumblebee

I helgen fick jag rida Humlan "pÄ riktigt" för första gÄngen. TÀnkte skriva nÄgra rader om hur det kÀndes, med tanke pÄ att det var typ 3 mÄnader sedan jag satt pÄ henne, och dÄ bara i skritt ute i skogen ;) 
 
Till att börja med sÄ vill jag sÀga tat hon verkligen har tagit sig fantastiskt bra i kroppen. Nu har den dÀr runda bollen till mage kombinerat med spinkig kropp blivit mer av en helhet och hon har en betydligt jÀmnare och finare form att utgÄ ifrÄn. Fantastiskt kul att hon tagit sig sÄ fort. Och sÄ har hon blivit sÄ enormt harmonisk. Det var hon Àven uppe hos mig, men nu nÀr hon verkligen fÄtt landa hos Johanna och blir överöst med kÀrlek av henne sÄ har hon verkligen hittat hem. Det Àr helt underbart att se, dÄ hon tidigare slog sönder box efter box och var fruktansvÀrt stressad och mÄdde vÀldigt dÄligt. Hon Àr verkligen till freds pÄ alla sÀtt och vis nu. 
 
SÄ var det dÄ Àntligen dags att sitta upp pÄ henne och jag kan inte sÀga nÄgonting annat Àn att Àr man en irlÀndare sÄ kommer alltid att vara en irlÀndare, haha! Hon Àr fortfarande vÀldigt dragig och lite stum i munnen, men sÄÄÄÄÄ mycket bÀttre. Traven Àr som traven Àr. Hon har ett riktigt sÄnt dÀr lite stabbigt och vaggande steg som behöver elasticeras maaaaassor för att bli reglerbart. Men som sagt. Tids nog. Och typiskt irlÀndare ÀndÄ. De Àr ju inte kÀnda för sina flÄdiga gÄngarter precis. Det Àr ocksÄ lÀtt att glömma att Humlis bara Àr 7 Är och bara Àr igÄngsÀtt sedan 3 mÄnader tillbaka, och dÄ ytterst lÄngsamt och försiktigt. SÄ det kommer. Tids nog. 
 
 
Galoppen dĂ€remot Ă€r en hĂ€rlig historia. Det Ă€r sĂ„ mycket tryck i den att det Ă€r svĂ„rt att sitta ner, och dĂ„ extra svĂ„rt i en sadel som Ă€r snorhal och lite för stor, haha! Även hĂ€r behöver hon jobbas för att lyssna mer pĂ„ sĂ€te och mindre pĂ„ handen dĂ„ hon blir lite stum och oelastisk. Men hon har en riktigt nice utgĂ„ngspunkt kan man lugnt sĂ€ga.
 Tog ju Àven nÄgra smÄ sprÄng och dÀr finns det mycket att ta av vill jag lova. NÀr hon lÀr sig lyssna pÄ sÀtet sÄ att man kan lÀtta av i handen och hon ligger kvar hela vÀgen fram till hindret - dÄ kommer det bli riktigt bra. Fick nÄgra sÄdana sprÄng mot slutet och dÄ tjongar hon i rejÀlt kan jag lova. Det finns MYCKET kapacitet i den kusen. Visste jag redan innan iof, men det var hÀrligt att fÄ kÀnna pÄ lite ocksÄ. Kommer bli en grym hÀst i framtiden. FÄr se hur lÀnge Johanna fÄr ha kvar henne ;) Hon har gjort ett fantastiskt jobb med henne Àn sÄ lÀnge iallafall, och jag hyser inga tvivel om att det kommer att fortsÀtta Ät det hÄllet. 
 
Och sÄ mobbar vi inte Danai som tappat varenda uns av sits/stabilitet pÄ 3 mÄnader utan hÀst, tack.