Det här med benskydd

Ja hur ska man egentligen göra med det här eviga problemet benskydd? Jag har nog kört alla varianter, och är nog inte mest kinkig i hela världen för att vara helt ärlig. Flisan hade skydd och boots på sig (på frambenen endast) i hagen när hon var broddad, av den anledningen att hon var så enormt klantig och kom in med nya sår och svullnader varje dag innan jag bestämde mig för att börja med det. Annars är jag ganska emot det, tror mest att senor och leder blir överhettade och risken för skavsår och andra åkommor ökar enormt med skydd på. Boots har jag kanske mer förståelse för, men ogillar det ändå. Mina hästar har så långt det är möjligt alltid fått vara hästar ute i hagen.
 
Hästar som är skodda runtom rider jag med skydd runtom, och hästar som är halvskodda har jag oftast bara skydd fram på. Varför? Det kan jag inte svara på helt ärligt, jag har bara gjort så för att jag tycker att det är mest rimligt, haha. Undantaget är Flisan som fick skavsår av skydd bak så hon reds utan förutom i hoppningen. Men annars är det skydd runtom som gäller. Hampus har ridits helt utan skydd några veckor nu pga:
 
1. Hans mugg, vill inte att skydden ska ligga utanpå och skava, och
2. Leran. Antingen är den blöt så man inte får bort den och då sätter jag inte på skydd utanpå eftersom det bara kommer att skava och bli kletigt och äckligt. Eller så har man spolat av leran från benen, och av samma anledning så har jag inte heller skydd utanpå blöta ben.
 
Vid longering och uteritt har jag samma skyddkombination som vid vanlig ridning, och vid promenixer brukar jag inte ha några skydd alls, hästen ska väl kunna gå rakt fram på en grusväg/åker utan att slå sig tänker jag, haha.
 
 
Tror mest att det handlar om att vara lyhörd för hästens individuella behov, men jag tycker inte att man ska ha mer skydd än vad man behöver.