Innan ni kliver in i min ICA-butik

[Om ni ej kan lÀsa sarkasm förelÄr jag att ni slutar lÀsa nu. You are hÀrmed warned]
 
Innan ni kliver in pÄ ICA dÀr jag jobbar (eller egentligen alla matbutiker) finns det vissa saker som ni behöver tÀnka pÄ. Jag har dÀrför sammanstÀllt en lista med punkter som ni som kunder kan följa för att kassapersonalen inte ska behöva bita ihop med öronen Ängandes av kvÀvd ilska. Skriv gÀrna ut och sÀtt upp pÄ ytterdörren/lÀgg i plÄnboken sÄ att ni kan checka av den!
 
För det första vill jag bara poÀngtera att oavsett om er IQ överstiger 250 utanför ICAs dörrar sÄ Àr ni som kunder invalida. ALLA kunder Àr det. Jag med, trots att jag JOBBAR pÄ ICA sÄ Àr jag ocksÄ fullstÀndigt inkompatibel som kund, jag stÀller samma urkorkade frÄgor och tar fel pÄ rabattvara och icke-rabattvara etc etc. Det Àr fullkomligt hopplöst. SÄ ni Àr inte ensamma, finn styrka i det.
 1. DUSCHA
  Tro det eller ej men det Àr inte en, och inte tvÄ kunder om dagen dÄ jag faktiskt hÄller andan medan jag sitter dÀr med ett pÄklistrat leende i kassan. Okej om ni nyss trÀnat och Àr svettiga, men ingen - INGEN - uppskattar unken gammal svett-/smuts/allmÀnt-Àckel-lukt. SnÀlla, gör er sjÀlva, ert oljebad till hÄr och alla i er omgivning en tjÀnst och ta en dusch. En lÄng en.

 2. KNYT PÅSEN MED ALL FRUKT/GRÖNSAKER/WHATEVER
  ...eller skyll Ätminstone inte pÄ mig nÀr dina Àpplen leker bowling pÄ bandet och blir mosade av alla andra 62729kg tunga varor som du slÀngde pÄ efter dem. 

 3. ... BLANDA INTE 83910 OLIKA SORTER I SAMMA PÅSE
  "Men det Àr ju samma kilopris...." Àr inte en valid ursÀkt. Inte heller "men det Àr ju Àpplen alltihop!". Du kan mycket vÀl ha rÀtt, men pÄ ICA gör vi skillnad pÄ Àpplen och Àpplen förstÄr ni, annars dyker det up 3 ton Pink Lady medan Jonagold-lÄdan ekar tom nÀsta gÄng vi fÄr leverans och dÄ blir ni Äterigen förbannade pÄ......*trumvirvel* JA - oss i kassan sÄklart!!!! Vilket för oss till nÀsta punkt. 
   
 4. BETE ER SOM FOLK
  Hur dĂ„lig din dag Ă€n har varit sĂ„ har ni INGEN - jag repeterar IIIINGEEEEENNNNNN - rĂ€tt att skrika och gorma pĂ„ stackaren som sitter i kassan och tar betalt för dina varor. Hen har garanterat ont i ryggen/axlarna, Ă€r hungrig alt. kissnödig och lite ensam alt. sönderstressad pga kunder har alltid brĂ„ttom men hen sitter Ă€ndĂ„ och ler och Ă€r trevlig. KAN HEN SÅ KAN DU. MAN UP.

 5. ANVÄND ÖGONEN
  I 99,9999999999% av fallen dĂ„ jag (and i quote:)"SLÅR IN VARAN FÖR FEL PRIS!!!!!!!" sĂ„ Ă€r det DU, kĂ€ra kund, som ÅTERIGEN glömt kolla vilket mĂ€rke rabatten gĂ€ller och bara tagit tag i första bĂ€sta finaste förpackning och tyckt att det ser bra ut. Let me be clear: LIFE Ă€r det som stĂ„r i det finstilta. Missar du det finstilta sĂ„ blir du garanterat lurad, oasvett om det handlar om köpeavtal för en 2 miljonersyacht eller en falukorv. Lika bra att lĂ€ra sig det pĂ„ ICA innan ni gĂ„r vidare till nĂ„gra större affĂ€rer. 

 6. PENGAR ÄR VÄRDEHANDLINGAR
  Varför jag inte kan ta emot en smutsig, överkörd sönderriven femhundring? "Det Àr ju fortfarande pengar"? Av samma anledning som du ALDRIG skulle tro att ditt pass skulle fungera pÄ en flygplats om det kom fram helt deformerat och olÀsligt. Men det Àr klart, det Àr fortfarande ett pass - om Àn TOTALT ODUGLIGT. KOM IGEEEEEN det Àr vÀrdehandlingar people jag jÀvlas inte för att det Àr kul nÀr ni blir arga (okej jo ibland gör jag det hahahaha).

 7. SÄG ÅT DIN UNGE ATT HÅLLA KÄFTEN
  ... INNAN JAG GÖR DET ÅT DIG. Tro mig, ingen skulle tacka dig mer Ă€n vi kassörer om ni var lite arga pĂ„ era barn och faktiskt vĂ„gade TA TAG i dem nĂ€r de springer runt som hulliganer och skriker sĂ„ det ringer i hela huvudet och kastar godis och Gud vet vad över hela butiken samt slemmar ner allt. Om ni slĂ€pade med dem ut UTAN GODIS skulle jag applĂ„dera. For real, more power till arga förĂ€ldrar med icke-bortskĂ€mda snorungar. All heder till er, mina trumhinnor speciellt Ă€r mycket tacksamma.

 8. "En trisslott ocksÄ!!.. Med vinst...."
  *spyr*
 
 
 
Solklart va? Go now, friend, och Äterkom som en liten Àngel till kund nÀsta gÄng du handlar mat!