FLUGAN ♥️

Vilken dag, herregud som jag ränt runt för att hinna med allt som stod på listan idag, Men nu är hästen riden, hagen mockad, plugget (nästan) klart, däcken på bil och släp bytta, osv osv.
 
I paketen jag fick igår så låg ett par hammarsporrar (bland lite annat smått och gott 😜) från Svensk Ridsport och ett par "nya" Tretornstövlar, så jag passade på att inviga bägge idag. Tretorn Falsterbo är de BÄSTA hemmstövlarna man kan ha, så smidigt att man kan trycka ner ullstrumpor och allt möjligt för att inte frysa på vintern utan att de blir för små, och sen bara spola av dem när de blir leriga. Älskar dem 😍 Och så är de ofta fruktansvärt billiga att köpa begagnade - så bra kombo. Hammarsporrarna får också en tumme upp måste jag säga! Aldrig testat den typen av sporre förut utan har de senaste åren kört med en slät, liggande trissa från Sprenger som jag tycker har fungerat väldigt bra. Dessa var dock snäppet bättre tror jag, iaf på Flugan som är väldigt känslig när man lägger på sporren och drar i "ryckmusklerna" i huden för jämnan när man lägger på tryck. Hammarsporren har ju lite större anläggningsyta men är inte alltför rundad, så det blir nog prima tror jag. Inte lika hetsiga hudspasmer idag iaf.
Rider henne fortfarande iprincip alltid med sporrar, tycker inte det är värt att ta en het diskussion om vad "framåt för skänkeln" betyder med henne när det ändå fungerar så bra med sporrar. Åtminstone inte tills hon har mer ork - allting är ju fortfarande tämligen jobbigt för henne får man ju komma ihåg och acceptera!
 
(null)
 
Men Flugan idag alltså! 
Red ut en vända enligt plan men det blåste så kopiöst mycket och jag hade varken tid, ork eller lust att bråka med pensionärer om vem som egentligen ska och får vistas bredvid cykelvägen, så efter en kortare tur ute så red jag en liten stund i ridhuset eftersom ridbanan är mer sjö med sandbotten är utebana för tillfället (red dock där igår, så lite cred ska jag allt ha 🤪).
Red bara en kortis i ridhuset och jobbade lite sidförande rörelser idag vilket Flugan tyckte var rätt så latjo tror jag. Hon gjorde det iallafall mycket enklare än vad jag trodde att det skulle vara 😅 Skänkelvikningarna i galopp på slutet var to die for (åtminstone för en sketen hoppryttare som jag, haha)! Riktigt roligt, särskilt eftersom jag verkligen kämpade med at få loss högersidan och kunna ställa henne ordentligt inåt i vänster varv utan att hon planade ut hela halsen och bara vinklade huvudet. Fick kämpa som en gnu, var helt mör i benen efteråt, haha 😅 
 
(null)
 
Imorgon kommer det nog komma en liten minivlogg till er om jag orkar pilla klart med den idag. Jag har fullt upp hela dagen - ska vittna i Tingsrätten på morgonen och sen har jag förarutbildning och ska därmed köra polisbil resten av dagen. Landar hemma ganska sent men hoppas att jag hinner kränga på mig en pannlampa och skritta Flugis en vända iallafall. 
 
Ha det gott cómpadres 🥰
 
 
 
Kommentera inlägget här: