Ögonoperation

Godmorgon mina vÀnner! 
Fredag Àr det idag och jag laddar upp inför en jobbhelg. IgÄr opererade jag som ni vet mina ögon och idag ska jag tillbaka pÄ efterkontroll. Efterontrollerna görs:
  • 1 dag efter op
  • 1 vecka efter op
  • Var fjĂ€rde mĂ„nad första Ă„ret
  • DĂ€refter 1 gĂ„ng/Ă„r de första fem Ă„ren.
Och alla kontroller ingĂ„r i priset jag betalade. TĂ€nkte gĂ„ igenom operationen lite snabbt för er som funderar pĂ„ att göra nĂ„got liknande. Jag gjorde min operation pĂ„ Memira som Ă€r de som har bĂ€st rykte om sig i branschen i Sverige. Även Capio ska vara bra, men Memira Ă€r snĂ€ppet vassare enligt en ögonspecialist som Ă€r vĂ€n till min familj.
 
Har till att börja med kontrollerat ögonen vid tvÄ tillfÀllen. DÄ kollar de delvis vad man har för synfel som stannat av eller fortfarande försÀmras kraftigt, och om det Àr möjligt att operera, men ocksÄ om man har ögon som Àr möjliga att utföra operationen pÄ - om jag förstÄtt det hela rÀtt Àr det framförallt hornhinnans kvalitet och tjocklek som avgör detta. Men Àven underliggande sjukdomar osv kan pÄverka detta. För min del har jag tydligen vÀldigt tunna hornhinnor vilket betydde att jag inte fick utföra en vanlig laseroperation utan lÄg precis pÄ grÀnsen för att fÄ utföra en operation överhuvudtaget - dÀrav att mina ögon kontrollerades vid tvÄ tillfÀllen.
 
Valet av operationsmetod för min del föll iallafall pÄ en ICL, vilket kort och gott betyder att man sÀtter in ett linsimplantat istÀllet för att korrigera den naturliga linsen. Det Àr ett lite djupare och dyrare ingrepp vilket kan förlÀnga lÀkningstiden lite. Fick vÀnta nÄgra mÄnader pÄ specialbestÀllda linser (började utredas precis innan jul). 
 
SjÀlva operationen var helt smÀrtfri. Fick bÄde lugnande och mÀngder av olika bedövningsdroppar i ögat och kÀnde absolut ingenting mer Àn tryck i ögonen precis nÀr de ska lÀgga linsen rÀtt i ögat. Jag var ocksÄ vÀldigt orolig för att jag skulle se nÀr de skÀr öppningen i hornhinnan och se precis vad de gör, men man tittar upp en vÀldigt stark lampa, sÄ det enda man ser Àr ett starkt ljus och reflexer runtomkring det som liksom dansar omkring. Absolut inte obehagligt med andra ord. Det stod i mina papper att det sulle ta 15-30 min/öga men det kan inte ha tagit mer Àn 20 minuter totalt. Otroligt smidigt och enkelt. 
 
EfterÄt fick jag sitta i ett lite dunkelt rum tills ögonen hade vilat sig lite frÄn den blÀndade lampan och sedan fick jag Äka hem. SÄg helt perfekt frÄn första minuten och det enda obehaget jag hade under gÄrdagen var att det kÀndes som om jag hade lite "grus" som skavde i ögonen och var ljuskönslig. Och sÄ lite huvudvÀrk och illamÄende vilket jag förmodar berodde mer pÄ det lugnande jag fick Àn nÄgot annat. Spenderade nÄgra timmar i vÄrt mörka sovrum men i övrigt inga bekymmer alls. 
 
Idag Ă€r jag inte ens grusig i ögonen. KĂ€nner ingenting alls för att vara helt Ă€rlig. Och ser helt perfekt. SĂ„ sjukt?!??! Kan ju inte lova att det Ă€r sĂ„hĂ€r smĂ€rtfritt för alla eller att det inte kommer nĂ„gon smĂ€rta senare, men för mig kĂ€nns det som en helt otroligt smidig operation, skulle rekommendera ALLA som funderar pĂ„ att göra det att köra!! Är toknöjd verkligen! KĂ€nns helt galet att jag inte kommer att behöva glasögon och linser mer?!?! SĂ„ obeskrivligt skönt!

 
Evelina Blomqvist:

Gud sÄ skönt att ha det gjort, grattis!

Cornelia:

Wow! Trodde det dröjde ett par dagar innan man sÄg bra, fantastiskt att det Àr frÄn dag ett! Gud vad skönt det mÄste kÀnnas :)

Linda:

Vad hĂ€rligt det gick bra och kĂ€nns bra! FĂ„r man frĂ„ga vad det kostade?, Ă€r sĂ€kert lite beroende pĂ„ hur det görs men man kan ju fĂ„ en vĂ€gvisning 😊

Svar: En ICL Ă€r som sagt ett dyrare ingrepp och kostar 50 000 hos Memira. Tror en vanlig laser ligger kring 30k 😊
Danai

Maria:

Wow! LĂ„ter helt surrealistiskt mvh ser 2 cm utan glajjor

Anonym:

Vad hade du för synfel? Har brytningsfel.... Men fy fasen va skönt de hade vart att slippa linser/glasögon...

Svar: Jag var nĂ€rsynt med rĂ€tt grovt brytningsfel pĂ„ bĂ€gge ögon 😊
Danai

Emma:

Grattis till att ha det gjort!!! Strongt gjort att VÅGA, haha! 😅 Det vore verkligen nĂ„t för min sambo, jag fĂ„r nog lĂ„ta honom lĂ€sa ditt inlĂ€gg tror jag... 😊

Kommentera inlÀgget hÀr: