Ruuuun

Goddag! 
Ska jobba pĂ„ att bli lite mer aktiv pĂ„ det hĂ€r forumet framöver. Eller pĂ„ alla forum, för den delen. 

Är det nĂ„got jag mĂ€rkt med livet sĂ„ Ă€r det att nĂ€r det Ă€r bra utanför skĂ€rmen sĂ„ spenderar man inte sĂ„ mycket tid med skĂ€rmen, haha. I vilket fall som helst sĂ„ rullar dagarna pĂ„ och jag ÄLSKAR varje minut jag fĂ„r spendera som utredare pĂ„ grova brott i Malmö. Jag fĂ„r hĂ€nga med pĂ„ ALLT möjligt och har vuxit sĂ„ mycket tack vare den hĂ€r tjĂ€nsten. Ser fram emot att gĂ„ till jobbet precis varenda dag, vilken nĂ„gonstans Ă€ndĂ„ Ă€r nytt för mig, Ă€ven om jag trivts i andra roller sĂ„ har det inte varit riktigt sĂ„hĂ€r. 

En av fördelarna hĂ€r Ă€r jag fĂ„r trĂ€na en del pĂ„ arbetstid. Nu under förmiddagen var jag nere och slet pĂ„ löpbandet en stund. Tack vare min Garmin klocka som har inbyggda trĂ€nare med olika trĂ€ningsprogram kör jag 3 löppass i veckan och har mĂ€rkt sĂ„dan ENORM skillnad pĂ„ konditionen trots att jag verkligen avskyr löpning. Att jag skulle kunna ta mig 3,8km pĂ„ 20 min hade jag aldrig i min vildaste fantasi tĂ€nkt mig för ett halvĂ„r sedan nĂ€r jag började streta med löpningen. Smartklockan Ă€r verkligen ett sjukt bra hjĂ€lpmedel som hjĂ€lpt mig massor, sĂ„ gĂ„r ni och funderar pĂ„ att köpa en - gör det!!! LĂ„ter som ett riktigt köpt inlĂ€gg men jag har bara positiva saker att sĂ€ga om min Garmin. Tycker det Ă€r roligt att kunna se statistik om sin livsstil och sĂ„dant ocksĂ„, ekonomen i mig gillar Ă€ndĂ„ kvantitativa staplar, procenttal och utvecklingskurvor đŸ€© SĂ„ himla nöjd verkligen!

(null)

Anyhow, nu Ă€r det back to work. Idag slutredovisar jag nĂ„gra förundersökningsprotokoll i Ă€renden jag jobbat med, lyssnar igenom förhör och preppar/lĂ€ser pĂ„ inför förhör som jag ska hĂ„lla imorgon. VĂ€rldens bĂ€sta sommarjobb, hade jag fĂ„tt erbjudande om att stanna hade jag allvarligt övervĂ€gt att hoppa av mina studier 😬 THERE, I said it! 

Haha, ha det fint kompisar ❀
Linda:

Vad hĂ€rligt att höra att du trivs med ditt sommarjobb och att du kan tĂ€nka dig att stanna 😊 Att gĂ„ till jobbet och kĂ€nna det ger en nĂ„got och att man trivs mĂ„ste vara en fantastisk kĂ€nsla, nĂ„got jag saknar med mitt jobb. En frĂ„ga av nyfikenhet, behövs ingen utbildning att fĂ„ sommarjobba som utredare pĂ„ grova brott, kanske gör du lite ”enklare” saker, missförstĂ„ mig rĂ€tt â˜ș eller du kanske har nĂ„gon form av tidigare utbildning i bagaget?,eller rĂ€cker det med din pĂ„gĂ„ende utbildning som polis? FrĂ„gar för jag vill ocksĂ„ fĂ„ in foten pĂ„ nĂ„got nytt, men allt krĂ€ver höga utbildningar osv tyvĂ€rr vilket jag ej har.

Svar: Ja det Àr vÀrt mycket att ha en arbetsplats man gillar helt klart!

Jag gör iprincip alla uppgifter som en vanlig utredare eller aspirant gör, dvs allt utom saker som man enligt lag mÄste vara polis för att göra. Det Àr bara misstankeförhör jag inte hÄller eftersom det Àr ganska komplicerade nÀr det kommer till just grova brott.

För just en sÄdan hÀr tjÀnst Àr det delvis pga att jag Àr halvvÀgs genom skoltiden pÄ PHS men ocksÄ mycket personlig lÀmplighet. Man fÄr ansvar och uppgifter efter sin kompetens, vilja och ambition Àr min uppfattning. Jag Àr mer Àn nöjd, det Àr ÀndÄ fÄ förunnat med ett sÄ kvalificerat sommarjobb -vi Àr 3 st i hela region syd som fÄtt möjligheten sÄ det Àr nog en kombination av tur och kompetens skulle jag sÀga.

Stort lycka till! Och fortsÀtt sök Àven om kravprofilen inte alltid Àr exakt vad du kan erbjuda!! Jag vet mÄnga som fÄtt kvalificerade arbetsuppgifter för att de varit rÀtt PERSON för jobbet Àven om de inte haft helt rÀtt kompetens. Heja heja!
Danai

Maria:

Vad Ă€r det för klocka?😄😍

Svar: En Garmin Venu, har skrivit ett inlĂ€gg om den en bit ner i flödet 😃
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: