Ruuuun

Goddag! 
Ska jobba på att bli lite mer aktiv på det här forumet framöver. Eller på alla forum, för den delen. 

Är det något jag märkt med livet så är det att när det är bra utanför skärmen så spenderar man inte så mycket tid med skärmen, haha. I vilket fall som helst så rullar dagarna på och jag ÄLSKAR varje minut jag får spendera som utredare på grova brott i Malmö. Jag får hänga med på ALLT möjligt och har vuxit så mycket tack vare den här tjänsten. Ser fram emot att gå till jobbet precis varenda dag, vilken någonstans ändå är nytt för mig, även om jag trivts i andra roller så har det inte varit riktigt såhär. 

En av fördelarna här är jag får träna en del på arbetstid. Nu under förmiddagen var jag nere och slet på löpbandet en stund. Tack vare min Garmin klocka som har inbyggda tränare med olika träningsprogram kör jag 3 löppass i veckan och har märkt sådan ENORM skillnad på konditionen trots att jag verkligen avskyr löpning. Att jag skulle kunna ta mig 3,8km på 20 min hade jag aldrig i min vildaste fantasi tänkt mig för ett halvår sedan när jag började streta med löpningen. Smartklockan är verkligen ett sjukt bra hjälpmedel som hjälpt mig massor, så går ni och funderar på att köpa en - gör det!!! Låter som ett riktigt köpt inlägg men jag har bara positiva saker att säga om min Garmin. Tycker det är roligt att kunna se statistik om sin livsstil och sådant också, ekonomen i mig gillar ändå kvantitativa staplar, procenttal och utvecklingskurvor 🤩 Så himla nöjd verkligen!

(null)

Anyhow, nu är det back to work. Idag slutredovisar jag några förundersökningsprotokoll i ärenden jag jobbat med, lyssnar igenom förhör och preppar/läser på inför förhör som jag ska hålla imorgon. Världens bästa sommarjobb, hade jag fått erbjudande om att stanna hade jag allvarligt övervägt att hoppa av mina studier 😬 THERE, I said it! 

Haha, ha det fint kompisar ❤️
Linda:

Vad härligt att höra att du trivs med ditt sommarjobb och att du kan tänka dig att stanna 😊 Att gå till jobbet och känna det ger en något och att man trivs måste vara en fantastisk känsla, något jag saknar med mitt jobb. En fråga av nyfikenhet, behövs ingen utbildning att få sommarjobba som utredare på grova brott, kanske gör du lite ”enklare” saker, missförstå mig rätt ☺️ eller du kanske har någon form av tidigare utbildning i bagaget?,eller räcker det med din pågående utbildning som polis? Frågar för jag vill också få in foten på något nytt, men allt kräver höga utbildningar osv tyvärr vilket jag ej har.

Svar: Ja det är värt mycket att ha en arbetsplats man gillar helt klart!

Jag gör iprincip alla uppgifter som en vanlig utredare eller aspirant gör, dvs allt utom saker som man enligt lag måste vara polis för att göra. Det är bara misstankeförhör jag inte håller eftersom det är ganska komplicerade när det kommer till just grova brott.

För just en sådan här tjänst är det delvis pga att jag är halvvägs genom skoltiden på PHS men också mycket personlig lämplighet. Man får ansvar och uppgifter efter sin kompetens, vilja och ambition är min uppfattning. Jag är mer än nöjd, det är ändå få förunnat med ett så kvalificerat sommarjobb -vi är 3 st i hela region syd som fått möjligheten så det är nog en kombination av tur och kompetens skulle jag säga.

Stort lycka till! Och fortsätt sök även om kravprofilen inte alltid är exakt vad du kan erbjuda!! Jag vet många som fått kvalificerade arbetsuppgifter för att de varit rätt PERSON för jobbet även om de inte haft helt rätt kompetens. Heja heja!
Danai

Maria:

Vad är det för klocka?😄😍

Svar: En Garmin Venu, har skrivit ett inlägg om den en bit ner i flödet 😃
Danai

Kommentera inlägget här: