New shoes!!!!

Idag har jag varit ledig för att kunna vara med nĂ€r Flow ska skos, och Ă€ntligen har damen fĂ„tt pĂ„ sig skor!! Och jag har stiftat en ny bekantskap idag - nĂ€mligen varmskoning! Uppe i Dalarna vet jag inte en enda hovis som varmskor, och vet heller inga ryttare som pratat om att de varmskor sina hĂ€star i trakterna. Vet att det Ă€r vanligt nere pĂ„ kontinenten men jag och Flow har lyckats fĂ„ plats hos en duktig hovis som gör det hĂ€r nere. VĂ€ldigt intressant och enligt mitt ödmjuka förmenande finns det absolut ingen anledning i vĂ€rlden att inte varmsko om man har möjligt att göra det! Delvis brĂ€nner man ju alla anlĂ€ggningsytor mot skon vilket gör att man minskar risken för alla typer av röta att ta sig in i hoven, och sen fĂ„r skon en helt exakt passform mot hoven eftersom man brĂ€nner in "mönster" dĂ€r skon lĂ€gger sig nĂ€r man sen spikar fast den. Himla praktiskt, ju! 

Var lite nojig gĂ€llande hur damen skulle vara att sko, men hon stod och halvsov med öppen mun och dreglade ner halva stallgĂ„ngen under tiden som det frĂ€ste och rykte och hade sig om fossingarna pĂ„ henne, haha. 

LĂ€gg mĂ€rke till benstĂ€llningen bak 😂
(null)

Efter skoning vĂ€ntade utprovning av fluffiga skydd till madame och dĂ€refter lite longering. Mest för att jag vill se hur hon rör sig, lyssnar och agerar rent allmĂ€nt. Lugn som en filbunke Ă€r hon, och stĂ€ller inte till med nĂ„got vĂ€sen alls. Finaste pĂ„llen som blev sĂ„Ă„Ă„Ă„ fin i sina lurviga skydd 😂😅 Ă„lskar lurviga damasker! 😍 

(null)

(null)

Nu vĂ€ntar jag pĂ„ att rörmokaren ska försöka fixa ett stopp i vĂ„rt köksavlopp och sen ska jag  baka lite inför min sista dag pĂ„ jobbet imorgon och sedan ska jag ivĂ€g och vara social hos Johanna en svĂ€ng. Mer Ă€n sĂ„ har jag inte att bjussa pĂ„ idag, ha det fint kompisar! 
Evelina:

Varmskoning is the shit hhaha. Men for real vill helst göra varmskoning dÄ jag tycker skorna sitter fast bÀttre. Min hÀst lyckas hÄlla skorna pÄ plats bÀttre och min plÄnbok blir glad ocksÄ.

Kommentera inlÀgget hÀr: