SmÄ, smÄ penseldrag av lugn

Hej pÄ er! 
Den hÀr helgen Àr en sÄdan dÀr helg dÄ jag haft tusen saker att göra och varit konstant uppe i varv. Har mÀngder att plugga pÄ mastern och sÄ har vi en stor övning i skolan pÄ tisdag som jag Àr Ängestladdad inför. Och sÄ ska det trÀnas och det ska presteras pÄ alla möjliga fronter. En sÄdan helg, helt enkelt. 
 
Men sÄ tog jag en paus mitt i all energiurladdning och bestÀmde mig för att greppa en pensel och mÄla. Jag har nog inte skrivit det hÀr pÄ grund av att det kanske kÀnns vÀldigt "icke-jag" pÄ alla sÀtt och vis, men jag bestÀllde faktiskt ett uppstartskit för akrylmÄlning för ett tag sedan som jag Ànnu inte testat. Har sett flera som mÄlar sÄ himla fint utan att behöva mÄla nÄgot speciellt alls. Bara fina, abstrakta mÄlningar. För jag kan inte rita. Inte överhuvudtaget. Tyckte det kÀndes som ett vettigt sÀtt att fÄ ut lite kreativitet och andas och gÄ ner i varv och in i sig sjÀlv lite. Ni vet, sÄ som man gör i stallet nÀr man har hÀst. Jag har ingenstans dÀr jag fÄr den kÀnslan just nu, sÄ jag tÀnkte testa. Idag var premiÀrdagen med penseln greppad i högsta hugg, stÄende vid vÄr köksö. 
 
Jag vet verkligen ingenting om hur man mÄlar med akrylfÀrger. Vet inte vad man ska mÄla pÄ för underlag och kan inte blanda fÀrger mer Àn att jag vet att svart + vit blir grÄ och blÄ + gul = grön.  Men jisses vad jag tyckte om att göra detta. Det var ren terapi för mig, med lite musik i bakgrunden och regnet mot rutorna. En liten stund att bara vara i mig sjÀlv, komma ner i varv och hÀmta lite energi. Ingen tÀvling. Inget som ska examineras och sÀttas betyg pÄ. Ingen prestation laddad i penseldragen. Och vet ni? Jag tycker att den blev fin. Och jag Àr sÄ glad att jag kunde tycka det Àven fast den inte Àr gjord av ett proffs. Min allra första lilla akryltavla. 
 
(null) 

Det kommer nog att bli fler.  
Nu: Tillbaka till verkligheten med allt vad det innebÀr. 
 
 
Cornelia:

JÀttefin ju! Bra mycket billigare Àn hÀstar dessutom ;)

Svar: Haha tack! Ja betydligt billigare, men inte riiiiktigt lika kul 😂
Danai

Desse:

Wow!! Grymt fin.

Lisa:

Magisk mÄlning

Lisa:

Magisk mÄlning

Anonym:

Fantastiskt snygg! 😍

Anonym:

Magiskt fin!

JosÀfin Andersson :

men WOW vad fint!!

Emma:

KonstnĂ€rssjĂ€l dĂ€r! 😉 Riktigt snyggt alster mĂ„ste jag sĂ€ga, fortsĂ€tt med det och fortsĂ€tt visa oss!!! 🙏

Svar: Tack! Det ska jag försöka göra! 😄
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: