Tentaplugg och blÄmÀrken

Goddag!
"Redan" tisdag, haha. Tyckte gĂ„rdagen gick lĂ€skigt snabbt mĂ„ste jag sĂ€ga. Hade brottning pĂ„ morgonen (och vaknade sedermera med 37 nya blĂ„mĂ€rken imorse) och spenderade resten av dagen med veckohandling, en svĂ€ng till Dollarstore dĂ€r jag hittade lite matnyttigt (och julpynt........), en massa tvĂ€tt, matlagning och pĂ„början till tentaplugg till första tentan som Ă€r nĂ€sta vecka osv osv. SĂ„ skönt att komma ikapp med allting och ha resten av veckan relativt fri vad gĂ€ller hushĂ„llssysslor.  Jisses alltsĂ„ vad det var lĂ€nge sedan jag skrev en salstenta! MĂ„ste vara typ 2016, haha. För de flesta andra i klassen var det dock betydligt lĂ€ngre sedan Ă€n sĂ„. 
 
Idag har jag hela förmiddagen ledig och den spenderar jag med att skriva klart en liten seminarieuppgift och faktiskt slappa lite, haha. Ja tror att man gÀrna mÀter och bedömer sig sjÀlv i termer av produktivitet i dagens samhÀlle (jag gör det hela tiden iallafall) sÄ jag försöker trÀna pÄ att inte göra produktiva saker ibland. Det lÄter ju verkligen skumt att sÀga sÄ, men jag avskyr att lÄta saker vara. Exempel: det hÀnger en tvÀtt pÄ tork nu som Àr torr och jag fÄr hÄrdhÀnt sÀga till mig sjÀlv att "DEN VIKER SEBBE SEN", eftersom jag redan tvÀttat, stÀdat, lagat mat, hÀngt upp lampor, handlat, stÀdat ur garderoben etc etc etc. Jag blir som en hamster i ett hamsterhjul - lite lÀtt manisk - nÀr det kommer till att göra saker HELA tiden sÄ jag försöker helt enkelt komma ur det litegrann. LÀttare sagt Àn gjort helt klart.
 
Med det sagt sĂ„ ska jag iallafall duka undan frukosten och slĂ„ mig till ro i soffan en stund. Nu nĂ€r vi har en soffa, liksom. Och kanske vika den jĂ€kla tvĂ€tten.
Ciao fella's! 
 
(null)

(null)Linda:

Oj oj oj vad jag kĂ€nner igen mig, min sambo Ă€r motsatsen till mig, ”det man ej gör idag kan man göra imorgon eller nĂ€sta vecka typ”, jag fixar inte det, tycker saker byggs pĂ„ dĂ„, men detta gör ocksĂ„ att jag gör det mesta hemma som dĂ„ blir lite skevt, har försökt lĂ„ta saker vara, men lĂ€ttare sagt Ă€n gjort!

Svar: Tror det Ă€r vĂ€ldigt vanligt bland kvinnor faktiskt. Termen ”kĂ€rlekskneg” har ju inte uppkommit ur intet...
Danai

Malin:

hej danai! har lÀst din blogg lÀnge och kom pÄ en sak som kunde vara en intressant diskussion. du skrev tidigare (alltsÄ för flera Är sen) mycket om att feminismen gÄtt för lÄngt och utvecklats till manshat etc, men nu nÀr jag gÄr in pÄ din blogg ser jag att du fÄtt en lite mer nyanserad uppfattning. Vad var det som fick dig att Àndra dig i den frÄgan? Tack för en bra blogg!

Svar: Hej!
Kul att höra och tack för rolig frÄga!
Men jisses, detta minns jag inte ens 😂
Kan dock absolut fortfarande tycka att mÄnga gÄr lite vÀl lÄngt i sina generaliseringar av mÀn osv, men tror kanske frÀmst att det handlar om att jag vuxit upp och att de erfarenheter jag fÄtt sedan nÄgra Är tillbaka gjort att jag har en helt annan bild nu Àn den jag hade tidigare i livet. Vet definitivt med mig att jag generellt Àr betydligt mer kritisk och vaksam till mÀn och de maktstrukturer som de upprÀtthÄller bÄde medvetet och omedvetet. Framförallt Àr det nog mina tidigare vÀldigt dysfunktionella och ojÀmstÀllda förhÄllanden som i efterhand fÄtt mig att börja fundera i dessa banor. Det Àr intressant och helt klart en eye-opener nÀr man vÀl börjar se de hÀr grejerna i vardagen iallafall, det Àr en sak som Àr sÀker!
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: