Stresssss

’Elloooo! 
Lillördag idag och min skoldag blev kortare Ă€n planerat - sĂ„ skönt! Var pĂ„ gymmet strax efter 6 imorse och testade lite av det fystesterna pĂ„ PHS krĂ€ver och jag kan sĂ€ga att det finns saker att jobba pĂ„ i den hĂ€r veka lilla kroppen, haha... det Ă€r ganska sĂ„ högt stĂ€llda krav (för nĂ„gon med min nivĂ„ av styrka/kondition dvs) och ganska mĂ„nga variabler som mĂ€ts i bĂ„da styrka, kondition och rörlighet. Betydligt mer Ă€n vad jag trodde faktiskt! 

Den teoretiska biten Ă€r riktigt tung ocksĂ„ med mycket att sĂ€tta sig in i redan frĂ„n början för att börja bygga nĂ„gon slags ram av förstĂ„else kring yrket. För att förstĂ„ polisyrket Ă€r det ju Ă€ndĂ„ rimligt att man förstĂ„r offentlig sektor, samverkan mellan myndigheter och privat/ekonomisk sektor och problemen med detta etc etc. och sĂ„ alla lagar och rĂ€ttigheter och skyldigheter förstĂ„s. Och sedan applicera detta pĂ„ hur man hanterar ett scenario dĂ€r folk slĂ„ss pĂ„ krogen tex. Blir lite svettig bara jag tĂ€nker pĂ„ det, haha 😅 FörstĂ„eligt och ytterst nödvĂ€ndigt att kunna, men tungt att lĂ€sa helt klart. Det Ă€r iallafall Ă€r en fantastisk grupp mĂ€nniskor jag lĂ€ser med och det kĂ€nns lite redan nu som om man Ă€ter, andas och "lever" PHS pĂ„ ett helt annat sĂ€tt Ă€n vad man gör pĂ„ en "normal" utbildning. Kul Ă€r det i vilket fall som helst Ă€ven om det i mitt fall Ă€r 110% skrĂ€ckblandad förtjusning inför alla taktiska och praktiska moment som komma skall! 

HemgĂ„ng nu iallafall och sedan ska jag ut och rida Jennies Fia igen för att sedan spendera resten av kvĂ€llen med nĂ€san i kurslitteraturen.   Ha en toppenkvĂ€ll peeps! 

Dagens turistbild frĂ„n min sida, haha. Jag trivs sĂ„ bra hĂ€r nere, verkligen. 
(null)
Cornelia:

Men visst Àr det fystester för att ens komma in ocksÄ? Kan du inte skriva lite om intagningen, hur du upplevde det och vad den bestÄr av, sÄ spÀnnande ju :)

Svar: Det stÀmmer! Egentligen Àr testerna pÄ skolan till för att se att man behÄller samma fysik, men de Àr mycket mer ingÄende och krÀver betydligt mer Àven om man nog har grundfysik som Àr tillrÀcklig för att hinna trÀna upp det man inte Àr tillrÀcklig i i dagslÀget.

Visst kan jag det! Vet inte hur mycket jag fĂ„r berĂ€tta dock men i stora drag kan jag tala om hur det ser ut 😄
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: