Thriday

Hóla! 
Torsdag kvÀll och jag tar hÀrmed (snart) HELG. SÄ skönt! Har lite kurslitteratur att lÀsa och en inlÀmningsuppgift som jag ska skriva fÀrdigt nu under kvÀllen sÄ att jag kan vara riktigt ledig sen tÀnker jag. Innan skolan idag spenderade jag och Sebbe förmiddagen med att hÀmta hem mitt nya möbelprojekt i form av en antik byrÄ. Aldrig varit sÀrskilt förtjust i varken fÀrg, utformning eller materialval pÄ gamla antika grejer tidigare men nu helt plötsligt har det vÀnt och jag Àlskar hur robusta och detaljrika gamla antika möbler Àr med sina sniderier i trÀ. Min nya lilla byrÄ kom jag över för nÀstan inga pengar alls och enligt graveringen pÄ den Àr den frÄn sent 1800-tal. Ni vet ju hur min gamla sjÀl faller pladask för allt som Àr eller ser gammalt ut (Sebbe undantagen). Nu ska den lilla möbeln fÄ nytt liv i form av lite kompletterande sniderier, ny fÀrg och beslag och sÄ kanske ett par nya ben att stÄ pÄ sÄ smÄningom. Ett nytt litet projekt helt enkelt! Har bestÀllt hem kalkfÀrger och vax sÄ det stÀnker om det och ser sÄÄÄÄÄÄÄ mycket frame mot att fÄ börja dona. Visar er sÄklart resultat sen!
 
I övrigt sÄ ska jag tydligen se MFF spela fotboll ikvÀll och hÀnga med pÄ lite handboll imorgon. Som kompensation fÄr Sebbe agera försökskanin för alla nya grepp vi lÀrt oss denna vecka. ge och ta, ni vet. 
 
Ha det gött fella's!
 
 
Emma:

Kul att lĂ€sa det du skrev om gamla möbler - exakt samma hĂ€r nĂ€mligen! Helt plötsligt har gamla, antika möbler i mina ögon förvandlats till nĂ„got vĂ€rt att ha och uppskatta! Visst, jag erkĂ€nner att vissa fixar jag till (a sucker for kalkfĂ€rg kan jag sĂ€ga...) men en del lĂ„ter jag vara som de Ă€r, ja i stort sett iaf 😁 Sen tycker jag ju du (ni) har sĂ„ himla fin stil i lĂ€genheten, mycket likt hemma hos oss, sĂ„ det Ă€r roligt att se dina foton. Samt att du ocksĂ„ Ă€r en sĂ„n dĂ€r hemmafixare, sĂ„nt Ă€r ju bland det roligaste som finns!

Svar: Vad roligt att jag inte Àr ensam om att upptÀcka charmen i det gamla och lite imperfekt pÄ senare dagar! Har faktiskt bestÀllt nÄgra litar kalkfÀrg, vax och annat kul som jag ska sysselsÀtta mig med framöver och mitt Pinterestflöde bestÄr nog snart enbart av gamla renoverade möbler, haha! Tycker det blir en sÄ hÀrligt sliten och fin patina med just kalkfÀrg sÄ jag hoppas att jag ska kunna fÄ till nÄgot liknande..

Roligt att höra att du tycker det Àr kul att lÀsa nu nÀr jag gÄtt ifrÄn min huvudinriktning med hÀstar helt - det glÀdjer mig! Trevlig helg :)
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: