Practice makes perfect

Heeey gang!
Freeedag idag och jag har precis kommit hem frÄn gymmet och tryckt i mig en matlÄda efter en riktigt slö morgon framför Paradise Hotel. Kan inte hÄlla mig borta frÄn det, haha..... 
I vilket fall som helst sÄ stod löpning och "polistrÀning" pÄ schemat idag vilket innebÀr att jag inte styrketrÀnar utan helt enkelt kör cardio kombinerat emd nÄgra moment ur fystesterna som jag kÀnner mig lite osÀker pÄ - frÀmst stÄende lÀngdhopp och armhÀvningar för tillfÀllet. 
Bytte ut mitt konstanta tempo mot 25 st 60-60 (60 sekunder relativt snabb löpning - 60 sekunder gÄng) intervaller idag och tÀnker att jag kommer fortsÀtta variera konstant tempo med detta i hopp om att bygga upp nÄgon slags grundkondition.. Om det hjÀlper fÄr vi helt enkelt se, det Àr iallafall fruktansvÀrt trÄkigt.
Mina lÀngdhopp Àr uppe i godkÀnd lÀngd nu Ätminstone, och armhÀvningarna tar sig - saaaaakta men sÀkert. 
 
SlÀnger in en bild pÄ en av rörlighetstesterna. Man ska kunna korsa hela handflatornaför för högsta betyg, men Àven detta hade troligtvis gett godkÀnt. Detta Àr min svÄra sida, oftast har man enklare för det omvÀnda hÄllet (om man Àr högerhÀnt iallafall)
 
Overall en bra dag hittills fÄr jag sÀga! Ska fylla ut resterande timmar med lÀsning av kurslitteratur och senare ikvÀll har Sebbes handbollslag match, sÄ dÄ ska jag ta mig ner till hallen och kika. Och tal om Sebbe sÄ kom han nyss hem med fredagsblommor till yours truly. Andra veckan pÄ rad nu! Gulle honom. 
 
 
FÀrgen jag bestÀllde till byrÄn igÄr anlÀnde förresten idag (!!) sÄ nu vÀntar jag bara pÄ att dekorlisterna och lite annat jag bestÀllt ska hinna hit innan jag kan sÀtta tÀnderna i den - Àr tagggaddddddd haha!
Carro:

Tycker det Ă€r helt rimligt att ni testas regelbundet pĂ„ fys, men det dĂ€r rörlighetstestet förstĂ„r jag faktiskt inte syftet med? En kraftigt ökad rörlighet i skuldran, pĂ„ det vis som krĂ€vs pĂ„ den nedre armen, innebĂ€r oftast bara en ökad skaderisk. Att det vi ser pĂ„ bilden Ă€r din"dĂ„liga" sida som högerhĂ€nt beror ju sannolikt pĂ„ att din högra skuldra Ă€r mer musklad? Ser inte varför just denna rörelsen skulle vara funktionell att testa. Vore intressant att höra hur tankegĂ„ngen Ă€r kring just detta testmomentet! Undrar en lite nördig lĂ€sare som jobbar som fysioterapeut 😊 av de patienter jag trĂ€ffar som Ă€r i 25-30 Ă„rsĂ„ldern,vilket jag gissar att de flesta pĂ„ utbildningen Ă€r, sĂ„ r det betydligt vanligare med smĂ€rta i axlarna som en följd av för stor rörlighet, jĂ€mfört med axelbesvĂ€r relaterade till nedsatt rörlighet nĂ€mligen.

Svar: Intressant kommentar! Kan inte annat Àn helt hÄlla med dig om allt du skriver, har sjÀlv haft precis samma tankegÄngar. Det Àr flera moment i fystesterna som varken jag eller de andra förstÄr faktiskt. GrundlÀggande styrka samt hyfsad kondition och smidighet i all Àra, men sen tillkommer det flera moment som inte kÀnns helt relevanta... ska försöka kolla upp tanken bakom dessa och Äterkomma!
Danai

Carro:

SpĂ€nnande, vore intressant att lĂ€sa 😊

Kommentera inlÀgget hÀr: