Att leva med detta.

Höll på att sortera och radera bilder när jag snubblade över några prints från i somras när jag hade mitt tidigare förhållande som jag missat att ta bort. Jag kommer aldrig att kunna förklara för någon som inte stått i mina skor varför jag stannade hos denna människa. Gång på gång. 
 
Såhär var det. VARJE dag. Alla dessa är från samma dag. Sa någon emotionell berg-och-dalbana? Det är inte ens förnamnet, haha...
 
 
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ord kan inte beskriva hur ljust och bekymmersfritt och vackert livet är när man kommer ut på andra sidan av ett sådant här förhållande. Jag är så oändligt tacksam över att jag kom ut på andra sidan tilltufsad men helskinnad. Att nätterna då jag rev sönder hela armarna i ångest är slut. Att det konstanta försvarandet av allt jag någonsin gjorde och var är över. Att jag får sova. Att jag får vara precis så som jag är utan att bli påhoppad med anklagelser om allt från ADHD till att jag var en fullblodspsykopat. Att jag får träffa mina vänner utan att be om tillåtelse. Att jag får följa vem jag vill på sociala medier utan att vara en hora. Att mina shorts får vara hur korta jag vill och att mina BH-band kan synas utan att jag är en uppmärksamhetskåt nymfoman. Att mitt smeknamn inte längre är "grisen". Att jag slipper ljuga för alla i min närhet. Listan är o ä n d l i g. 
 
(null)
 
Jag. Är. Så. Jävla. Glad. För. Det. Ville bara säga det. 
 
 
 
 
 
 
Cornelia:

Åh herregud. Även om du skrivit en del om det blir det så tydligt vilken sjuk människa du varit med om. Vet tyvärr hur det är att ha en psykopat nära, min mamma är gift med en. Folk frågar varför hon inte skiljer sig men hon vågar inte helt enkelt, hon är så pass nedtryckt att hon inte tror att hon kan klara sig själv. All jävla heder åt dig som tog dig ur det! Och att du orkar skriva om det så att förståelsen ökar ❤️

Frida:

Vad ledsen jag blir för din skull, vad du behövt gå igenom - men otroligt skönt att du mår bättre idag!
Jag tror tyvärr att det blir normaliserat i relationen och att man inte märker precis hur jävla dåligt det är förrns man är ute ur det.

Svar: Ja absolut, man går igenom en normaliseringsprocess där ens egna värderingar försvinner och man sakta anpassar sig till psykopaten och allt mer slutar ifrågasätta hans aldrig sinande pikar, hot, aggressioner och inte orkar försvara sig. Det är hemskt, särskilt när man ser tillbaka på det i efterhand.
Danai

Carin:

Blir så arg och ledsen av att det här!!
Så starkt av dig att våga bryta med honom och att du orkar berätta om det!

Madde:

Fy fan rent utsagt vad ledsen man blir av att läsa detta. Vilken fantastiskt stark person du är som först och främst lyckats tagit dig ur en sådan relation. Och att du dessutom vågar/orkar skriva och berätta om detta. Det är så himla viktigt. Viktigt att andra får upp ögonen. All heder till dig. Vilken kämpe du är ❤️

Svar: Tack snälla ❤️
Ja jag vill gärna att sådant här synliggörs allt mer så att kvinnor (främst) som lever med sådana här förtryckare kan inse att de inte är ensamma om det, att det finns överallt och att det finns en väg bort från dessa vidriga män.
Danai

Anonym:

Fy fan rent ut sagt, att sånt här förekommer. Men du, hur är det nu - har du verkligen lyckats bli fri till 100% eller har det förekommit/förekommer stalkning? Sånt är väl väldigt vanligt i situationer som denna har jag förstått. Återigen, fy fan för att hamna i en sådan situation. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du verkligen är fri på alla plan och förblir så, från psykopaten.

Svar: Jag har blivit kvitt honom till 100%, säkert mycket tack vare att vi bor i olika städer ganska långt ifrån varandra. Hjärnspökena är i viss mån kvar, men honom som person behöver jag förhoppningsvis aldrig mer träffa..!
Danai

Moa Jonsson:

Fina fina du ♥️

Louise:

Men herregud! Vem fan är den människan?!
Skönt att du gjort dig av med honom och att du inte tog tillbaka honom, blir fan illamående av hans manipulering..

Bra att ni bor lååångt ifrån varandra också!!

Stor KRAM till dig!

Malin:

Men gud...... Förstår inte hur man är funtad när man beter sig sådär. Riktigt jävla skrämmande och ALL heder åt dig som gjort dig kvitt honom. Har alltid fått en bild av dig att du är så stark och klok, och det visar du än en gång Danai! <3

Annie:

Men fyfan, finner inte ord för sånt här. Att människor kan vara så mörka och elaka är inte begripligt. Blir så ledsen över att veta att du, trots att jag inte känner dig, fått behöva gå igenom det här. Hoppas verkligen att du tog dig ur starkare och vågar hoppas på det blir bättre. För det blir det. Har gått igenom liknande själv och det tär på en något fruktansvärt, både psykiskt och fysiskt. Kram på dig ❤️

Svar: Tack för din fina kommentar ❤️❤️❤️
Danai

Madde:

Wow. Så jävla stark som tog dig ur det! All kärlek❤️

Svar: ❤️❤️❤️
Danai

Brandon Lee:

Psykopater är manipulativa egoister som i en partner ser en ägodel , underkastelse, en total lydnad från partners sida är psykopatens målsättning när han med alla medel strävar efter att utplåna partners egen fri vilja,.du kom billigt undan. Ha det bra och krya på dig.

Svar: Du har så rätt och jag är glad att jag kom undan så fort som jag gjorde. Hade jag blivit kvar längre vet jag inte vad som hade hänt.
Tack!
Danai

Elise:

Åh herregud. Är Otroligt ledsen för din skull att du fått uppleva det här, blir helt tom på ord av att läsa de där meddelandena! att sådana här personer ens existerar och finns så mycket närmre än vad man tror är så obehagligt och hemskt. All styrka till dig, du är grym som tagit dig ur det!! Du har varit en av mina största förebilder i massvis med år och är det är det fortfarande. Du får mig alltid att kämpa lite extra, göra det där som man drömt om och njuta av livet. Tack för det❤️

Kommentera inlägget här: