HALLELUJAH- MOMENT

Hey gang! 
Sitter bÀnkad framför Vasaloppet efter en förmiddag i stallet. SlÀppte ut djuren imorse och drog sedan med Humlis till ridhuset för ett tömkörningspass. Hon Àr inte tömkörd pÄ ca 1,5 Är och det gick lite sisÄdÀr dÄ. Men jag Àr lite desperat efter att fÄ loss hennes jÀkla yttersidor, för innan jag fÄr det sÄ kommer ingenting annat att lossna heller. Bakdelen Àr loss och fin men frÄn manken och framÄt Àr det lÄst, och nyckeln till att lÄsa upp och frigöra dem sitter garanterat i att fÄ henne att lossa pÄ böjda spÄr.
 
Fick ett tips tidigare i veckan om att sĂ€tta ett snöre i övre ringen pĂ„ tömkörningsgjorden och dra innertömmen genom den, sĂ„ att tömmen gĂ„r som ett ledanda tygeltyg (ca 20 cm ut frĂ„n hĂ€sten) nĂ€r man tar i den nĂ€r hĂ€sten gĂ„r pĂ„ volt. SvĂ„rt att förklara. Men alltsĂ„ WOOOOOOOOOOW!!!!! Efter mycket maskande och flyktförsök av ALLA dess olika slag frĂ„n Humlis sĂ„ bara slĂ€ppte det. Och nu snackar vi SLÄPPTE - BIG TIME. Höll bara i innertygeln hur mycket hon Ă€n larvade sig och drev pĂ„ henne framĂ„t/utĂ„t frĂ„n mig och till slut sĂ„ lossnade hela hĂ€sten.  Innan dess försökte hon sladda omkring med inre sidan av bakdelen 1dm sĂ€nkt jĂ€mfört med den yttre och vĂ€grade rĂ€ta upp och ta vikten pĂ„ ytter bak. Men nĂ€r det vĂ€l slĂ€ppte... AlltsĂ„ wow. Helt magiskt. Travade med en bogfrihet jag aldrig sett i henne förut och böjde inĂ„t utan att bogen Ă„kte ut minsta lilla. Det var verkligen en aha-upplevelse utan dess like nĂ€r hon vĂ€l hittade balans och muskler. Är helt mĂ„llös verkligen. SĂ„ hĂ€ftigt!! Lite euforisk kĂ€nsla nĂ€r man verkligen hittar helt rĂ€tt knapp. Är sĂ„ himla glad!
 
 
Resten av dagen gÄr Ät till plugg och lite allmÀnna to-dos som att stÀda undan lite hÀr hemma osv. Vilodag frÄn gymmet idag, Àven min kropp behöver ju sin vila 1-2 dagar/vecka, Àven om det Àr lite svÄrt att hÄlla mig hemma... Sitter dock ganska bra i soffan för tillfÀllet, med vÀrmefilt och tvÄ katter medan snön rasar ned utanför fönstren. Vilken underbart bra dag det blev!
 
 
Carin Danielsson:

Men vad roligt att ni hittat knapparna för att det ska lossna helt!!
Jag har samma problem med min stooora lÄngsamma valack, bakdelen Àr igÄng och jobbar pÄ bra men frÄn manken och fram, helt jÀkla stum. Jag tömkör mycket men har inte provat med snöre i ringen pÄ gjorden, men kan mycket vÀl tÀnka mig att man fÄr en bra ledande och lossande effekt. Ska helt klart prova. Tack för inspiration :)

Kommentera inlÀgget hÀr: