Full rulle

Hey ya'll! 
Veckan gĂ„r i ett i vanlig ordning. GĂ„rdagen blev nĂ„got av en besvikelse dĂ„ jag efter 2 timmares spĂ€nd vĂ€ntetid utanför rĂ€ttegĂ„ngssalen vackert fick Ă„ka hem utan att avlĂ€gga mitt vittnesmĂ„l och Ă„terkomma nĂ€r rĂ€ttegĂ„ngen Ă„terupptas nĂ„gon gĂ„ng nĂ€sta vecka. De hade helt enkelt rĂ€knat vĂ€ldigt, vĂ€ldigt fel pĂ„ tiden. Timmar jag kunde ha spenderat pĂ„ jobbet eller med nĂ„got annat vettigt, men jaja. 
 
De senaste tre dagarna har jag ocksÄ utsatt Humlan för ridning istÀllet för tömkörning, som jag skrev i mÄndags. Att gÄ pÄ töm har helt helt klart gett effekt pÄ stödet i handen som var betydligt bÀttre och mindre glappigt, men genomslÀppligheten var fortfarande lika trÀlig att jobba sig till, vilket jag blev lite besviken över faktiskt. Hade sÄÄÄÄ höga förvÀntningar, haha. SÄ i mÄndags och igÄr var ridpassen lite sisÄdÀr. Min största insikt dessa daar Àr att inte ge mig pÄ grund av hennes stress, utan att istÀllet jobba henne igenom stressen. Det Àr annars lÀtt att lÀgga av pÄ en stressig hÀst och sÀtta lugnet före jobb, vilket de lÀr sig vÀldigt fort, och dÄ blir stressen en flykt. Humlan Àr expert pÄ att fly genom stress, eftersom jag ju lÄtit henne bli det och lagt fokus pÄ just lugnet. NO MORE, sÀger jag bara. Tar hon inte skÀnkeln fÄr hon samma behandling som en trög hÀst - hon ska svara oavsett om hon tycker att det passar hennes state of mind eller inte, haha.
 
DEN detaljen gjorde lite skillnad igĂ„r och jĂ€ttestor skillnad idag. Idag bytte jag ocksĂ„ lite fokus för att lossa yttersidorna och jobbade istĂ€llet med bakdelsvĂ€ndningar hela ridpasset. Tror aldrig hon gjort det förut, för hon var hopplöst dĂ„lig pĂ„ det, haha! MEN, sjĂ€lva principen av att rida pĂ„ en fyrkant istĂ€llet för volt och vĂ€nda med bogen före i varje hörn gjorde sitt, och i slutet gjorde hon sina bĂ€sta galopper nĂ„gonsin med bogen pĂ„ plats - ett smĂ€rre mirakel med andra ord - och STOR guldstjjĂ€rna till murmeldjuret! Det var lĂ„Ă„Ă„Ă„ngt ifrĂ„n bra, men tusen ljusĂ„r bĂ€ttre Ă€n att lĂ€gga 600kg pĂ„ ytter framben och bra rinna ivĂ€g. HĂ€ftig kĂ€nsla att fĂ„ henne att trampa in bakdelen och lyfta upp/vĂ€nda framdelen. 
 
 
 
Efter en hektisk morgon bestĂ„ende av gym kl. 06.30 och sedan utslĂ€pp och ovanstĂ„ende ridpass följt av en 10 mils tur till VĂ€sterĂ„s i snöstorm för att lĂ€mna Hugo (bilen) hos mormor sitter jag nu pĂ„ tĂ„get till Stockholm dĂ€r seminarium vĂ€ntar. DĂ€rifrĂ„n Ă„ker jag sedan ner till SKÅÅNE för nĂ„gra dagars vĂ€lförtjĂ€nt ledighet, om jag fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv. SĂ„ blir uppdateringen lite lidande sĂ„ vet ni varför. Vi hörs guys! Pusshaaaj


Daniela:

AlltsÄ jag mÄste kommentera, jag har lÀst dina inlÀgg om Humlan och hur hon inte "lyfter manken" nÀr du rider henne... Jag har funderat pÄ vad det betyder och försökt kÀnna efter - i fredags nÀr jag red sÄ fick jag plötsligt den dÀr kÀnslan att han lyfte manken och bogarna uppÄt, jag ba AAAAAHH sÄdÀÀr ska det kÀnnas. Fett hÀftig kÀnsla alltsÄ!

Svar: Men VAD HÄFTIGT att kĂ€nna! Hade stundtals den feelingen pĂ„ Humlan i onsdags ocksĂ„, det Ă€r en riktigt hĂ€ftig kĂ€nsla nĂ€r man fĂ„r dem att lyfta och liksom lossa hela bogpartiet som annars kan kĂ€nnas vĂ€ldigt lĂ„st - och det Ă€r just den lĂ„sta och lite markbundna kĂ€nslan jag menar med att hon inte lyfter manken.
Vad glad jag blev av din kommentar! Och roligt att du lyckades hitta kĂ€nslan trots att du inte riktigt visste vad du letade efter. U go girl! 😄
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: