Laying it out

Heeej pĂ„ er! 
Fortsatt sjuk och hemma Ă€ven idag. Suck. Men jag tĂ€nkte iallafall att jag skulle tala om hur planen ser ut framöver eftersom det Ă€r mĂ€ngder av saker som kommer att förĂ€ndras. Ni som hĂ€ngt med lĂ€nge har ju varit med genom en hel del men detta Ă€r nog det största klivet jag tar hittills i livet. 

So yeah. I höst börjar jag Polishögskolan. I Malmö. Anledningen till att jag sökte till PHS Ă€r för att jag i alla mina jobb kĂ€nt nĂ„gon form av lĂ€ngtan efter nĂ„gonting mer. Aldrig kunnat sĂ€tta fingret pĂ„ det riktigt. Men jag har trots fantastiska (och hemska) arbetsplatser aldrig riktigt kunnat förlika mig med tanken att livet gĂ„r ut pĂ„ att jobba 8-17 5 dagar i veckan. Jag tröttnar ganska snabbt nĂ€r uppgifterna börjar kĂ€nnas monotona och rutinmĂ€ssiga och jag inte fĂ„r utvecklas, och har lĂ€nge haft en kĂ€nsla av att det jag gör, gör ingen SKILLNAD. Det bara "Ă€r". Delar i ett system dĂ€r man Ă€r en del av maskineriet. 8-17. TrĂ€na, hem och laga mat. Och sen upp igen dagen efter. Evig vĂ€ntan pĂ„ helger, pĂ„ semestrar, pĂ„ att spara ihop tillrĂ€ckligtför att kunna göra nĂ„got kul. Jag fĂ„r mer eller mindre hjĂ€rnblödning av tanken pĂ„ att hela livet ska vara sĂ„hĂ€r. 

Redan i somras började min vĂ€n Ursula bearbeta mig och förklara att jag skulle bli en bra polis. Jag sa tvĂ€rnej frĂ„n början. Men sedan dess har jag frĂ„gat ut bĂ„de henne och andra som jobbat med eller som poliser var de ser tjusningen med ett jobb som innebĂ€r sĂ„ mycket mörker, och till syven och sist kommit fram till att jag tror att det passar mig utmĂ€rkt. Av mĂ„nga anledningar. Men kanske frĂ€mst för att man fĂ„r hjĂ€lpa mĂ€nniskor och att man aldrig vet frĂ„n dag till dag vad som kommer att hĂ€nda. Redan dĂ€r Ă€r mitt intresse spikat, haha. 

Hur som helst sĂ„ sökte jag till Malmö. NĂ€r jag sökte var jag för det första otroligt vilse tack vare mitt förra förhĂ„llande och kĂ€nde att jag verkligen vill prova nĂ„gonting nytt. Att flytta till Stockholm för att gĂ„ PHS dĂ€r kĂ€ndes inte som ett alternativ dĂ„ jag verkligen avskyr Stockholm, Ă€ven om det Ă€r nĂ€rmre hemma och jag har fantastiska vĂ€nner och bekanta dĂ€r. Jag behövde ett miljöombyte, helt enkelt. Ett rejĂ€lt sĂ„dant. Och sĂ„ var Malmös Polishögskolan precis nyöppnad och jag hade hört att de hade en massa high-tech grejer inom utbildningen som inte finns pĂ„ övriga orter. 
Sedan jag sökte har ju mycket hĂ€nt sĂ„klart, eftersom antagningsprocessen Ă€r lĂ„ng. Men in kom jag iallafall och antagen blev jag till just Malmös polisutbildning. Wow, fĂ„r fortfarande lite rysningar 😅 

(null)


Att sĂ€lja mitt hus finns just nu inte pĂ„ vĂ€rldskartan. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det men kommer jobba med nĂ€bbar och klor för att kunna ha det kvar, haha. 
Jag och Sebbe har löst en gemensam lĂ€genhet i en liten ort som heter Hörby nĂ„gra mil utanför Malmö och dĂ€r kommer vi att bo tillsammans frĂ„n och med mitten av augusti. De flesta jag pratat med tycker att Hörby Ă€r en liten hĂ„la. Jag tycker att det Ă€r perfekt, haha. Har som ni vet ZERO lĂ€ngtan efter att bo i en storstad sĂ„ att bo strax utanför bĂ„de Lund och Malmö passar mig utmĂ€rkt. Billigare boenden, nĂ€ra till landet och noll storstadsstress. Perfekt 😍

Till en början kommer jag nog inte att ha nĂ„gon pĂ„lle. Humlan kommer ju att vara borta till dess och jag vill nog ta det vÀÀÀÀldigt lĂ„ngsamt med att ev leta efter nĂ„gon kuse att lĂ„na. Har i vilket fall som helst inte möjlighet att köpa en nu sĂ„ det fĂ„r helt enkelt vĂ€nta. En hĂ€stlös vardag och ett liv i lĂ€genhet... jag tror att jag kommer att fĂ„ SPUNK vĂ€ldigt fort, haha. Men det löser sig. Skolan kommer krĂ€va bĂ„de fysisk ochmental nĂ€rvaro och planerar dessutom att lĂ€sa dubbelt i höst sĂ„ att mastern inte förfaller, utan kommer lĂ€sa kurser som ingĂ„r i den samtidigt som PHS. Ska nog hĂ„lla mig sysselsatt, med andra ord 😉


Johanna:

Men hallĂ„! Hörby Ă€r gulligt! Bodde i nĂ€rheten av det Ă„ jag hade hellre inte pallat med Malmö, Hörby blir toppen ska du se! Å grattis att du kom in. MĂ„ste kĂ€nnas sĂ„ skönt Ă„ Ă€ntligen ha hittat rĂ€tt. Jag letar fortfarande för fullt Ă„ jag kĂ€nde verkligen igen mig i allt du skrev "gĂ„r det ut att jobba 8-17?.."

Svar: Ja jag gillar Hörby, det Àr alldeles lagom stort och ligger vÀldigt fint faktiskt.

Jag vet ju inte sĂ€kert om det Ă€r rĂ€tt men det Ă€r första ggn det kĂ€nns ”perfekt”, sĂ„ jag hoppas att den feelingen hĂ„ller i sig 😄 Tror vi Ă€r mĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„nga som har svĂ„rt att se meningen i att jobba med samma sak, samma tid, dag ut och dag in. KĂ€mpa pĂ„ och lycka till!! ❀
Danai

Anonym:

Hej! Grattis till antagningen! Det Àr nÀmligen min dröm ocksÄ, att bli polis. Jag Àr mitt uppe i testerna och skulle bli jÀtteglad om du kunde berÀtta lite om fys och psykolog testerna samt kanske ge lite tips och rÄd? Lycka till i höst!

Svar: Tack! Ja jag tÀnkte skriva ett inlÀgg om det dÄ jag sjÀlv hade svÄrt att hitta nÄgon vettig info om upplÀgget. Coming up! Och LYCKA TILL!!!
Danai

Pernilla :

Och dina Ă€lskade katter dĂ„ ??? FĂ„r dom följa med ??đŸ„°đŸ„°

Svar: SJÄLVKLART!! Dom hĂ€nger pĂ„ vart jag Ă€n ska nĂ„gonstans, haha 😄
Danai

Maria:

ÅH vad jag relaterar till ekorrhjulsĂ„ngestem... lycka till o fett grattis!!

Carin:

Kan verkligen relatera till att fÄ PANIK över att livet "ska" gÄ ut pÄ jobb 8-17, hem laga mat och sova och sedan ha det pÄ repeat tills den dagen man gÄr i pension.
Jag vill ocksÄ kÀnna att jag i mitt jobb gör en skillnad, att det jag gör faktiskt pÄverkar nÄgon i rÀtt riktning. Vilket jag inte kÀnner att mitt jobb och liv gör idag och det Àr sÄ otroligt Ängestfyllt och negativt för mig.
Visserligen Àr mitt kall i livet kanske inte att bli polis, utan att instruera och lÀra ut ridning pÄ alla nivÄer och DET Àr verkligen nÄgot som jag brinner för.

Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra för dig nu och i framtiden och Àr sÄÄ avis pÄ din flytt till SkÄne, det Àr den bÀsta platsen att bo pÄ och det finns hÀstar i varje trÀdgÄrd, sÄ vill man rida löser det sig alltid :)

Daniela:

Du kanske kan lÄna lite hÀst av Johanna nÀr hÀstsuget börjar komma, hon bor vÀl dÀr i nÀrheten nÄnstans? :)

Svar: Ja hon bor i Hörby, men har ju bara sin ponny Showman nu som Ă€r hennes egna 😊
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: