It's time

Det är dags för mig att dela med mig av någonting som jag burit med mig ett litet tag nu och som jag är otroligt glad och stolt över att äääntligen få spika och kunna berätta. Många av er har säkert redan sett det på mina övriga sociala medier. Men here it goes:

Jag ska bli polis. 

Jag ska bli polis. Av den enkla anledningen att när jag väl började tänka på det så kan jag inte tänka mig ett mer fantastiskt yrke. Ett yrke där jag får träffa människor varje dag och ingen dag är den andra lik. Ett yrke där jag har en chans att påverka och hjälpa människor som har upplevt samma saker som jag och värre. Det finns en hel värld av saker jag varit med om som inte är offentliga som får det att brinna i mig av längtan att kunna hjälpa människor i liknande situationer. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. När jag fick mitt antagningsbesked tidigare idag stod varenda hårstrå på hela kroppen rakt upp och jag bara tjöt till och från hela kvällen. Det berör mig ända in i själen att jag får möjligheten att kunna göra detta. Av alla utbildningar jag läst och alla jobb jag haft så är det aldrig någonting som fått det att tändas så mycket glöd i mig. Är så innerligt tacksam för att jag får möjligheten att göra just precis det här. Åh. Det värker i hela mig. Är så glad och överväldigad av detta. Av all fantastisk respons jag fått, av att detta faktiskt händer. Wow. 

Ikväll dricker jag lite bubbel och äter årets första svenska jordgubbar. Tack livet. Återigen, wow.

(null)
Cornelia:

Så häftigt! Härligt att hitta ett riktigt kall här i livet :)

Svar: Ja det känns faktiskt så, är helt orimligt överlycklig över detta 😄😄
Danai

Nelly:

Wow! Så glad för din skull, du klarar allt om du bara vill! Vilken fantaetisk människa du verkar vara, bara fortsätt kämpa på

Svar: Tacktacktack vilka fina ord! ♥️
Danai

Anonym:

Grattis! Men blir du inte stressad? Av att ta lån efter lån och aldrig börja jobba heltid? Menar inget elakt, men varför inte prova jobba med det du ägnat flera år åt att bli, innan du gör en tvärvändning. Du har ju låtit så här exalterad innan. Kanske värt att jobba lite och betala av innan man kastar sig in i nytt? Mest nyfiken på hur du tänker :)

Svar: Nej det stressar mig inte. Isåfall hade jag ju inte gjort det. Känner väl att mina lån är min ensak och att man ska göra det man verkligen känner för och vill om man har möjlighet, vilket jag har. Ser det inte som att jag gör en tvärvändning utan som att jag lägger till saker i min ”portfolio” -kunskap är aldrig dåligt investerad tid (eller pengar).

Tror inte att varken utbildning eller jobb gjort mig såhär exalterad innan faktiskt! Detta är något heeelt annat med en helt annan känsla än något jag gjort tidigare.
Danai

Matilda:

Häftigt! Stort grattis!

Svar: Tusen tack!! 😍😃
Danai

Anonym:

Självklart är dina lån din ensak, tänkte bara att man har ju endast rätt till 240 veckor av stuelån/bidrag och du har väl pluggat sedan -14. Men som du säger, din ensak, var mest bara nyfiken på tankar och upplägg. Men om det här är något helt annat, ja men då är det ju jätteroligt och då löser det sig säkert fint!

Svar: Inte alla mina studier var eftergymnasiala och jag har inte tagit CSN under alla terminer, så polisutbildningen ryms utan bekymmer. Har ju dessutom jobbat under nästan 2 år 😄
Danai

mariam:

Grattis! Till både dig och oss:-)
Kram Maria

Svar: Tack ❤️❤️
Danai

Anonym:

Polisyrket känns som ett otacksamt jobb med på tok för dåligt betalt och många lämnar i frustration. Men om det lockar dig så go for it!

Svar: Ja jag håller ju uppenbarligen inte alls med dig där, inte i något av dina påståenden. Men alla är vi olika såklart, och det är ju tur för alla som tycker som du att det är andra som vill bli poliser och hjälpa er och era familjer när det krisar tänker jag 😄
Danai

Maria:

Grattis!!!! Är så avis på folk med passion för sina jobb, själv brinner jag bara passionerat för mina hobbys, och då känns arbetslivet långt och tungt... :p apropå lån, vilken annan investering är bättre än studier?! Samt börjar man plugga som ung, då är det ju klart att man vid 30 kanske inte vill leva ut det beslut man tog som vilsen 19-åring. Är ju möjligen det bästa med i-landslivet, att man har stora möjligheter att ändra sitt liv om man så vill :) tog själv 5 års konststudier, det bästa jag gjort men som tyvärr inte betalar hyran. Läser därför ny utbildning för att ha ett drägligt arbetsliv vid sidan av passionen...

Svar: Jag tror verkligen många kan känna igen sig i känslan av att ens jobb bara är till för att betala resten av ens liv. Jag kan iallafall verkligen det, aldrig känt ett ”kall” för jobb och aldrig pytsat in övertidstimmar för att vara schysst utan jobbar jag vill jag ha betalt för varje minut jag är där när jag kunde ha gjort något annat, haha. Tröttnar fort och vill hela tiden utvecklas i en takt som de flesta arbetsplatser inte har utrymme för.

Polis känns dock annorlunda. Det är ett jobb jag skulle kunna tänka mig att göra gratis (vilket kanske är tur med tanke på löneläget 😂) och känns som någonting jag verkligen brinner för. Och dessutom är den personliga utvecklingspotentialen inom myndigheten och dynamiken i arbetet enorm vilket också lockar mig.

Sammanfattningsvis: du är absolut inte ensam och jag är väldigt glad över att ha hittat något som känns så rätt. Hoppas nu bara att magkänslan stämmer 😅
Danai

M:

Wow!😍 Grattis, fyfan vad roligt och STORT lycka till!

Svar: Taaaack!!!!
Danai

Lisa:

Grattis! Det kommer passa dig perfekt!
Vart någonstans ska du plugga?
Återigen GRATTIS ❤️

Svar: Tusen tack!! 😍 Kommer berätta allt i ett inlägg som kommer upp här snart 😄
Danai

Ellen - tävlingsryttare :

Men wow! Stort grattis. Vad spännande! Vill höra mer!

Lina:

Vad roligt! Och främst, vad bra!!! Poliser behövs ju verkligen! Grattis!

Carin Danielsson:

Men guuud vad kul!! Grymt ju!
Jag känner inte dig men har en känsla av polis är perfekt för dig!! :)

Kommentera inlägget här: