Penicillinkurer och lite, lite glÀdje

Goddag pĂ„ er! 
Imorse var en sÄdan dÀr halsfluss-morgon dÄ jag vaknade och knappt kunde andas för att jag var sÄ svÀlld i halsen. Skickade en mindre smickrande film till min mor pÄ mina inre mundelar och b
hon beordrade mig att Äka till akuten, vilket jag sedermera gjorde. De försökte först skicka mig till vÄrdcentralen men dÄ började jag flat out storböla för jag hade sÄ ont och bad dem kolla i min journal och VIPS sÄ hade min förra lÀkare pÄ akuten tydligen skrivit att jag skulle vÀnda mig direkt till akutmottagningen vid Äterkommande besvÀr. TACK för det, hon var verkligen fantastisk.
Efter lite vĂ€ntetid har jag nu fĂ„tt antibiotika och - hör och hĂ€pna - REMISS FÖR ATT FÅ PLOCKA UR HELVETESMANDLARNA UR KROPPEN. Remissen skickas ner till Malmö sĂ„ att nĂ€r jag vĂ€l flyttat ner fĂ„r jag kontakta dem för en tid. LĂ„Ă„Ă„Ă„ng vĂ€ntetid, men nu Ă€r bollen i rullning iallafall och i början av nĂ€sta Ă„r hoppas jag bli kvitt de smĂ„ demonerna. Yesyesyes. Dagens lĂ€rdom: grina inflr vĂ„rdpersonal sĂ„ kanske de ev hjĂ€lper dig en aning snabbare.
 
Är med andra ord vid hyfsat gott mod Ă€ven om jag gĂ€rna hade grĂ€vt ur mandlarna med en slö sked (det hade nog gjort mindre ont) för tillfĂ€llet. Kommer förhoppningsvis vara relativt kry inom nĂ„gon dag och kunna Ă„ka ner till SkĂ„ne som planerat i helgen. Om och vad jag hinner packa Ă„terstĂ„r dĂ€remot att se... 
 
Nu ska jag ta en vÀlbehövlig siesta för att förhoppningsvis lÀka lite snabbare. Ha en bra em/kvÀll fella's! Pusshaj
 
 
 

Anonym:

YES! Åh vad jag blir glad nĂ€r jag hör att du ska fĂ„ ut mandlarna, om Ă€n med viss vĂ€ntetid. Min sista gĂ„ng som jag satt pĂ„ en akutmottagning, blĂ„ i nyllet och fick syrgas, i Kristianstad, sĂ„ var det nyĂ„rsafton och lĂ€karen som hade jour ville hellre hem och fira nyĂ„r Ă€n plocka ut mina mandlar... Helt sant alltsĂ„. SĂ„ jag hoppas du fĂ„r en bra inplanerad tid för op, asap.

Anonym:

PS: antibiotika brukar ju lindra allting förvĂ„nansvĂ€rt snabbt sĂ„ jag hĂ„ller tummarna för att du snart Ă€r pĂ„ banan igen. Du ser verkligen inte pigg ut pĂ„ bilden, kanske du redan lagt mĂ€rke till sjĂ€lv? đŸ˜‰đŸ™„đŸ€”đŸ˜©â˜ș Krya krya!

Svar: Haha ja, antibiotika Ă€r bra sĂ„ lĂ€nge vĂ„rden inte fegar och skickar pĂ„ en KĂ„vepenin aka spĂ€dbarnspenicillin đŸ€Ș Ă€r STENHÅRD mot alla lĂ€kare jag möter - hĂ€r intas inget annat Ă€n Cefadroxil, haha. Fick en annan sort vid namn Clindamycin nu som förhoppningsvis fungerar - jag Ă€r MYCKET skeptisk till vek antibiotika 😅 MĂ„r aningens bĂ€ttre idag iaf sĂ„ hoppas innerligt att det jag fick nu Ă€r en fungerande sort sĂ„ jag slipper ha samma pigghetsgrad som pĂ„ bilden ovan 😉
Danai

Tove:

Ett tips kan vara att höra med ett privat-sjukhus/privat sjukvĂ„rd. Behövde operera in rör i öronen som yngre men fick inte tid förrĂ€n 1,5Ă„r framĂ„t, mina förĂ€ldrar hörde sig dĂ„ om och fick tid 3mĂ„n senare. Finns risk att behöva Ă„ka en bit, men det Ă€r du ju van vid😉 Ingen aning hur det fungerar nĂ€r man Ă€r över 18Ă„r dock.
Krya pĂ„ dig, med vĂ€nliga hĂ€lsningar en som hade turen att bli av med mandlarna redan som fyraĂ„ring🙄😂

Kommentera inlÀgget hÀr: