Friyaaaaay

Hej friendos! 
Hoppas ni haft en awesome fredag och nu fĂ„r avnjuta en fin kvĂ€ll. HĂ€r i Dalarna Ă€r det kallt och ruggigt och trots att solen skiner nu under kvĂ€llen och jag kom hem innan 20.30 sĂ„ hĂ„ller jag mig inomhus. BrĂ€nnan fĂ„r jag ta tag i i ett annat liv kĂ€nner jag, haha... 
 
Flo fick Ă€nnu en vilodag dĂ„ hon fĂ„tt en lite dum inflammation i ena ögat och My var ivĂ€g till veterinĂ€ren med henne för att fĂ„ det kollat.. FĂ„r se hur det pĂ„verkar henne framöver vad gĂ€ller ridning osv. Hade egentligen tĂ€nkt skippa trĂ€ningen idag men svĂ€ngde förbi gymmet för ett benpass nu nĂ€r det inte blev nĂ„gon ridning. Masade mig igenom 5 tunga övningar med ovĂ€ntat mycket styrka för att vara sĂ„ lĂ€ngesedan jag körde.. SlĂ€nger upp övningarna ifall nĂ„gon funderar pĂ„ vad ni ska göra pĂ„ er nĂ€sta legday ;) 
 
WARMUP: 
2-3 set benpress 12-15 reps.. Jag brukar variera hur jag vinklar ben/fötter för att vĂ€rma upp sĂ„ stor del av benen som möjligt med samma övning. 
 
SUPERSET 1:
Goblet squats & Hip Thrusts 12, 10, 8 reps pÄ bÀgge
 
SUPERSET 2:
Benspark & Legcurl - 12, 10, 8 reps pÄ bÄda
 
SUPERSET 3:
Vadpress & Hip Abductor, 12, 10, 10 pÄ bÄda.
 
Enkla övningar som Ă€r lĂ€tta att ta sig igenom och som inte krĂ€ver nĂ„gon enorm teknisk förmĂ„ga - passar med andra ord mig och alla andra som avskyr knĂ€böj och andra dödsmedel utmĂ€rkt 😄
 
 
Ska Àndra om lite i trÀningen framöver. Sebbe talade om för mig idag att det inte Àr lika gynnsamt för kroppen att trÀna cardio och styrka under samma pass. Man fÄr inte lika bra effekt av varje enskilt pass dÄ som nÀr man kör det separat, tydligen. Han spenderar sin lediga tid med att lÀsa forskning om sÄdant hÀr sÄ sÀger han det sÄ Àr det sÄ, haha. Ska testa lite olika och se om jag kan hitta nÄgot som fungerar för att ÀndÄ hinna igenom hela kroppen + cardio pÄ en vecka nu nÀr jag dessutom fÄr lite ridning pÄ schemat. SpÀnnande och sÄ himla skönt att kroppen kÀnns med pÄ banan igen efter en lÀngre tids trÀnings-dystopi.
 
Nu ska jag ta mig ett glas cola och kolla pÄ film. Mer spÀnnande Àn sÄ blir inte min fredag, haha! (*grÄter/skrattar/vet ej riktigt*).Kanske tröstshoppar nÄgot i deperation. Kanske somnar kl .21. Ingen vet. Men troligtvis somnar jag kl. 21.
Pussheeej guys

Kommentera inlÀgget hÀr: