Status

Lite segt Ă€r det allt med Humlans överben mĂ„ste jag sĂ€ga. Det kĂ€nns inte riktigt om ett normalt överben heller utan Ă€r liksom lite knöligt. Varken varmt eller svullet men vĂ€ldigt ömt. PĂ„ skenbenet, ifall jag glömt nĂ€mna det. TĂ€nkte iallafall tömköra imorgon och se hur det verkar. Är lite nojig, inte för att jag för en sekund tror att hon Ă€r halt eller störs det minsta av det nĂ€r hon rör sig men för att jag Ă€r rĂ€dd att hon slĂ„r i medan jag rider/longerar/tömkör. Vad hade ni gjort? Utan skydd? Lindat? Blir knĂ€pp...
 
En mysstund i stallet idag iallafalloch ett trĂ€ningspass och en jĂ€kla massa tvĂ€ttmaskiner körda. SĂ„ produktiv har jag varit idag, haha. Nu vĂ€ntar rapportskrivning fram till 00.00 dĂ„ den ska vara inlĂ€mnad - och dĂ„ kommer hemtentan ut, haha.. men vĂ€ntar nog med att börja pĂ„ den till imorgon. NĂ„gon mĂ„tta fĂ„r det vĂ€l Ă€ndĂ„ vara tĂ€nker jag 😅
 
Dagens axelpass hade lite extra fokus pÄ baksida (som jag tycker Àr sjuuukt svÄrt att "trÀffa rÀtt" pÄ) och sÄg ut som följer:
 
UppvĂ€rmning: 
Rotation med pinne 12x2
LĂ€tta hantellyft 12x2
X/Y-raises i ringar 20x2 (10 av vardera, brukar alternera och göra varannan X och varannan Y. Kolla bilden nedan sÄ fattar ni - Y till vÀnster och X till höger)
 
MilitĂ€rpress 3x10 + maxade med en 3a pĂ„ svindlande 30 kg 😉

Superset 1 - 4 set
Face pulls. 15, 12, 10, 8 reps
StÄende rodd. 12 reps genom alla 4 set

Vanligt set
UtÄtrotationer i cable crossen 3x10/sida
 
 
Superset 2 - 4 set
StĂ„ende hantelpress - kunde bytt ut den till nĂ„got annat dĂ„ det essentially Ă€r samma grej som militĂ€rpress med lite större balans-aspekt. Men jaja. 12, 10, 8, 6 reps. 
Kabeldrag baksida axlar. 12 reps genom alla 4 set. 
 
Vanligt set
Baksida axlar i maskin 10x3
Finns olika typer av maskiner men de flesta trĂ€ffar baksidan rĂ€tt sĂ„ bra faktiskt. Behöver lite hjĂ€lp att hitta de musklerna dĂ„ jag har svĂ„rt för just den lilla gruppen och gĂ€rna drar med ryggen istĂ€llet sĂ„ bra att avsluta med lite maskin dĂ€r man inte kommer undan. 
 
Nu ska jag skriva rapport för fulla muggar. Hej svejs pĂ„ er! 
 
(null)

 
 
 

Anonym:

Det gÄr inte att frysa hennes överben sÄ det slutar vara aktivt?

Svar: Jo jag har funderar pÄ det nu nÀr det av nÄgon anledning inte verkar vilja sluta ömma. Sitter inte vid nÄgon led eller liknande sÄ har svÄrt att tro att det Àr nÄgot annat Àn just ett överben som jÀvlas.
Danai

Anonym:

Hade lindat med en bra padd sÄ blir ev slag dÀmpade!

Anna:

Det Àr inte förstÀrkningsöverben dÄ? Heter nog inte sÄ men de kan fÄ det om de har nÄgon defekt, oftast om de har lite avvikande benstÀllning, tex Àr inÄttÄad. Dessa överben kommer oftast en bit under knÀet, eller precis under dÀr knÀet slutar liksom, pÄ in eller utsidan. Min erfarenhet Àr att de kan vara lite ojÀmnt formade, men slÀtar ut sig nÀr de Àr "fÀrdiga" till en slÀt bula liksom.

Svar: Hade ingen aning om att detta existerade ens, tack för infon! Hennes överben sitter lĂ€ngre ner mot framsidan av kotan sĂ„ jag tror inte att det Ă€r just detta, men ack sĂ„ nyttig info! Tack igen för att du delade med dig! đŸ™ŒđŸ»
Danai

Anna:

Kom pÄ vad det heter "remonthÀlta"

Kommentera inlÀgget hÀr: