Pick your poison

Hey gang! 
Kul att lĂ€sa om era kosttillskott i kommentarerna. Och kul att mĂ„nga av er Ă€r bĂ€ttre pĂ„ att tĂ€nka pĂ„ att kĂ€ka en allsidig kost Ă€n vad jag Ă€r! Det Ă€r verkligen inte min starka sida dĂ„ jag bĂ„de Ă€r dĂ„lig pĂ„ att laga mat och dessutom tycker att det Ă€r trĂ„kigt. SĂ€kert en bieffekt av att bo ensam. Min matlagning ser oftast ut som sĂ„ att jag lagar ett storkok under helgen och sen kĂ€kar jag more or less exakt samma sak i en hel vecka, haha. 
 
Kosttillskotten ja kÀkar Àr ganska heltÀckande vad gÀller vitamin- och mineralintag och innehÄller lÄÄÄÄngt över DRI (RDI? Kommer aldrig ihÄg). Vissa vitaminer, typ Vitamin A om jag minns rÀtt Àr inte superbra att fÄ i sig för mycket av under lÄng tid, sÄ jag kÀkar bara mina mineral- och vitamintillskott varannan dag. PÄ sÄ sÀtt finns de kvar i kroppen men inte i farliga mÀngder, vill jag tro. Funkat fint hittills iallafall! MÀrkt stor skillnad pÄ mig sjÀlv sedan jag började med vita-min som mitt tillskott sÄ kÀckt heter. JÀmnare i humöret och piggare rent generellt. Kroppen kÀnns frÀsch, liksom.
 
Omega 3 kĂ€kar jag för att fiskleverolja verkar vara nĂ„gon typ av mirakelkur och jag Ă€r dĂ„lig pĂ„ att kĂ€ka fisk hemma, tyvĂ€rr. Bra för blodtrycket och sĂ„nt. 

Vitamin D finns i mĂ„nga olika "styrkor" pĂ„ tabletter och jag har lagt mig pĂ„ en mitt emellan nivĂ„ pĂ„ 2000IE som Ă€ven Ă€r ungefĂ€r vad osm rekommenderas att inta dagligen. Vissa kĂ€kar upp emot 10 000IE vilket tydligen inte Ă€r helt riskfritt, men jag mĂ„ste sĂ€ga att jag mĂ€rkt stor skillnad pĂ„ denna vinter dĂ„ jag Ă€tit Vitamin D och vintrarna innan dĂ„ jag inte gjort det. Piggare överlag med mer energi i kroppen och slapp höstdepressionen helt. Tummen upp! 
 
Magnesium har en positiv effekt pĂ„ trötthet och utmattning och jag började kĂ€ka det för nĂ„got Ă„r sedan nĂ€r jag hade mycket Ă„ngest. PĂ„ just Ă„ngest har det vĂ€l en sisĂ„dĂ€r effekt kan jag tycka, men det Ă€r ocksĂ„ viktigt för att skelettet, immunförsvaret, metabolismen och nervbanorna. Med andra ord inget jag gĂ€rna vill ha nĂ„gon större brist av. Äter det i perioder dĂ„ kroppen kĂ€nns tung (som nu) och helt Ă€rligt sĂ„ mĂ€rker jag ingen skillnad, men vill tro att det gör kroppen gott iallafall. 
 
(null)


 So there u have it. Mina what's and why's pĂ„ piller. Eftersom jag Ă€r kass pĂ„ att variera min kost tycker jag det Ă€r himla hĂ€ndigt att man kan fĂ„ i sig sĂ„ mycket bra i pillerform. Förenklar min vardag avsevĂ€rt, haha!

Kommentera inlÀgget hÀr: