Kyllera

Heeeey guys!
Tar en paus i rapportskrivandet för att stÀlla en frÄga till er. I alla Är har jag anvÀnt mig av kylande liniment eller bara kallt vatten nÀr jag av olika anledningar velat kyla benen pÄ kusarna, och jag tycker att det har varit smidigt och fungerat bra. Har dock varit sugen pÄ att testa kyllera lÀnge dÄ jag gillar hur lera faktiskt drar ut vÀrmen ur leder osv och om man kombinerar med tex blött tidningspapper + lindor sÄ verkar det ju bra mycket lÀngre och mer effektivt Àn liniment eller is-bandage tex. Men.. jag tycker samtidigt att det verkar kletigt och omstÀndigt, haha.. Jobbigt att borsta bort sen, etc etc.
 
Vad har ni för erfarenheter? Vad anvĂ€nder ni för att kyla benen och kör ni med/utan lindor osv? Hit me! Älskar att lĂ€sa om era erfarenheter och Ă„sikter! 
 
 
Moa:

Tog hand om galopphÀstar innan jag köpte egen och kyleffekten kan jag inte bedöma, men det praktiska kan jag bedöma. Det sitter som sten nÀr det torkat och gÄr inte bort med borste utan det kÀnns typ som att man mÄste skölja det. Undrar hur mycket bÀttre det fungerar Àn vanligt liniment egentligen men det kan ju vara vÀrt om det Àr stor skillnad :)

Cajsa:

AnvĂ€nder numer endast Dr Schaettes kyllera. Är i pulverform sĂ„ man blandar till den mĂ€ngd man behöver vilket Ă€r vĂ€ldigt smidigt. Enkel att borsta av efter anvĂ€ndning och makalös pĂ„ att "dra" ut inflammationer eller minska svullnader. Ett "hett" tips! ;)

Svar: Tack för tipset! đŸ™ŒđŸ» Jag hade tĂ€nkt köpa GranngĂ„rdens dĂ„ den verkade billig och jag tĂ€nkte att inte inte var sĂ„ stor skillnad pĂ„ lera och lera, men verkar ju smidigt med pulverform som sagt. Och skönt med en som inte sitter som berg!
Danai

Anonym:

Jag brukar borsta bort med en magic brush, sĂ„n plast med mjuka ”piggar”. Det fungerar bra :)

Svar: Ja det var en sĂ„dan jag ocksĂ„ tĂ€nkte borde fungera att borsta av med. Skönt, dĂ„ vet jag 😃 tack!
Danai

Anonym:

Som du skriver, kletigt och omstĂ€ndigt och hamnar lite överallt (kanske bara Ă€r mitt popcorn till hĂ€st som fĂ„r upp det in under tĂ€cket, under magen och upp i huvudet innan det hunnit torka đŸ˜«) men outstanding nĂ€r det kommer till att kyla tycker jag! AnvĂ€nder det sĂ€llan just pĂ„ grund av extrajobbet i jĂ€mförelse med vanligt liniment, men anvĂ€nder det efter riktigt hĂ„rda pass, typ galopptrĂ€ning och nĂ€r vi hoppat terrĂ€ng. SjĂ€lva leran gĂ„r att borsta bort med magic brush, men upplever att det blir damm kvar av det pĂ„ benen Ă€ndĂ„, sĂ„ brukar skölja av benen nĂ€r jag borstat av lagret överst Ă€ndĂ„ â˜ș Jag anvĂ€nder Swede Clary frĂ„n eclipse biofarmab, och Ă€r nöjd. Brukar inte linda över 😁

Jessica:

Jag anvÀnder lera efter varje hoppning/hÄrt jobb. AnvÀnder mig av plasthandskar nÀr jag sÀtter pÄ det sÄ det blir inte alls kladdigt/omstÀndigt, anvÀnder mig av swede clay frÄn eqlipse biofarmab.
Är enkelt att borsta bort men kan som ovan skriver lĂ€mna damm kvar, sĂ„ man fĂ„r borsta noga innan man sĂ€tter pĂ„ skydd över dagen efter :)
SÀtter oftast pÄ bara leran men ibland med blött tidningspapper, det blir dÀremot ett vÀrmande omslag efter ett tag sÄ tycker inte det kyler lika bra som bara lera. Glöm inte att du behöver ett tjockt lager sÄ Àr du ute efter nÄgot ekonomiskt sÄ skulle jag inte anvÀnda lera dÄ det gÄr Ät rÀtt mycket :)

Svar: Tack för din kommentar!
Menade i min tidigare kommentar att sjĂ€lva leran frĂ„n GranngĂ„rden var en av de billigare jag sett, om det var det du syftade pĂ„. Menade inte att det Ă€r ett billigt alternativ överlag för det har jag förstĂ„tt att det inte Ă€r 😅 tack för tipsen, uppskattas verkligen!
Danai

Julia:

Vi anvÀnder ibland zinkbandage istÀllet för lera, lÀttare att fÄ pÄ men svÄrare att fÄ bort

Svar: Jaha! Har det samma kylande effekt??
Danai

Johanna:

Jobbar i hoppstall och anvÀnder kyllera frekvent i samarbete med hÄrt arbete/ hoppning/ skada. Det blir ofta anvÀnt i kombination med spa/ iceboots och som du sÀger sjÀlv just för att förlÀnga kylningen. Visst kan det kÀnnas som mycket extra arbete med att tvÀtta av det, men det som jag tycker om Àr att du fÄr ytterligare ett kylmoment nÀr du sköljer av benen med kallt vatten. Annars kan jag uppleva att man fÄr problem med benen om man bara borstar av dem.

Kommentera inlÀgget hÀr: