Whole other level

Gooodaaaaagens mina devoted readers! 
 
Idag var det en helt annan Humla jag satt på i ridhuset. Säkert delvis för att hennes utspel igår resulterat i lite stelhet idag, men jag är helt övertygad om att det också har stor betydelse att hon idag fick käk bara någon timme innan jag var där idag. 
 
Idag jobbade vi på lite volter vilket jag än så länge varit överdrivet försiktig med. Men känner i traven att jag verkligen behöver kunna runda henne lite för att komma åt henne bättre. Hon är så överkänslig och tar minsta hjälp som ursäkt att pipa iväg med någon kroppsdel, och på raka spår blir det så svårt att komma till någon form av arbete då. Men det var nog så svårt på 20-metersvolter med vill jag lova. Hon skickar meeeer än gärna ut bakdelen, en bog, felroterar eller bara NÅGONTING så fort jag ger minsta hjälp. Sån DRAMAQUEEN verkligen, haha. Men efter några varvs lååååååångsamt lättridande och oräkneliga "Ptttrrroooooooooooo" i samband med pareringar åt alla möjliga håll så fanns det faktiskt någon form av takt, bärighet och stadighet i handen i kusen, utan att hela hon ramlade iväg på öppna delen av volten. Tycker det är löjligt roligt att nöta sådana här fåniga små grejer. Tänk att 5 varv på en volt kan vara så kul!
 
Hon är lite trippig och vill gärna bli hög i nacken, men tycker ändå att slutvarven idag på volterna var riktigt bra. De gjorde sitt, med andra ord. Mer trav än tapdance och längre, lägre hals. Vi jobbar på det iallafall, men med tanke på att hon inte är ordentligt riden på 1,5 år nu  så är det ju inte märkligt att vi kommer att få nöta basic-grejer en låååång tid framöver. Bara hon får vara frisk så är jag glad ♥️ Och kul såklart att märka sådan enorm skillnad på med vs. utan mat, kommer planera ridpassen fram,över så att hon aldrig går på tom mage. 
 
För övrigt är det snart två år sedan jag köpte henne. Inte för en sekund har jag ångrat att jag hämtade hem en mager, trasig liten stackare till häst som jag betelade ALLDELES för mycket för, även om ridtimmarna blivit förhållandevis väldigt få, haha.. 
 
I övrigt har jag jobbat några timmar på skolan idag, fått lite plugg avklarat och ska nu bege mig till gymmet för lite rygg/biceps innan det är fredagsmys för min del. Ha en toppenfredag guys!
Evelina:

Hon låter så lik Lus att rida, när du beskriver hur alla kroppsdelar ger sig av på egna äventyr om man inte specifikt placerar dem, och det där med en dramatisk överkänslighet och hög nacke som konsekvens av, tja, allt. Älskar av hela mitt hjärta att sitta på en högfunktionell och busig bomb, men om man själv har en dålig dag är långa tyglar i skogen det enda som inte resulterar i att bomben detonerar. xD

Svar: PREACH!!! Haha ser själv alltid till att ha ätit osv innan jag åker till stallet för jag FÅR INTE ha någon form av påverkan som kan ställa till mitt humör minsta lilla, då är det ingen idé att hoppa upp ens. Det är sjukt roliga men ack så svåra hästar verkligen!
Danai

Kommentera inlägget här: