It's been a good one

HEY FELLA'S! 
 
Checkar in hĂ€r efter en rikigt riktigt bra dag faktiskt. Eller ja, Ă€n Ă€r den ju inte över, men resten avd en kommer jag troligtvis att spendera med plugg, och det drar helt klart ner snitt-feelingen för da'n, haha. 
 
Började med en arbetsintervju imorse som gick riktigt bra och stack dÀrifrÄn till IKEA för en pannkaksbrunch. Humlis fick lite nytt spÄn inhandlat och sedan ett pass i ridhuset för fyrbeningen. BÄde igÄr och idag har jag ridit med tabu-tygel (dvs graman, haha). Blev tipsad om inspÀnningstyglar (sÄdana med gummiring) vilket jag ska köpa, men i dagslÀget hade jag bara graman, sÄ det fick bli den. Vill lÀgga in en brasklapp hÀr om att jag verkligen OGILLAR graman.
 
Men Humlan har varit finare Ă€n nĂ„gonsin. Inte för att jag drar in nĂ€san pĂ„ henne utan för att den bara existerar. Den hĂ€nger verkligen HELT löst. Jag tror Ă€rligt talat att hon Ă€r riden stenhĂ„rt pĂ„ graman tidigare, för helt plötsligt har jag nĂ„gon form av ram att ha henne i och hon Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ mycket mer avspĂ€nd och nöjd med livet. Vilket gör mig bĂ„de jĂ€tteglad och jĂ€tteledsen. Glad för att vi kommer till arbete oĂ€ndligt mycket enklare och effektivare men ledsen över att hon Ă€r riden pĂ„ sĂ„ vis att hon kĂ€nns beroende av den. SĂ„ givetvis kommer jag att rida utan och bara anvĂ€nda den i nödfall. Ska Ă€ven prova inspĂ€nningstyglar som jag blev tipsad om dĂ„ jag tror att de kan vara ett schysst mellanting mellan graman och nada. Hon behöver iallafall nĂ„gonting som liksom visar henne vĂ€gen framĂ„t-nedĂ„t lite nĂ€r hon spĂ€nner ihop halsen som ett dragspel. Blir kul att se hur det artar sig. Men roligt hur som helst att fĂ„ ha upplevt tvĂ„ fantastiska pass med fullt fokus frĂ„n hennes sida. Imorgon blir det skritt i skogen för prinsessan. 
 
 
För den tvĂ„benta prinsessan vĂ€ntade tredje benpasset inom loppet av en vecka. HĂ€r ska mosas! SkĂ€mt Ă„sido sĂ„ Ă€r ju ben verkligen min svaga punkt sĂ„ ska jobba pĂ„ ordentligt med dem nu ett tag och se vad som hĂ€nder. Jag har ju som sagt fokuserat mycket pĂ„ rörligheten nu och verkligen bara kört LÅGA vikter med mĂ„nga set i framförallt knĂ€böj och sen varierat hej vilt resten av passen för att bygga lite mer allmĂ€n styrka och inte bara lĂ„ta musklerna gĂ„ pĂ„ rutinövningar. Generellt kortare pass men med högre intensitet (förutom i böjen dĂ„, haha). FĂ„r fortfarande galet ont i höftlederna av djupa böj, men det gĂ„r Ă„t rĂ€tt hĂ„ll. Idag la jag plattor under hĂ€larna och de gjorde livet SÅÅÅÅ mycket enklare. Tack gode gud att jag testade, haha. Blir till att köpa lyftarskor med klack nĂ„gon gĂ„ng i framtiden. 
 
 
Ifall nĂ„gon Ă€r intresserad sĂ„ sĂ„g dagens pass ut som följer: 
 
KnÀböj 7-8 set med 6-12 reps ca
 
SUPERSET 1
Utfallsteg & StĂ„ende vadpress (jag kör dem i Smith-maskinen) 
 
SUPERSET 2
Goblet Squats & Bencurl

DONE! Kort och koncist och Ă€ndĂ„ har man tryckt in 5 övningar vilket absolut Ă€r tillrĂ€ckligt för ett pass. 
 
Nu: pluggggg innan lÀggdags. Kom hem till 2dm snö att skotta undan idag igen + en hÀrligt stenhÄrd snövall pÄ 50cm som plogbilen lÀmnat som kom-hem present att hacka/lyfta/slÄ bort. Underbart. Kommer somna ovaggad ikvÀll. Ciao!

Anna staaf:

Jag hade ju ocksÄ en speciell irlÀndare som visade samma beteende vid inspÀnning. PÄ honom hade jag en löst spÀnd gummisnodd som gjorde underverk. Gummisnodden Àr underskattad

Evelina (igen):

Min svarta reagerade precis likadant pÄ graman. Jag bara... "sÄ soft och sorgligt allting blev".

Svar: Jaaaa precis. Mixed feelings delux 🙄🙄
Danai

Sofia :

Kan lova dig att Humlan har blivit riden med graman nĂ€stan varje pass innan.. StĂ„r pĂ„ samma gĂ„rd som en viss person, nĂ€stan alltid en vĂ€ldigt spĂ€nd graman🙄

Svar: Gör mig ledsen i hjĂ€rtat att höra. Blir dock inte det minsta förvĂ„nad, syns ganska vĂ€l pĂ„ filmer som lĂ€ggs ut lite hĂ€r och var. Men tragiskt hur som helst... Tack för din kommentar ♄
Danai

Johanna:

Kanske testa att rida med gouge? Tycker om det just för att uppmuntra hÀsten att jobba framÄt nerÄt och att inte bli sÄ korta i nacken.

Svar: Tycker verkligen det haft exakt motsatt effekt nĂ€r jag ridit, haha! Stramat ihop halsen och tryckt in huvudet 😂 Men ja, tydligen Ă€r min uppfattning av gougen inte helt normal, sĂ„ det kanske kan vara nĂ„t. Tack för tipset!
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: