Dagen D

SĂ„ var julafton hĂ€r och jag har spenderat dagen med att sitta pĂ„ tĂ„get norrut. Än sĂ„ lĂ€nge har det klaffat och inte varit nĂ„gra större förseningar sĂ„ jag tar i trĂ€ och hoppas att det hĂ„ller i sig tills jag klivit av.
 
Det kÀnns som det nyss var julafton 2018. Jag hade nyligen trÀffat Sebbe för första gÄngen och han ville komma och hÀlsa pÄ i Dalarna över mellandagarna och nyÄr. Han Àr nog det en av de absolut bÀsta upplevelserna med 2019. Man ska ju vara stark sjÀlv och allt det dÀr, inget snack om saken. Men att trÀffa nÄgon som Sebbe Àr verkligen fÄ förunt. Att vi stod ut med distansen och nu fÄr ha en hel vardag ihop Àr helt klart en av höjdpunkterna i Är. Han Àr en sÄ genomfin mÀnniska som har en sÀllsynt förmÄga att se precis varje mÀnniska han möter. Alla borde verkligen fÄ ha en Sebbe i sitt liv. 
 
Och hörrni. Jag började pĂ„ polishögskolan! Gjorde testerna och klarade av cyklingen med nöd och nĂ€ppe. Flyttade 65 mil frĂ„n allt som Ă€r "hemma". InsĂ„g att hemma Ă€r ju dĂ€r han Ă€r. TrĂ€ffade vĂ€rldens bĂ€sta klasskompisar som jag vet skulle ha min rygg vilken dag eller natt som helst pĂ„ Ă„ret. Bokstavligt talat. Tog bort Humlan. Misslyckades Ă„ det grövsta med det uppdrag jag hade gett mig sjĂ€lv nĂ€r jag spontanköpte henne. SĂ„lde Hampus till Holland. Är hĂ€stlös och har tvingats hitta en ny vardag. Ett nytt sammanhang pĂ„ en ny plats och jag trivs som fisken i vattnet. 
 
Vilket Ă„r. Vilket Ă„r! Jag har klampat ur min komfortzon fler gĂ„nger Ă€n vad jag kan rĂ€kna. Fattat kluriga beslut och jobbiga beslut och roliga beslut. Efter att verkligen ha krachlandat pĂ„ Rock Bottom 2018 sĂ„ har det hĂ€r Ă„ret varit bĂ€ttre Ă€n jag nĂ„gonsin kunnat förestĂ€lla mig. Ett av de bĂ€sta nĂ„gonsin, kanske. Jag Ă€r glad. Och stolt. Över hur lĂ„ngt jag kommit och hur mycket jag vĂ„gat. Och tacksam över min kropp och knopp som visat sig kunna Ă„terhĂ€mta sig frĂ„n alla möjliga Ă„kommor och trauman och streta pĂ„ med samma envisa tröghet som tidigare.
 
Det kommer sÀkert att komma upp nÄgra fler inlÀgg innan nyÄr, men till dess vill jag sÀga: TACK för iÄr mina trogna internetkompisar dÀr ute! Att ni vill hÀnga pÄ den hÀr krokiga resan gör mig glad, ska ni veta. Tack för att ni delar med er av tankar, frÄgor och Äsikter och för att ni vill kika in i mitt liv lite dÄ och dÄ. Ni Àr bÀst. 
 
God Jul och Gott Nytt År ♄
mariam:

God Jul och Gott Nytt År!
KM

Emma:

Tack sjĂ€lv för att du skriver som du gör, och delar med dig av ditt liv!!! đŸ€— God Jul, om Ă€n en dag försent 😉😀

Kommentera inlÀgget hÀr: