Next up

Hörni! 
TACK för alla era tankar kring slĂ€p!! JĂ€ttemycket bra input. Som det ser ut just nu Ă€r jag (fortfarande) lite kluven sĂ„ jag fortsĂ€tter frĂ„ga er om lite rĂ„d. 

(null)


Hur viktigt anser ni att det Àr med innerdörrar i transporten? Varför/varför inte?
Och föredrar ni hĂ„rd/mjuk mellanvĂ€gg? Varför? 

Personligen föredrar jag innerdörrar pga sĂ€kerheten om hĂ€sten skulle sparka och hĂ„rd mellanvĂ€gg för att det kĂ€nns sĂ€krare (sĂ€rskilt om man kör tvĂ„ hĂ€star och gör det enklare att packa tex hö bredvid hĂ€sten. Vill med andra ord helst liksom kunna paketera in kusen i en liten lĂ„da, haha. 

Vad sĂ€ger ni? Hit me up! 
Anonym:

Jag har en forzab, nya boj. Har bara haft boj innan och för mig Àr innerdörrar och hÄrd mellanvÀgg ett mÄste. KÀnns bÀst sÀkerhetsmÀssigt

Anonym:

Definitivt innerdörrar. Har jobbat pÄ Djurambulansen dÀr en hÀst hade brÄttom nÀr lemmen gick ner, halka pÄ golvet, satte sig och hamna under bommen, reste sig och knÀckte ryggen sÄ absolut dörrar för sÀkerhet. HÄrd mellanvÀgg Àven det för sÀkerhet att dom inte trampar pÄ varandra etc

Frida:

Thules mellanvÀgg Àr av plast i nedre delen. Bra sÄ dom kan kliva ut o stÄ brett om dom vill. GÄr ganska bra med packningen ÀndÄ, man fÄr surra fast lite bara.

Ebba Carlström:

Jag gillar bommar, men det Àr vÀl kanske för att jag inte haft en transport med dörrar. HÀsten jag har stÄr lugnt sÄ bommar passar ypperligt.Sedan har hÀsten en tendens att stÄ och trycka pÄ bommen och med dörrar av trÀ kÀnns det lite osÀkert. NÀr det gÀller mellanvÀgg sÄ vill ja ha mjuk, just för att hÀsten ska kunna stÄ lite bredare om de skulle behöva. Packar aldrig i transporten sÄ det funkar fint.

Louise:

Dörrar viktigt för mig, sĂ€kerhet Ă€ven för den som öppnar. Skulle hĂ€sten pressa sig ut skjuts man Ă„t sidan av dörren och dĂ€rmed inte lika stor risk att bli översprungen pĂ„ lĂ€mmen. sen kĂ€nner jag mig över lag tryggare med dörrar nĂ€r jag lastar sjĂ€lv och om man ska köra ponny Ă€r risken inte lika stor att den försöker trycka sig under. Jag kör mjuk mellanvĂ€gg, har man sadelkammare osv kommer man rĂ€tt lĂ„ngt rent lastmĂ€ssigt och hö (som Ă€r det enda jag kan tĂ€nka mig att lasta bredvid hĂ€sten) gĂ„r lĂ€tt att surra fast. HĂ€sten kan stĂ„ bredare om den vill. Lastar man bredvid varandra tror (obs pĂ„ tror) jag inte att det Ă€r nĂ„gon fara, plasten brukar vara rĂ€tt rejĂ€l och gĂ„ lĂ„ngt ner (iaf i vĂ„ran) och hĂ€starna mĂ„ste verkligen ha benen pĂ„ exakt samma linje för att de skulle kunna "krocka" pĂ„ nĂ„got vis. SparkmĂ€ssigt tar nog plasten mycket och den Ă€r ju Ă€ndĂ„ inte sĂ€rskilt följsam. Om du velar sĂ„ rekommenderar jag att kolla lite vad som finns om du inte tĂ€nker ha transporten förevigt, kanske vĂ€rt att investera i nĂ„got om den inte har lika mkt vĂ€rdeminskning. T ex ett slĂ€p som Ă€r 10k dyrare i inköp Ă€n ett annat men som i sin tur har ett andrahandsvĂ€rde som kanske ligger 15-20k högre Ă€n det andra. Vad Ă€r populĂ€rast, vill folk ha dörrar sĂ„ kanske det Ă€r vĂ€rt att ha ett med dörrar osv. Om det hjĂ€lper dig att vĂ€lja 😊

Svar: Tack sĂ„ jĂ€ttemycket för input! Mycket kloka tankar 👍
Danai

Anonym:

Vi provade en forzab (boj) för att byta mot vĂ„rat Thule. Men dörrarna kĂ€nns felkonstruerade. đŸ˜© nĂ€r vi öppnade dörren var det en kant som stack ut flera cm, har en hĂ€st som stĂ„r brett med bakbenen som slog i kronrandem i kanten sĂ„ hĂ€sten blev mycket rĂ€dd. KĂ€ndes inte alls bra. SĂ„ vill absolut inte ha dörr som Ă€r konstruerat sĂ„.

Svar: Oj, lĂ€t ju verkligen inte bra.. 🙄 har ni varit nöjda med Thule? Vilken modell har ni?
Danai

Kommentera inlÀgget hÀr: